Trækkrog, jydekrog, tilkoblingsanordning, anhængertræk. Kært barn har som bekendt mange navne, og hvad end du vælger at kalde den, så er et solidt anhængertræk en stor fordel i mange situationer for dig som bilejer.
Med et fast anhængertræk kan du nemt montere cykelstativ bag på bilen, tage på campingferie med familien, eller du kan nemt og ubesværet få kørt dit haveaffald eller andet affald til genbrugspladsen med trailer.
Få 3 tilbud på montering af anhængertræk
Der er mange fordele forbundet med at få monteret et anhængertræk på din bil – men hvad koster det egentlig? Og kan du reelt set montere anhængertrækket på egen hånd frem for at bruge et værksted? Og er der andre regler, du skal være opmærksom på?
Disse og lignende spørgsmål ser vi nærmere på i denne guide. På den måde har du dels en bedre forståelse for fordelene ved et træk, og dels kan du nemmere og hurtigere sikre dig den bedst mulige pris på montering, såfremt du får det gjort på et værksted.
Priser på montering af anhængertræk
Prisen på montering af anhængertræk hos et værksted varierer en del baseret på forskellige faktorer.
Først og fremmest afhænger prisen af bilens mærke. Autobutler.dk har lavet en undersøgelse, som viser de gennemsnitlige priser for flere tusinde bilejere, der har fået monteret anhængertræk, hvor priserne er baseret på bilens mærke.
Se priserne herunder (dyreste til billigste bilmærke):
- Citroën – 5.130 kr.
- VW – 5.106 kr.
- Opel – 4.996 kr.
- Peugeot – 4.839 kr.
- Ford – 4.744 kr.
- Skoda – 4.635 kr.
- Renault – 4.595 kr.
- Hyundai – 4.594 kr.
- Kia – 4.241 kr.
- Toyota – 4.183 kr.
Gennemsnitsprisen for montering af anhængertræk fordelt ud på alle 10 bilmærker lå således på 4.858 kr.
Men selvom prisen kan svinge fra bilmærke til bilmærke, så er det endnu vigtigere at vælge det rette værksted til opgaven.
Priserne på de enkelte værksteder rundt om i landet kan nemlig svinge en hel del, og der kan være forholdsvis mange penge at spare, hvis du indhenter tilbud fra flere forskellige værksteder, samt at du evt. er frisk på at køre lidt efter værkstedet.
Sådan får du den billigste værkstedspris på montering af anhængertræk:
- Klik ind på en online tilbudsportal såsom Autobutler.dk
- Beskriv din opgave, og indsend opgavebeskrivelsen
- Modtag 3 tilbud fra forskellige leverandører
- Vælg det tilbud, der passer dig bedst, eller afslå alle tilbuddene kvit og frit, hvis du i mellemtiden har besluttet dig for, at du ikke vil have monteret anhængertræk alligevel
Grunden til, at den ovenstående fremgangsmåde kan give dig bedre priser på opgaven, er, at leverandørerne konkurrerer internt på bl.a. pris for at overbevise dig om at vælge netop dem frem for konkurrenten.
Må du montere anhængertrækket selv?
Måske sidder du og tænker, om du egentlig må montere anhængertrækket på egen hånd og dermed helt undgå autoværkstedet.
Det korte svar til dette spørgsmål er: Ja, du må gerne montere anhængertræk selv.
Du skal dog være opmærksom på en række regler og krav på dette område, som vi ser nærmere på herunder:
- Du må gerne montere trækket selv, men så skal bilen efterfølgende til syn
- Bilen skal omregistreres, hvad enten du tager den forbi et værksted eller klare opgaven selv
- Du kan dog slippe for en tur forbi synshallen, hvis bilen er nyere end 8 år, og hvis du samtidig har fået en autoriseret forhandler eller et godkendt værksted til at montere anhængertrækket
- Vil du slippe for besværet med ovenstående regler, så kan du få en godkendt fagmand til at klare opgaven for dig i stedet for
Uanset hvad, så vær altid opmærksom på yderligere regler og krav for kørsel med anhænger. Har du et almindeligt B-kørekort, så må du køre med trailer eller campingvogn på op til 750 kg.
Samtidig må bil og anhænger maksimalt veje 3.500 kg samlet set. Hvis du har behov for at køre med en anhænger, som vejer mellem 750-3.500 kg i sig selv, så kan du supplere dit kørekort med ekstra kurser hos en køreskole.
Hvorfor er anhængertrækket smart at have?
Der er mange fordele ved at få monteret et anhængertræk på din bil. Det gælder, uanset om du har behov for at kunne have cykler i cykelstativ med dig rundt på ferie i Danmark eller i udlandet, eller om du blot har brug for at kunne køre en trailerfuld affald på genbrugspladsen, eller andre ting derimellem.
En anden fordel ved et anhængertræk på bilen er, at du kan køre på bilferie med campingvogn, igen både i Danmark eller resten af Europa.
Med et fastmonteret anhængertræk slipper du for bøvl og besvær med at skulle tage det af og på, hver gang det skal bruges. Du undgår også, at de forskellige dele ruster eller på anden vis bliver slidt op.
Det er selvfølgelig muligt at købe en bil med anhængertræk fra starten af, men hvis du i forvejen ejer en bil uden, og du gerne vil have træk på, så er det dels ganske nemt, og dels vil du kunne drage meget nytte deraf.
Skriv en kommentar