Bil

Polering af bil

lakforsegling af bil pris

Det er vigtigt at beskytte lakken på din bil mod vind og vejr. Dette gør du effektivt ved at få udført en polering af bilen 1-2 gange årligt.

Polering af bil kan gøres med maskine eller i hånden. I denne guide kigger vi nærmere på, hvordan du selv polerer din bil med håndkraft. Derudover ser vi på, hvorfor det kan være en fordel at få en professionel fagmand til at maskinpolere din bil i stedet for gør det selv-løsningen.

Sidst men ikke mindst kommer vi nærmere ind på prisen – hvad koster det at få poleret bilen af en professionel? Og hvordan sikrer du dig den bedste kvalitet til prisen?


Gør det nemt for dig selv og få 3 tilbud på polering af bil

Hvis du gerne vil have en god pris på polering af bil, anbefaler vi, at du benytter dig af Autobutler.dk. Der kan du nemlig få tre tilbud fra polerings-firmaer nær dig.

Få 3 tilbud på polering af bil


Fordele ved polering af bil

Der er flere fordele ved at få poleret din bil forholdsvis regelmæssigt. Først og fremmest er der et kosmetisk aspekt i poleringen – din bil får igen dybde i lakken, og den kommer til at stå flot, blank og næsten fabriksny afhængig af behandlingen.

Foruden de kosmetiske fordele, så tjener polering af bil også det formål at beskytte bilens lak mod vind, vejr, ridser og slitage. Med en god polering og efterfølgende voksbehandling er du sikret, at bilens lak holder i meget længere tid end ellers.

Men lad os gå videre til et essentielt punkt, nemlig prisen:

Pris: Hvad koster polering af bil?

Hvis du ønsker at være helt sikker på, at resultatet af din bilpolering bliver så godt som muligt, og at processen bliver så problemfri som muligt, så kan du overveje at lade en professionel klare jobbet for dig.

Prisen på en komplet bilpolering kan koste alt mellem et par tusinde kroner og op til 5, 10 eller 15.000 kroner. Det afhænger først og fremmest af den tid, der skal bruges, hvilket så igen afhænger af dine krav til resultatet.

Hvis du skal have en hurtig og mindre holdbar løsning, f.eks. med Glaze frem for komplet voksbehandling, så kan du typisk slippe med et par tusinde kroner.

Skal du derimod have et veludført og gennemarbejdet resultat, hvor din bil står som ny i lang tid fremover, så skal du regne med en højere pris.

Du kan dog spare en del penge ved at indhente tilbud fra forskellige mekanikere og autolakerere på den rigtige måde.

Det kan du gøre for at spare penge:

 1. Brug en gratis tilbudstjeneste på nettet som fx Autobutler.dk til at indhente op til 3 tilbud på din opgave
 2. Beskriv din opgave så godt som muligt, dine ønsker til resultatet mv., og indsend opgaven til Autobutler.dk
 3. Afvent tilbud fra op til 3 forskellige værksteder, og vælg det tilbud, der passer dig bedst

Eftersom leverandørerne er i konkurrence med hinanden for at vinde din opgave, og fordi det er dig, der bestemmer, så vil deres priser også spille en væsentlig rolle – dermed bliver det typisk billigere for dig på denne måde, frem for hvis du blot have kontaktet det første autoværksted, du kunne finde.

Hvis du vil bruge mere tid, men spare pengene, så kan du overveje at polere bilen i hånden selv. Se nedenfor hvordan:

Guide: Sådan polerer du bilen med hånden

Inden du går i gang med en komplet bilpolering selv, så skal du være opmærksom på, at det kræver meget træning og teknik for at opnå samme resultat, som en professionel kan levere.

Derudover er der mange ting, der kan gå galt undervejs i processen, hvormed resultatet måske bliver værre end før.

Når det så er sagt, så er det klart nemmere at undgå fejl og skader, når du polerer med håndkraft frem for maskinkraft.

Følg disse 10 trin, når du vil polere bilen selv:

 1. Giv altid din bil en grundig vask inden polering – undgå for så vidt muligt vaskehaller, da det kan skade bilen
 2. Klargør lakken med rensespray, og sørg evt. for at bilen efterfølgende er affedtet og claybaret
 3. Vil du opnå det bedst mulige resultat af din indsats, så er det vigtigt at følgende trin 2 slavisk og gennemgå alle 3 ting
 4. Når bilen er helt nyvasket, affedtet og claybaret, kan du gå i gang med at afdække eventuelle vinyl- og plastikdele på bilen – hertil kan du bruge malertape eller lignende
 5. Brug altid en mikrofiber applikator til at polere i hånden
 6. Vær langsom og tålmodig, når du påfører hhv. mellemgroft og fint poleringsmiddel på bilen
 7. Poler i bløde cirkler, og tag dig god tid, så slibekornene bliver brudt ordentligt ned
 8. Tør efter med en mikrofiberklud – husk at tage en ren eller ny klud mellem hver grovhed af slibemiddel, så du undgår rester på den tidligere klud
 9. Når du er tilfreds med resultatet og har fået dybde i lakken igen, kan du afslutte processen
 10. Udfør efterbehandling med Glaze eller lakforsegler og bilvoks

Skriv en kommentar