Ude

Nedrivning af skorsten

nedrivning af skorsten pris

Her på siden kan du læse mere om nedrivning af skorsten. Du kan bl.a. læse, hvordan du får den bedste pris på nedrivningsarbejdet. Derudover kan du læse om, hvad det koster at rive en skorsten end. Og sidst men ikke mindst kan du læse om eventuelle tilladelser, der skal være i orden, før nedrivningsarbejdet påbegyndes.

Få 3 gratis tilbud på nedrivning af skorsten

Guide: Få den bedste pris på nedrivning af skorsten

Nedrivning af skorsten kan være et større projekt med en høj kompleksitet. Derfor er det vigtigt, at du ikke udfører opgaven selv – medmindre du har 100% styr på, hvad du laver. Og vi mener 100%!

Den kloge beslutning vil være at hyre et professionelt murer- eller nedrivningsfirma til opgaven. På den måde er du sikker på, at erfarne og professionelle hænder varetager opgaven, så den bliver udført med størst muligt succes.

Sådan får du den bedste pris på nedrivning af skorstenen

Der er ingen grund til at betale for meget for nedrivningsarbejdet. Derfor anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere forskellige firmaer, så du har nogle priser at sammenligne med. Indhentning af tilbud kan være tidskrævende og besværligt, hvis du gør det selv. Heldigvis kan du gratis og uforpligtende få tilbudstjenesten 3byggetilbud.dk til at hjælpe dig.

Spar tid og penge med 3byggetilbud.dk

sådan virker 3byggetilbud.dk

På 3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få tre tilbud på nedrivning af skorsten. Tilbuddene modtager du fra godkendte og professionelle nedrivningsfirmaer. Ved at bruge 3byggetilbud.dk kan du hurtigt og nemt danne dig et overblik over, hvilke priser de forskellige firmaer tager for nedrivningsarbejdet.

Hvad koster nedrivning af skorstenen?

Prisen for at rive en skorsten ned kan variere meget. Den afhænger typisk af, hvilket nedrivningsfirma du har valgt, hvor stor en skorsten der er tale om, skorstenens tilgængelighed og lignende. Dog skriver flere websteder, at prisen typisk vil være et sted mellem 40.000 kr. og 70.000 kr.

Jo flere tilbud, jo lavere en pris

Som tidligere nævnt anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på nedrivningsarbejdet. Det vil nemlig alt andet lige give dig en lavere pris. Og som vi også lige har nævnt, så er 3byggetilbud.dk oplagt at bruge i forbindelse med indhentning af tilbud.

Skal du bruge en tilladelse, når du river skorstenen ned?

Har du planer om at rive din skorsten ned, er det vigtigt, at du kontakter din kommune med henblik på at finde ud af om der gælder nogle bestemmelser/tilladelser særligt i dit lokalområde. Typisk skal du også kigge i din kommunes lokalplan for at finde ud af om det er OK at rive skorstenen ned der, hvor du bor.

Hvis du er i den mindste tvivl, anbefaler vi altid, at du kontakter din kommune for at få afklaret sagen.

Meld nedlæggelsen af skorstenen til skorstensfejermesteren

Når du har fået godkendt nedrivningen af din skorsten, så skal du lave en skriftlig afmeldelse af skorstenen til din skorstensfejermester. Når han/hun har modtaget afmeldingen, vil skorstensfejermesteren sørger for at give kommunen besked. På den måde slipper du for at skulle betale for skorstensfejning via ejendomsskatten.

Læs mere om reglementer og tilladelser på Bygningsreglementet.dk.

Du kan også blænde skorstenen

Hvis du ikke ønsker at rive skorstenen ned eller hvis det ikke er muligt, så kan du blænde den. At blænde skorstenen betyder, at du lukker den af ved at tilmure alle åbninger herunder tilslutningsrør, renselemme osv.

Sådan blændes en skorsten

Når du har valgt at nedlægge din skorsten, skal du som sagt give din skorstensfejer besked. I samme ombæring skal du nævne, at du vil blænde den. Din skorstensfejer vil så feje skorstenen en sidste gang, inden den lukkes af med et låg.

Næste step er at montere en speciel ventilhætte i en luftsprække. Den specielle ventilhætte har til formål at ventilere skorstenen.

Nu er det tid til at mure åbningerne i skorstenen til. De skal mures til, så skorstenen er lukket tæt. Åbningerne bør i øvrigt isoleres med henblik på at undgå kuldebroer i huset.

Skriv en kommentar