Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Omfangsdræn Priser - Læs om pris, regler & 3 gratis tilbud
Ude

Omfangsdræn – Alt du skal vide

omfangsdræn pris

Fugtskader er en husejers absolut værste mareridt. Fugtskader i form af råd, skimmelsvamp og direkte vandskader er ikke blot sundhedsskadelige – de er meget dyre at udbedre. Derfor er det vigtigt, at du overvejer mulighederne for et omfangsdræn, hvis du har mistanke om fugt i din kælder.

Vi har samlet nogle af de bedste og vigtigste råd til dig som husejer, når du skal i gang med at lave din research om omfangsdræn. Derfor kan du med fordel læse med her, hvis du gerne vil have en solid viden om denne form for kloakarbejde.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et omfangsdræn

I denne artikel bliver du bl.a. klogere på en række vigtig faktorer i forbindelse med nedgravning af et omfangsdræn – heriblandt:

  • Hvad koster omfangsdræn?
  • Stilles der nogle krav?
  • Hvad bør du være særlig opmærksom på?
  • Kan du selv gøre noget for at udbedre fugtskader?
  • Hvordan ved du om dit hus lider af fugt i fundamentet?

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et omfangsdræn

Hvis du gerne vil have en god pris på etablering af omfangsdræn, anbefaler vi, at du bruger Danmarks største formidler af byggeopgaver – 3byggetilbud.dk.

Hos denne tilbudstjeneste kan du gratis og uforpligtende indhente tre super gode priser/tilbud på omfangsdræn fra kloakfirmaer i dit nærområde. Det tager ikke mere end 5 minutter at anmode om tilbuddene, og du modtager dem typisk inden for 1-3 hverdage.

Vil du gerne vide mere om, hvordan 3byggetilbud virker? Så se videoen herunder.

Hvad er et omfangsdræn?

Et omfangsdræn kan nemmest beskrives som en slags tagrende, der løber langs ydersiden af boligens fundament. Omfangsdrænet bruges til at lede overskydende vand ud og væk fra huset, så fundamentet og ydermur ikke tager skade.

Et omfangsdræn fungerer typisk på den måde, at det opfanger nedsivende og overskydende vand fra enten nedbør, overfladevand eller for høj vandstand i grunden under boligen. Herefter leder drænet vandet væk til en regnvandsbrønd, som så igen fører det helt væk og ud i kloakken.

Pris: Hvad koster omfangsdræn?

Dette spørgsmål er svært at svare på. Prisen afhænger af en række overvejende faktorer heriblandt omfanget af opgaven, typen af jord som drænet skal graves ned i, antal meter af ønsket dræn, osv.

Groft sagt siger man, at nedgravning af omfangsdræn i Danmark koster mellem 5.000 og 10.000 kroner. ”Hurra!” tænker du nu – det var da ikke så dyrt? Beklager. Det er desværre prisen pr. meter omfangsdræn.

Omfangsdræn er ikke en billig opgave

Det er nemlig ikke en billig opgave, du står overfor. Prisen for en totalløsning på omfangsdræn på en dansk bolig kan derfor sagtens ligge på et sted mellem 150.000 og 250.000 kroner afhængig af opgavens omfang.

Det er værd at vide, at udbedringen af en eventuel fugtskade i boligen kan blive meget dyrere end hvad et omfangsdræn koster at få etableret. Derfor er pengene i langt de fleste tilfælde giver meget godt ud i forhold til at undgå fugtskader og lignende.

Den relativt høje pris skyldes bl.a. de mange arbejdstimer, som lægges i nedgravning og etableringen af omfangsdrænet. Dertil lægges bl.a., at det kræver en autoriseret kloakmester at fuldføre selve tilkoblingen af drænet til kloakken, samt materialer, bortkørsel af opgravet jord mv.

