Tips & Råd

Ny 1 sal – Godt at vide

ny 1. sal pris

Hvis du drømmer om en ny 1. sal på dit parcelhus eller typehus, så er det en god idé at bruge lidt tid på at sætte dig ind i processen. En ny førstesal er et tidskrævende og omkostningstungt projekt i forhold til f.eks. et nyt køkken eller badeværelse.

Derfor er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i projektet og hyrer den første entreprenør, du kan finde. I denne guide hjælper vi dig på vej til at finde ud af, hvordan du sparer mest muligt på det store og spændende projekt, du overvejer.

I guiden kommer vi ind på:

  • Hvad en typisk ny 1 sal-pris ligger på
  • Hvordan du reducere udgifterne til håndværkerne mest muligt og stadig opretholder en ordentlig kvalitet
  • Hvad du ellers kan undersøge nærmere, før du går i gang

Få 3 gratis tilbud på ny 1. sal

Sådan får du den bedste pris på ny 1. sal

Når du skal i gang med at bygge en ny 1 sal, så er det vigtigt, at prisen bliver et vigtigt omdrejningspunkt for dig. En ny førstesal kan hurtigt løbe op i nogle hundrede tusinde kroner, og derfor skal du bruge lidt tid på denne del.

Du skal først og fremmest vælge, hvilken slags entreprise du ønsker – med andre ord: Skal du f.eks. have en totalentreprise, hvor leverandørerne står for alt fra projektering og koordinering til rådgivning, eller skal du bruge en hovedentreprise, hvor du får en eksterne rådgiver med på sidelinjen, som udelukkende varetager dine interesser? De fleste vælger det sidstnævnte, så de har en uvildig rådgivning hele vejen gennem projektet.

Dernæst skal du igennem en masse trin såsom udfærdigelse af projektering, plantegning, ansøgning hos kommunen og altså ikke mindst indhentning af tilbud.

Du kan bruge en tilbudstjeneste såsom Compara.dk til at beregne pris og indhente tilbud fra en række kvalificerede entreprenører, som har mange års erfaring med at bygge nye førstesale på huse på hele Sjælland.

Bor du ikke på Sjælland, men ønsker at få lavet en ny 1. sal andre steder i landet, så henviser vi til 3byggetilbud.dk, hvor du ligeledes kan indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din byggeopgave.

Fordelen ved både Compara.dk og 3byggetilbud.dk er, at du får en række tilbud fra forskellige leverandører og entreprenører. Dermed kan du træffe din beslutning på et meget mere oplyst grundlag sammen med din rådgiver.

Hvad koster en ny 1. sal?

Prisen for en ekstra etage oven på f.eks. et parcelhus er som sagt en dyr omgang. Ikke desto mindre vælger flere og flere boligejere at tilføje de ekstra kvadratmeter til boligen for dels at få mere plads i dagligdagen, dels for at forøge boligens værdi nu og på sigt.

Men hvad ligger en ny første sal-pris så typisk på? Hvad kan du forvente at skulle af med?

Vi har taget udgangspunkt i den tekniske men brugervenlige prisberegner på Compara.dk og sammenholdt med deres grundige guides til at bygge ny 1. sal. Dermed er vi kommet frem til følgende priseksempler på en ny førstesal (husk på, at priserne er vejledende og kan svinge fra projekt til projekt):

  • Ny 1. sal med alt dertil, inkl. nyt tag – Pris: Ca. 12-14.000 kr. inkl. moms pr. m2
  • Ny 1. sal med udnyttelse af eksisterende loftsrum og dermed uden nyt tag – Pris: Ca. 5-7.000 kr. inkl. moms pr. m2

Få 3 gratis tilbud på ny 1. sal

Inspiration

Skriv en kommentar