Annonce

Opbyg et hjemmekontor der er motiverende

Annonce

At arbejde hjemmefra er noget, som flere og flere kommer i gang med. Først og fremmest er der i disse digitale tider flere jobs, der giver mulighed for, at man kan klare det meste foran computeren. Derudover er der også mange, der kan se det positive ved at arbejde hjemmefra, da man på nogle punkter er tættere på familien, fordi man også kan være mere fleksibel i forhold til arbejdstider.

Men man skal selvfølgelig også være motiveret til at arbejde hjemme – ellers får man ikke lavet noget. Derfor bør man også gøre lidt ekstra ud af at skabe et godt hjemmekontor, som rent faktisk kan motivere en til at arbejde lige så meget, som hvis man var på en rigtig arbejdsplads. Det kommer der tips til her.

Møbler og detaljer som i de rigtige kontormiljøer

Bare fordi kontoret er derhjemme, betyder det ikke, at det skal fyldes op med alle de møbler, som ellers er i stuen eller ved spiseområdet. Der skal stadig være tale om de klassiske kontormøbler, da de første og fremmest gør det nemmere og mere komfortabelt at arbejde, og fordi de dernæst nemmere kan få en i den rette stemning – nemlig arbejdsstemningen.

Det vigtigste er nok at få fat i en ergonomisk kontorstol, da den give den rette støtte til ryggen, når man sidder ned i lang tid ad gangen. For at den kontorstol ikke ødelægger det flotte gulv, der sikkert er i hjemmet, er det også meget smart med et stoleunderlag – det beskytter gulvet, og det gør ligeledes, at der ikke er nogen forstyrrende lyde af stolen der bevæger sig på gulvet, når man er i gang med at arbejde.

Inspirerende motiver på væggene

Når der er styr på selve kontorstationen, kan man også overveje, om man vil have nogle billeder eller plakater hængende, som inspirerer en. I de rigtige kontormiljøer, hvor der sidder mange og arbejder, er det ret almindeligt at have billeder af familien hængende som en slags motivation, men lige netop den slags billeder er måske ikke nødvendigt på hjemmekontoret, da man altså har familien lige i rummet ved siden af. Man skal måske derimod finde nogle plakater, der giver noget gåpåmod eller som har nogle motiverende citater. Man skal jo helst ikke blande arbejde og familien for meget sammen, så det er meget fint, hvis kontoret også kun fungerer som kontor – og så venter familien på den anden side af væggen.

Skriv en kommentar