Der er dog lidt hjælp at hente på prisfronten, da du heldigvis kan gøre nogle ting for at ”skrabe lagkagecremen” en smule af.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et omfangsdræn

Sådan undgår du at betale for høj en pris

Du kan tage en række helt konkrete forholdsregler, når du vil reducere den samlede pris for dit omfangsdræn. Herunder får du et par guldkorn med på vejen, som hjælper dig videre til at finde den bedste pris og den største besparelse.

  • Find din leverandør på nettet – I dag er det heldigvis blevet ganske nemt at indhente gratis og uforpligtende tilbud på håndværkeropgaver direkte på nettet. Udbudstjenester såsom – 3byggetilbud.dk – sørger for at give dig tre ganske gratis og uforpligtende tilbud fra tre forskellige kloakfirmaer eller lignende håndværkere. På den måde er du sikret den bedste pris, og du kan frit vælge og vrage mellem tilbuddene, indtil du finder det bedste.
  • Lav en forundersøgelse – Som udgangspunkt kan du aldrig vide dig 100 procent sikker på, at din egen forundersøgelse af fugtskaderne giver et reelt billede af behovet og besparelsespotentialet ved at få anlagt et omfangsdræn. Du kan dog godt undersøge sokkel, fundament og kælder for en række symptomer på egen hånd; Kig efter fugtskjolder, krakeleret puds, saltudblomstringer (murværk), og mørke aftegninger samt råd, svamp og skimmelsvamp (træværk).

Det har dog også meget at sige, hvilket jordunderlag, fundamentet og resten af huset er bygget på. Der er f.eks. enorm forskel på, om underlaget er tung lerjord eller sandet jord. Dette skyldes, at overskudsvand hurtigere siver igennem sandet jord, end det gør i lerjord – især tung lerjord.

Derfor kan det bedre svare sig for dig at nedgrave et omfangsdræn, hvis dit fundament er bygget på lerjord, frem for hvis det er bygget på sandet jord.

Det kan dog kræve, at du får en byggesagkyndig eller en geotekniker ud for at se nærmere på forholdende og foretage en kvalificeret undersøgelse af jorden og eventuelle risici for skader.

omfangsdræn dybde

Et omfangsdræn er perfekt til afledning af vandet.

Kan jeg selv gøre noget?

Hvis du ønsker at foretage en nærmere undersøgelse af eventuelle fugtskader og behovet for et omfangsdræn på egen hånd, så kan dette godt lade sig gøre i et vist omfang.

Du kan gennemgå husets yder- og inderside grundigt for diverse tegn på fugt. Det er vigtigt, at du både kigger på husets ydre dele såsom mur, sokkel og fundament, men også indvendigt er der behov for en grundig gennemgang.

Vandet kan nemlig allerede være trængt ind gennem husets mur og vægge, og dette kan vise sig i form af direkte vand på kældergulvet. Det kan dog også være i et mere tidligt stadie, hvor skaderne f.eks. viser sig i form af grimme fugtskjolder i hjørner og på vægge, eller som mørke mærker på træværk (f.eks. brædder mellem kælder og stueetage).

Sådan får du en lavere pris på et omfangsdræn

Hvis du ønsker at nedbringe prisen yderligere, kan du med fordel lave en aftale med din leverandør. Tilbyd at hjælpe med selve gravearbejdet, eller foreslå, at du kan stå for at køre overskydende jord væk fra grunden efterfølgende.

På den måde kan du spare kloakmesteren for en masse arbejdstimer, hvormed han højst sandsynligt er mere end frisk på at nedjustere prisen og give dig et bedre tilbud på opgaven.

 

Hvad skyldes fugt i fundament og sokkel?

