Annonce

Ønsker du at bidrage til den grønne omstilling i din virksomhed? Få 3 enkle tips her.

Dette indhold er sponsoreret.

 

Vi befinder os i en tid, hvor klimaet er et fokus, som skal tages alvorligt. Hertil er det vigtigt at vi alle gør en indsats i den grønne omstilling, så vi kan sikre en fremtid for resten af verden. Det kan dog virke en smule uoverskueligt, at finde på gode løsninger, som sikrer den grønne omstilling og som bidrager til bæredygtige løsninger. Men virksomheder har især stor mulighed for at bidrage, og er der mange gode tips i ærmet. I denne artikel kan du læse om tre gode tips til din virksomhed, hvor du kan bidrage til den grønne omstilling, men også til bæredygtige løsninger. Et af disse tips er blandt andet genbrug af maskiner, hvis din virksomhed behøver en udskiftning. 

Genbrug af produkter og materialer

Genbrug er en af de løsninger, som er meget nemme at gå til. Befinder du dig f.eks. i en virksomhed, hvor I benytter maskiner til produktion eller andet arbejde, kan genbrug af andre maskiner ved f.eks. udskiftning eller udvidelse af virksomhed, være en god løsning. Erhvervsstyrelsen har ligeledes skabt publikationer om den grønne omstilling, hvor et af emnerne netop er genbrug, genfremstilling og genanvendelse af produkter og materialer. I en virksomhed kan du ved genbrug, genanvendelse og genfremstilling f.eks. forsøge, at bevare en værdi for et materiale i længst muligt tid. På den måde kan du opnå en cirkulær økonomi i din virksomhed, som består af grønne løsninger, på baggrund af genbrug. Hos Erhvervsstyrelsen kan du ligeledes undersøge de praktiske informationer, som ligeledes følger med for at opnå en grøn og cirkulær økonomi. 

At opnå en cirkulær økonomi og ressourceeffektivitet 

Som nævnt ovenfor, kan du i din virksomhed opnå en cirkulær økonomi, ved at bevare værdien for forskellige produkter og materialer. På den måde formår din virksomhed også at minimere spild af materialer og andre produkter, hvilket kan skabe store og værdifulde aftryk for klimaet og dertilhørende ressourcer. Samtidig kan du faktisk også opnå flere besparelser i din virksomhed, hvis du forsøger at følge formen for den cirkulære økonomi. Erhvervsstyrelsen beskriver ligeledes enormt mange potentialer, for en cirkulær økonomi i forhold til forretningsmuligheder i din virksomhed. Disse kan du læse meget mere om på deres hjemmeside, og samtidig få inspiration fra andre EU lande. 

 

Ressourceeffektiviteten består ligeledes i hvordan I, i virksomheden, har mulighed for at udnytte virksomhedens forskellige ressourcer bedre, ved blandt andet at skære ned på materialeforbrug. På den måde kan der spares en masse penge, men også styrke din virksomheds konkurrenceevne på baggrund af det marked, som eksisterer lige nu. 

Skriv en kommentar