Ude

Nedrivning af hus – Læs om gør det selv, regler og pris

nedrivning af hus

Har du fundet din drømme grund, hvor dit nye hus skal placeres? Står der i forvejen et gammelt hus? Er du i tvivl om du skal renovere eller om der skal en nedrivning af hus til?

Få 3 tilbud på nedrivning

Renovering af et gammelt hus kan meget hurtigt løbe op i mange tusinde kroner. Derfor er det tit og ofte den bedste ide med en nedrivning af huset.

I denne artikel ser vi nærmere på nedrivning af hus herunder priser, regler og ikke mindst om du kan gøre det selv. Du bør læse med her, hvis du gerne vil vide mere om nedrivning samt hvordan du får de bedste og billigste tilbud fra nedbrydningsfirmaerne.

Pris: Hvad koster nedrivning af hus?

Priserne på nedrivning af hus varierer ganske meget afhængig af bl.a. følgende forhold:

  • Husets størrelse
  • Byggestil
  • Placering
  • Materialer
  • Adgangsforhold/tilgængelighed

Dog koster en villa på 150 kvadratmeter fra 60’erne/70’erne typisk i omegnen af 70.000 ex. moms at få revet ned. Hvis du gerne vil have så nøjagtig en pris som muligt, anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere forskellige nedbrydningsfirmaer.

Få 3 tilbud på nedrivning i samarbejde med 3byggetilbud.dk

pris på nedrivning af hus

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Her på Synrgi.dk kan vi i samarbejde med 3byggetilbud.dk tilbyde dig tre gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af hus. Tilbuddene kommer alle fra godkendte og professionelle nedbrydningsfirmaer.

Få 3 tilbud på nedrivning

Kan du gøre det selv og hvilke regler gør sig gældende?

Når der er tale om en forholdsvis dyr byggeopgave, er det naturligt, at du som boligejer undersøger mulighederne for at gøre det selv. Dog er lige præcis denne byggeopgave ”nedrivning af hus” ret så besværlig at klare på egen hånd.

Hvis du selv vil rive dit hus ned, kræver det, at du har de rette maskiner, ved hvordan materialerne skal sorteres og samtidig har 100% styr på de regler, der gør sig gældende.

Hvis du ikke besidder ovenstående evner/egenskaber, så frarådes det på det kraftigste at nedbryde dit hus selv. I den forbindelse er det meget bedre, hurtigere og mere trygt at hyre et professionelt nedrivningsfirma.

Der er tale om store og kraftige maskiner som tages i brug, når der skal rives et hus ned

Hvilke regler skal du være opmærksomme på?

Inden du kan nedrive dit hus, skal du have indhentet en nedrivningstilladelse – typisk fra din kommune. Tilladelsen tager ca. tre uger at få, hvorfor det anbefales at indhente den i god tid, inden nedrivningsarbejdet er planlagt til at begynde.

Du finder ansøgningsskemaet til nedrivning af hus på din kommunes hjemmeside

Det pågældende nedrivningsfirma plejer at hjælpe dig med at indhente tilladelsen. Dog er det stadig en god ide at vide lidt mere om den. Det er for eksempel værd at vide, at nedrivningstilladelsen gælder i et år efter udstedelsen. Derudover skal du også forvente at betale en eller anden form for administrationsgebyr, når du skal have tilladelsen fra din kommune.

For yderligere information: Se de eksterne links nederst på siden.

Derfor skal du rive huset ned fremfor at renovere på det

Der kan være ganske mange gode grunde til at rive huset ned fremfor at lade det stå. Ved at lade huset stå som det er, skal du typisk forvente at bruge en masse timer på renoveringsarbejde og lignende.

Renoveringsarbejdet kan hurtigt vokse dig over hovedet

Ved at fravælge en nedbrydning af huset skal du forvente at bruge en masse tid på renoveringsarbejde herunder hvad alt det indebærer. Det vil altså sige, at der med stor garanti venter et væld af opgaver forude som skal løses før du får dit drømmehus.

For mange kan så meget renoveringsarbejde godt gå hen og blive uoverskueligt – ja faktisk et mareridt. Derfor bør du nøje overveje om det er besværet værd at renovere på det gamle hus fremfor at rive det ned og bygge et nyt. Tit og ofte løber renoveringsudgifterne op i samme beløb som hvad det koster at rive et hus ned og bygge et nyt. 

Et nyt hus er meget mere energieffektivt

energieffektiv energiklasseDer skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du får et meget mere energivenligt hus ved at bygge nyt. Det vil sige, at du ved at bygge nyt får et hus som er bedre i stand til at udbytte varmen optimalt. Det vil alt andet lige spare dig for mange ”varmekroner” på sigt.

Når det så er sagt, så betyder det ikke, at du ikke kan gøre et gammelt hus energivenligt. Det koster bare noget mere, da der typisk skal efterisoleres, købes nye vinduer, lægges nyt tag osv. før det kommer på samme niveau som det nye hus.

En nedbrydning af huset giver typisk mere økonomisk mening

I mange tilfælde giver det typisk mere økonomisk mening at rive huset ned til fordel for et nyt. Den helt store fordel ved nedrivning er, at du får en fast pris som du kan regne med!

Det vil sige, at du meget nøjagtigt kan regne ud, hvad det vil koste dig at rive det gamle hus ned og samtidig bygge et nyt. Så nøjagtig en pris kan du alt andet lige ikke få, hvis du gerne vil beregne udgifterne til renovering.

Den store ulempe ved at renovere er, at der næsten altid dukker uforudsete udgifter op, hvilket kan være med til at smadre din økonomi. Derfor er det meget vigtigt, at du nøje overvejer, hvad der bedst kan betale sig for lige præcis dig og din situation.

Relevante links om nedrivning/nedbrydning af hus

Skriv en kommentar