Vand og fugt i husets fundament, sokkel eller kælder kan skyldes flere forskellige ting. Nogle af de mere hyppige årsager er følgende:

  • Overfladevand – Hvis din baghave, forhave eller andet omkringliggende terræn har en hældning nedad mod dit hus, så kan vand fra tøet sne og kraftig nedbør ledes direkte ind mod husets sokkel og ydermur. Dette kan give slemme fugtskader og trænge ind gennem murværket, hvis det ikke ledes væk hurtigt og effektivt. Du kan foretage en gennemgribende ændring af terrænets hældning, således at det hælder blot en lille smule nedad i retning væk fra huset. På den måde ledes overfladevand og nedløbsvand fra nedløbstør eller tag væk fra huset.
  • Højt grundvand – Fugtskader kan også skyldes, at grundvandsspejlet under dit hus står for højt. Dette betyder, at grundvandet under huset når op til- eller over selve fundamentet. Hermed får vandet lov til at stå og presse dig mod fundament og eventuelt sokkelen, hvormed der opstår vand- og fugtskader. Du kan få en geotekniker til at undersøge disse forhold nærmere.
  • Jordsammensætning – Sidst men ikke mindst kan din boligs fugtproblemer også skyldes en ”forkert” jordsammensætning på grunden. Som nævnt tidligere, så kan det have stor betydning, om selve jorden under boligen gør det nemt eller svært for overskydende vand at sive ned og væk, eller om det pakkes tæt ind mod husets murværk og fundament.

Se TVØSTs indslag “Knust boligdrøm” – Indslaget giver dig en forståelse for, hvorfor du BØR benytte dig af en professionel fagmand til opgaven

Sådan undgår du en fugtig kælder:

Vær opmærksom på disse krav og regler til dit omfangsdræn

Der findes en række krav, som du dels skal være opmærksom på, men i lige så høj grad efterleve, når du ønsker at anlægge et omfangsdræn langs din boligs fundament.

Der findes som sagt en række tiltag og forberedelser, som du selv kan foretage dig, inden det egentlige arbejde går i gang. Når det så er sagt, så må du rent lovmæssigt ikke selv udføre selve anlæggelsen af omfangsdrænet.

Når dræningssystemet skal kobles sammen med kloakken, og når selve drænet og afløbsinstallationerne skal udføres, så skal det laves af en autoriseret kloakmester. Du kan nemt og gratis finde en god og billig kloakmester nær dig via tilbudssider såsom 3byggetilbud.dk.

Derudover skal du også være opmærksom på, at selve anlægget med omfangsdrænet skal synes og godkendes af en myndighed, før det er lovligt. Denne myndighed er din egen kommune, som sørger for at tilse anlægget og undersøge, om alt er, som det skal være.

For det meste skal du bare anmelde opgaven og arbejdet til din kommune, når selve arbejdet er færdigt. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at ansøge om at få lov til at udføre arbejdet hos din kommune, allerede inden opgavens arbejde påbegyndes.

OBS: Du kan få flere oplysninger omkring disse krav fra din kommunes tekniske forvaltning, og hvis du er i tvivl omkring noget, kan din udvalgte kloakmester med garanti også rådgive og hjælpe dig.

Yderligere praktiske krav i forhold til et omfangsdræn

Ud over de mere formelle krav, som du ser ovenfor, så findes der også en række praktisk nødvendige krav til dit omfangsdræn. Disse krav er også en af de overvejende grunde til, at du bør få et professionelt firma til at klare opgaven for dig. Det kan nemlig få fatale og farlige konsekvenser, hvis nedgravningen af omfangsdrænet ikke udføres korrekt.

Der er bl.a. nogle meget essentielle grænser for, hvordan selve gravearbejdet udføres. Hvis der graves for dybt, for meget eller for tæt på huset, så kan du risikere, at jorden omkring fundamentet begynder at skride. Hvis dette sker, kan hele fundamentet og selve huset begynde at sætte sig, og i allerværste fald kan huset styrte sammen.

Et omfangsdræn giver dig et bedre indeklima

Det er med andre ord ikke en ren leg at lægge omfangsdræn, og det er også en af grundene til de relativt høje priser for sådanne opgaver. Omvendt er et godt og sikkert indeklima samt et hus, som ikke pludselig styrter sammen, bestemt nogle områder, det ikke kan svare sig at spare på.

