Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Nyt tag – Fordele, pris og gode råd - Synrgi.dk
Ude

Nyt tag – Fordele, pris og gode råd

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag hos 3byggetilbud.dk
I følgende artikel vil vi gøre dig meget klogere på, hvad du helt konkret skal være opmærksom på, når du skal have monteret et nyt tag. Derudover vil du i følgende indlæg få gode råd til dit nye tag samt hvilke fordele du kan hente ved at erstatte dit gamle tag med et nyt.

Er du på udkig efter et godt tilbud eller et billigt tag? I så fald kan du også blive meget klogere på, hvordan du indhenter det bedste tilbud på et nyt tag – gratis og uforpligtende. Læs meget mere om det heruner.

Hvad koster det at montere dit nye tag?

Prisen på dit nye tag afhænger selvfølgelig af opgavens omfang samt valg af materialer. Derudover er der andre faktorer som eksempelvis valg af håndværker og type hus som kan have en direkte indflydelse på prisen. Derfor er det heller ikke helt usandsynligt, at prisen på en montering af dit nye tag snildt kan koste 74.000 kr.

OBS: Dette beløb kan selvfølgelig være mere eller mindre afhængig af tagets størrelse, tilgængelighed osv.

Forskellige håndværkere beregner ydermere priser på forskellig vis. Det betyder, at den ene håndværker eksempelvis kan indregne priser med leje af stillads inkluderet, hvortil andre vælger at udelade dette. Derudover kan du med fordel tjekke markedet, da der kan være betydelig forskel på, om håndværkeren du vælger, har en fyldt ordrebog versus en håndværker der ikke har så meget at lave. Det er tit sidstnævnte som er villig til at forhandle om en attraktiv pris.

Håndværkeren kan også medregne et beløb til uforudsete omkostninger, hvilket også kan variere fra håndværker til håndværker.

Selvom det kan være svært at give en eksakt pris, når håndværkeren skal beregne prisen på dit nye tag, så er der alligevel nogle faste kriterier som der som regel tages udgangspunkt i. Der er for eksempel tale om følgende kriterier:

  1. Hvilket tag har du monteret i forvejen?
  2. Hvilken type hus bor du i?
  3. Hvor mange m2 er grundplanen i?
  4. Hvad er tagets hældning?

Derudover har du også mulighed for at give nogle konkrete ønsker til dit nye tag, inden det bliver monteret som eksemplificeret her:

  1. Hvor mange mm ønsker du din isolering i?
  2. Hvilken tagtype ønsker du?
  3. Hvilke slags tagrender skal taget have?
  4. Skal der monteres nye ovenlysvinduer?
  5. Hvor mange nye kviste skal der monteres på dit tag?

Hvor kan jeg indhente en god pris på et nyt tag?

3byggetilbud.dkDer findes en håndfuld populære onlinetjenester som kan hjælpe dig med at skabe dialog med fagpersoner og tagfirmaer. Ønsker du at få professionel hjælp til dit nye tag? Så kan du eksempelvis anvende 3byggetilbud, hvor du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Det eneste du skal gøre er at besøge hjemmesiden, beskrive din opgave, eventuelt sende billeder ind af din opgave samt give dem de fornødne personlige oplysninger. Derefter bliver din opgave videreformidlet i en tæt dialog med professionelle fagpersoner som så vil tage kontakten til dig.

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du vil benytte tilbuddene. 3byggetilbud agerer blot bindeled mellem dig og håndværkeren.

Læs mere om 3byggetilbud.dk

 

compara

Du kan også benytte Compara til at få en professionel og grundig rådgivning af kompetente tagspecialister. Hos Compara kan du få gratis rådgivning fra forskellige eksperter som vil sætte sig grundigt ind i din opgave – helt gratis og uforpligtende.
Du kan altid benytte 3byggetilbud og Compara samtidig, så er du altid sikker på, at du finder den skarpeste pris på markedet til netop din opgave.

Læs mere om Compara

 

Hvilke fordele er der ved at montere et nyt tag?

Der kan være mange fordele forbundet med at montere et splinternyt tag. Udover at du selvfølgelig får et nyt tag, der komplimenterer æstetikken på dit hus, så kan et nyt tag også være med til at give en bedre isoleringsevne og derved forbedre indeklimaet. Jo bedre isoleringsevnen er på dit tag, desto mindre varme vil der trække igennem sprækker og direkte ud, hvilket har en direkte indflydelse på din varmeregning.

citat: Er du træt af en dyr varmeregning og vokser den som regel i vinterhalvåret? Så kan det være en rigtig god idé at få dit tag og loft gennemtjekke.

