Sponsoreret

Nabohjælp giver mere tryghed

Med nabohjælp vil du samt dine naboer hjælpe hinanden med at holde øje med hinandens boliger.

Det er kedeligt for en tyv, men ganske rart for jer, hvis du har en eller flere naboer på din vej eller i din opgang, der holder øje med dit hjem. Det sker desværre stadig i dag, at nogle ikke kan kende forskel på dit og mit og derfor begår indbrud i andres hjem. Erfaringer viser dog, at god nabohjælp imellem naboer, kan forhindre op til hvert 4. indbrud, fordi der bliver holdt øje med hinandens hjem.

Både som beboer og som nabo er det vigtigt, at i viser et stærkt signal om, at i på jeres vej eller opgang hjælper hinanden, således at tyven bliver usikker og at tyven dermed ved at i holder øje med hinandens hjem, selvom i er på ferie og jeres hus står tomt. Opmærksomme beboere i form af din/dine naboer kan også virke afskrækkende på flere tyve, da de dermed ved at risikoen for at de bliver opdaget er markant større.

Hvor og hvornår sker indbruddene?

Risikoen for at netop dit hjem bliver udsat for et indbrud er forskellig alt efter, hvor i landet du er bosiddende. Der bliver for eksempel begået flere indbrud i de største byer i Danmark end i de små provinsbyer og ude på landet. Du kan dog aldrig være helt sikker på, at der ikke bliver begået indbrud i dit hjem, men du kan gøre tyven så usikker, at han ikke vælger dit hjem.

En god ting som du selv kan gøre for at vurdere risikoen for at et indbrud finder sted i dit hjem, er at se på hvor nemt tyven kan komme ubemærket til og fra din bolig uden at nogle ser det. Er du bosiddende i et etagebyggeri, er der ofte kun en flugtmulighed gennem døren for tyven og dermed er flugtmulighederne begrænset, fremfor et parcelhus eller en villa.

Langt de fleste indbrud sker, når folk ikke er hjemme, på sommerferie eller i højtider som juletiden. Der går dog ikke en dag i Danmark, hvor der ikke sker et indbrud, så det er ikke kun i de forskellige højtider, at du bør tænke på at sikre dit hjem.

Køb en samlet alarmpakke

I dag behøver du ikke kun at købe en alarm og sætte op dit hjem. Nej, faktisk kan dette næsten ikke betale sig i dag, da du kan få meget mere for dine penge ved at investere i en alarmpakke. I en sådan alarmpakke vil dit hjem være dækket rigtig godt ind, hvis der skulle komme indbrud i dit hjem.

Er uheldet først sket, kan det være svært at levere bevismateriale i form af video af tyven, men har du derimod en alarmpakke, hvori der følger alarmer, videokameraer og meget andet, er du dermed langt bedre dækket ind, i håb op at finde gerningsmanden.

Hvad går tyven efter?

En typisk tyv vil ofte gå efter let omsættelige værdigenstande. Det kunne være computere, fladskærme, smartphones, tablets og spillemaskiner. Herefter kommer smykker, ure, tasker og kontanter.

Det kan derfor være en yderst god idé, at mærke dine værdigenstande. Tyven har væsentlig sværere ved at sælge mærkede ting og samtidig giver en mærkning på dine værdigenstande også politiet en bedre mulighed for at opklare det enkelte tyveri. Du vil dermed nemmere kunne få dine ting tilbage igen, hvis tyveriet bliver opklaret ved hjælp af politiets indsats.

Der findes flere forskellige metoder til at mærke dine værdigenstande i dit hjem og blandt andet kan du også hos dit lokale politi låne et mærkningssæt og selv mærke dine værdigenstande.

Skriv en kommentar