Sidst men ikke mindst er der også en række tekniske forhold, du skal tage højde for, når du lægger omfangsdræn. Drænrøret må for alt i verden ikke stoppe til, og derfor er det yderst vigtigt, at du vælger de helt rigtige filtrer, drænrør og filtdug.

Alt dette sørger den autoriserede kloakmester eller håndværker for at ordne, så det bliver gjort korrekt og forsvarligt.

Sådan sikrer du dit hus mod vandskader og lignende

Derfor bør du overveje en fugtisolering af din kælder

Det er altid en god idé at isolere og efterisolere din bolig. Dette gælder både i selve husets beboelige etager, men det gælder i lige så høj grad i kælderen.

Særligt hvis der er risiko for fugtskader i din kælder, er det vigtigt med en god og sikker isolering. Et omfangsdræn kan forhindre rigtig meget vand i at suge ind i fundamentet og videre ind i kælderen, men derfor kan kældervæggene stadig virke kolde, ulækre og klamme.

Fordelen ved at få udført en isolering af ydervæggene i din kælder, når du alligevel får anlagt omfangsdræn, er, at selve nedgravningsarbejdet allerede er udført. Dette er en af de mere dyre poster på regningen, og derfor kan du med fordel kombinere nedgravningen af omfangsdræn med en grundig isolering eller efterisolering af dine kælderydervægge.

Få tre gratis og uforpligtende tilbud på en fugtisolering af din kælder

Hvis du overvejer at få fugtisoleret din kælder, så vil vi igen anbefale dig at gøre brug af 3byggetilbud.dk. Tilbudstjenesten giver dig tre gratis og uforpligtende tilbud på fugtisolering af kælderen – og sandsynligheden for at spare mange penge på din isoleringsopgave er meget stor.

Få et samlet og billigere tilbud på dræn og isolering

Som den skarpe læser, som du er, har du allerede lagt mærke til, at vi har nævnt udbudstjenester såsom 3byggetilbud.dk tidligere i artiklen.

Her på falderebet slår vi dog endnu et slag for de effektive få-3-tilbud services, da de også er oplagt til at få samlede tilbud på forskellige opgaver.

Hvis du sidder og tænker, at det netop kunne være økonomiske fornuftigt at kombinere anlæggelsen af dit omfangsdræn med en isolering af kælderens ydervægge, så kan du bruge tjenester såsom 3byggetilbud.dk til at søge efter en leverandør, der kan ordne begge opgaver under et samlet tilbud.

På den måde kan du dels spare relativt mange penge ved at samle din opgave hos den samme entreprenør, og dels får du en skarp pris, da leverandørerne på udbudstjenesterne kæmper om at vinde netop din opgave.

Der sker nemlig det, at så snart du har beskrevet din opgave og indsendt den til 3byggetilbud.dk, så vil 3 forskellige leverandører alle sammen gøre deres bedste for, at du vælger netop dem til opgaven frem for en af de 2 andre konkurrenter.

Dette sikrer ikke bare et solidt og godt resultat samt en hurtig og enkel søgning for dig – det sikrer også, at prisen er skruet helt i bund, uden at kvaliteten af arbejdet på noget tidspunkt lider herunder.

OBS: Vær opmærksom på, at nedgravning af et omfangsdræn er en omfattende og relativ dyr affære. Derfor bør du virkelig få udført en grundig og gennemarbejdet vurdering af, om det kan svare sig for dig og din bolig.

Har du erfaringer du vil dele?

Hvis du selv har fået udført en lignende opgave og fået anlagt omfangsdræn, så sidder du garanteret og brænder inde med en masse gode tips og tricks, som andre kan få gavn af.

Del derfor gerne dine erfaringer – både gode som dårlige – herunder. Hvad er dit absolut vigtigste råd til andre husejere, som overvejer omfangsdræn?

Skriv en kommentar