Det er ingen hemmelighed, at et nyt og velisoleret tag, er en af de mest betydningsfulde grunde til at energiforbruget, varmetabet og CO2-udledning ikke løber løbsk. Døjer du med et utæt eller dårligt isoleret tag? Så kan du være i farezonen for at miste en stor mængde varme årligt.

Mister du en stor mængde varme, kan det komme til at koste dig dyrt, hvilket manifesterer sig på din varmeregning. Få dit tag tjekket allerede i dag og slip for at din dyrt betalte varme slipper ud.

Selvom at du har købt et nyt tag, og fået det monteret, kan det være en rigtig god idé at følge op på isoleringen af taget én gang årligt. Gør du dette, er du sikker på, at der ikke sker et unødvendigt varmetab.

Ydermere vil vi altid råde dig til at lade en professionel montere og isolere dit tag. Ønsker du alligevel at kaste dig ud i projektet selv? Så kan vigtigheden i, at du sætter dig korrekt ind i fremgangsmåden ikke understreges nok. Slutteligt skal du være ekstra opmærksom på visse materialer der bruges til at isolere dit nye tag med. I visse tilfælde kan de være imprægneret med giftige affaldsstoffer som kan have en direkte indflydelse på familiens helbred i husstanden. Overvej derfor altid en ekstra gang om det er værd at give sig i kast med sådan et byggeprojekt uden professionel hjælp.

Hvad ved vi indtil videre?

  • Der er store fordele ved at montere et splinternyt tag
  • Det giver en bedre isoleringsevne og komplimenterer dit hus
  • Forbedrer indeklimaet og giver en lavere varmeregning
  • Det er en god idé at få isoleret dit tag grundigt af en fagperson
  • Det nye tag er også med til at forøge husets værdi

Vi ved, at der følger en lang række fordele med, når dit tag er velisoleret. Du får et langt bedre og mere stabilt indeklima som resulterer i en lavere varmeregning. Du sparer altså en masse penge på længere sigt og dine energiudgifter vil i forlængelse deraf også mindskes markant.

Får du monteret et helt nyt tag – eller isoleret dit gamle tag grundigt – så undgår du ydermere træk og kuldebroer og øger dit hus’ værdi. Værdien stiger i takt med at taget holder bedre på varmen – dit hus får et bedre energimærke og bliver mere attraktivt for køber.

Det er altid en god idé at hyre professionelle fagpersoner til at give deres besyv til opgaven samt rådgivning, så er du sikker på, at du undgår de typiske fejl som kuldebroer og diverse utætheder.

Hvordan monterer du et tag?

Hvordan du monterer et tag afhænger selvfølgelig af, hvilken type tag der er tale om. Hvis vi tager udgangspunkt i de mest gængse Trapezplader, som bruges til carporte, garager og udestuer, så er de lettest at kaste sig ud i, hvis du overvejer at gøre det selv.

En overordnet fremgangsmåde kan se ud som følgende:

  1. Opmåling: Husk at tage korrekte mål. Pladelængder måles fra tagfod til tagryg. Husk altid at opgive taghældning
  2. Pladelængde: Mål pladelængden direkte på bygningen eller ud fra spær eller det gamle tag, du bygger ovenpå
  3. Taghældning, dækbredde og lægteafstand: Måles som vinklen mellem vandret og taget
  4. Oplægning: Pladerne monterer du vinkelret på tagrenden – deres underkant skal følge en lige linje langs tagrenden.
  5. Tilskæring: Brug aldrig en vinkelsliber til dette, men en rundsav, stiksav eller el-pladesaks
  6. Rengøring: Fjern jernspåner fra bearbejdning ved savning – de kan forårsage korrosion (nedbrydning)
  7. Opbevaring af materialer: Husk at opbevare materialerne et tørt sted. Sørg altid for at der er luft mellem pladerne og afdækningsmaterialet.

Følgende punkter er ment som en vejledende tilgang til monteringen af Trapezplader. Vi foreslår, at du altid tager kontakt til fagkyndige personer, inden du kaster dig ud i Gør-Det-Selv projekter, da der kan være store materielle skader forbundet ved en ukorrekt montering.

