Annonce

Ny terrasse? Undgå lange erstatningssager

Annonce: Drømmer du om en ny terrasse, en tilbygning eller skal du bygge et helt nyt hus? Få styr på papirarbejdet og undgå dyre uenigheder med din entreprenør.

Mange mennesker går med ønsket om nybyggeri eller en mindre tilbygning til den allerede eksisterende bolig. Når drømmen har taget form, du har fået styr på budgettet og har taget kontakt til  en entreprenør, så er du godt på vej.

Men hvordan sikrer du dig bedst imod ubehagelige overraskelser under byggeprocessen? Hvordan får du glæde af din nye terrasse uden frygten for dyre, juridiske efterspil?

Undgå langstrakte erstatningssager

Der er meget at holde styr på forud for et byggeprojekt, og selvom du har prøvet det før kan det være en kringlet verden at begive sig ind i. Konsekvenserne af uoverensstemmelser med entreprenøren kan koste dig megen bekymring og ikke mindst skade din økonomi.

Især som privatperson uden tidligere erfaring med byggeprojekter, kan det være vanskeligt at komme igang. Der er mange tekniske, juridiske og praktiske ting at tage højde for, og ved siden af arbejde, fritid og familieliv kan det forekomme uoverkommeligt for de fleste.

Det kan være en god idé at søge professionel hjælp såsom advokatrådgivning eller ekspertise fra en byggesagkyndig. En professionel rådgiver hjælper dig således med at få styr på papirarbejdet og indgå en entreprisekontrakt til din fordel.

Altid sort på hvidt

Som bygherre har du mange aftaler og kontrakter at holde styr på, og netop derfor er der mange ting der kan gå galt. Som udgangspunkt skal du huske at indgå alle kontrakter på skrift, så der ikke hersker nogen tvivl senere i processen.

Hvis du f.eks. ikke ønsker overraskelser i forhold til tidsplanen, er det et must at du aftaler en dato for indflytning med entreprenøren, og får det på skrift. Hvis byggeriet således er forsinket, kan man aftale på skrift at entreprenøren skal betale dagsbøder for hver dag tidsplanen overskrides.

Ligeledes er det vigtigt at der indgås en aftale vedrørende ekstraarbejde. Ekstraarbejde kan forekomme, men aftalerne for omfanget bør nedskrives og underskrives af begge parter forud for byggeriets opstart.

Konfliktløsning før konflikten opstår

Når et samarbejde skal indgås kan der altid opstå konflikter, og derfor bør du også tænke på hvordan disse bedst kan løses før de opstår. Aftal f.eks. rammerne for syn og skøn, så der ikke opstår ubehagelige uenigheder ved projektets afslutning.

Dokumentation er nøgleordet, så tøv ikke med at forlange aftalerne sort på hvidt inden det hele går løs.

Skriv en kommentar