6 gode råd til dig der vil have monteret et nyt tag

I dette afsnit kommer vi ind på seks konkrete råd til dig, der står i en situation, hvor en montering af et nyt tag er aktuelt. Det kan være utrolig svært at sammenligne de mange forskellige tagbelægninger med hinanden. Dog er der enkelte egenskaber ved tagbelægningerne, som isoleret set godt kan sammenlignes og enten kan inddeles i gode eller mindre gode egenskaber.

Når du har bestemt dig for de konkrete ønsker til din isolering, hvilken tagtype, kviste og ovenlysvinduer der skal monteres på dit tag, så kan du med fordel begynde at gøre dig tanker om følgende seks gode råd.

1) Hvor tæt er taget?

Mange stiller spørgsmålstegn ved om alle tage er lige tætte. Alle nye tage er som udgangspunkt lige tætte, det kan dog variere alt efter hvor detaljeret du går taget efter i sømmene – nogle er helt tætte i alle situationer og omvendt. Dette kan eksemplificeres på følgende måde:

  • Der kan komme mængder af vand ned gennem tegltaget, hvor disse ikke ligger helt tæt
  • Er der monteret et vandtæt undertag under de utætte tagbelægninger, vil dette give en bedre tæthed

Er du usikker på, om dit nye tag har et monteret undertag til at fange fugt og vand? Så kan prisen oftest afsløre dette – tagbelægninger, som ikke kræver undertag, er billigere end andre. Derfor kan det være en rigtig god idé at lave et grundigt forarbejde inden, du gør dit endelige køb. Et eksempel kunne være at tage en god snak med forhandleren af taget.

2) Hvor holdbart er dit tag?

Holdbarheden på dit nye monteret tag er naturligvis et af de vigtigste punkter, da et holdbart tag kan spare dig for en masse penge på længere sigt. Det er ikke nogen hemmelighed, at monterer du et holdbart og velisoleret tag på dit hus, vil der være færre udgifter forbundet med vedligeholdelse samtidig med, at du sparer en del penge på varmeregningen – varmen slipper ikke ud igennem utætte sprækker.

Prisen afhænger selvfølgelig også af levetiden. Tagbelægninger som holder i mange år, er som regel også dyrere, med en enkelt undtagelse hos betontagsstenstager og stålpladeetager, der er utrolig billige med en dertilhørende lang holdbarhed.

3) Hvad er prisen på materialet?

Som overskriften så fint dikterer, så kan du med fordel holde et ekstra øje på materialeprisen som er den samlede udgift til tagbelægningen og eventuelt monteret undertag. Materialer som eksempelvis kobber er mange gange dyrere end stålplader – det der også kaldes Decra-tag.

4) Hvad er monteringsprisen?

Monteringsprisen adskiller sig fra materialeprisen, da det her primært handler om de udgifter, der er forbundet ved at lægge selve taget. Det er altså udførelsen og ikke udgiften til materialet, der betales for her.

Dette eksemplificeres ved at det er lettere at montere et bølgeeternittag og dermed også langt billigere end et nyt tegltag. Et sådant tegltag har et monteret undertag, som naturligvis kræver en del mere arbejde, end hvis der ikke var monteret et undertag på det. Her er det fordelagtigt for bølgeeternittage der ikke skal have et undertag monteret.

5) Hvad er opgavens omfang?

Hvilken pris du skal give for monteringen af det nye tag, afhænger ydermere af faktorer som eksempelvis opgavens omfang samt hvor kompliceret den er. Jo større din opgave og kompleksiteten af denne er, jo dyrere bliver det naturligvis i arbejdstimer.

Det er utrolig vigtigt, at du sætter et ordentligt budget af til arbejdet for at sikre, at det bliver monteret ordentligt. Hvis komplekse tagkonstruktioner udføres forkert, kan der være en lang række materielle følgeskader forbundet med dette.

6) Hvilke krav stiller vedligeholdelsen?

Forskellige tagbelægninger kræver forskellige vedligeholdelse. Dette kan eksempelvis ses hos de traditionelle stråtag som skal vedligeholdes oftere end kobbertag. Den hyppige vedligeholdelse har selvfølgelig også en indvirkning på din økonomi, hvilket du med fordel kan tænke ind i dine planer, før du får monteret et nyt tag.

Er du i tvivl om hvordan dit tag står i forhold til ovenstående seks punkter? Så finder du her en oversigt over disse punkter tastet ind i et overskueligt skema som giver dig et indblik i eventuelle fordele og ulemper.

Se skema

Skriv en kommentar