Ude

Priser på sandblæsning af hus

sandblæsning af hus

Trænger facaden til en overhaling? Enhver boligejer kender til problemerne med beskidte og nedslidte facader, der utvivlsomt viser sit grimme ansigt efter mange år. Med sandblæsning af huset kan du rengøre facaden og give den nyt liv med maling, vandskuring, eller hvad du måtte have lyst til.

I denne guide ser vi på, hvordan du får de bedste sandblæsning priser, da der kan være store prisforskelle mellem de forskellige sandblæsningsfirmaer i Danmark.

Få 3 gratis tilbud på sandblæsning af hus

Pris: Hvad koster sandblæsning af hus?

En typisk pris på sandblæsning af huse ligger et sted mellem 25-40 kr. pr. 2m inkl. moms og materialer, afhængig af hvor i landet, opgaven skal udføres, samt hvor svært fremkommeligt huset og den aktuelle facade er.

Langt de fleste firmaer afregner deres opgaver ud fra en pris pr. m2, da dette gør det lettest at holde styr på og regne ud fra. Hvis den pågældende bygning er meget høj – f.eks. over 6 meter -, så skal du påregne gebyr for stilladsopsætning mv.

Hvis vi tager udgangspunkt i en villa, der skal have lavet sandblæsning hele vejen rundt, så det alt i alt kommer op på 300 m2, så vil prisen dermed oftest ligge på 7.500-12.000 kr. inkl. moms.

Sådan får du det bedste tilbud på sandblæsning

sådan virker 3byggetilbud.dk

Så nem er 3byggetilbud.dk at bruge til at få den bedste pris på sandblæsning af hus.

Som du nok kan se fra eksemplet herover, så kan der være store udsving i priserne. Derfor er altid en god idé at indhente flere forskellige tilbud på opgaven, så du kan vælge det bedste til prisen.

For at spare dig selv for en masse timer på opsøgende arbejde og kontakt med murerfirmaerne rundt omkring, så kan du bruge en gratis tilbudstjeneste på nettet til at indhente selve tilbuddene på opgaven.

Vi anbefaler altid 3byggetilbud.dk, som er Danmarks absolut største og mest populære tilbudstjeneste, når det kommer til byggerelaterede opgaver – herunder sandblæsning af huse, biler mv.

Sådan bruger du 3byggetilbud.dk i 5 enkle trin:

 1. Klik ind på hjemmesiden via linket her: www.3byggetilbud.dk
 2. Udfyld felterne med kontaktinformationer
 3. Lav en grundig opgavebeskrivelse så godt, som du kan – husk evt. at tilføje antallet af m2, om det skal være våd- eller tørblæsning osv.
 4. Send opgaven ind, og lad 3byggetilbud.dk sætte den i udbud blandt deres dygtige leverandører
 5. Modtag op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave

Det er først og fremmest hurtigst og nemmest at bruge en tilbudstjeneste til at indhente tilbud på din sandblæsningsopgave. Men dernæst kan du også spare en hel del på slutregningen, da denne form for udbud sætter pres på leverandørerne og tvinger dem til at konkurrere internt på bl.a. pris.

Udstyr og materialer til sandblæsning

Hvis du vil klare sandblæsningen på egen hånd uden hjælp fra professionelle, så skal du bruge en række udstyr og materialer for at sikre, at arbejdet bliver udført korrekt.

Du kan købe eller leje komplette og færdige sandblæsningsanlæg – sørg blot for at undersøge, om du skal bruge en maskine til tørblæsning eller vådblæsning. Generelt kan man sige, at jo lettere og mildere sandblæsning, du har brug for til den pågældende overflade og opgave, desto oftere vil du bruge vådblæsningsudstyr og omvendt med tørblæsning.

Herunder ser du en liste over nogle af de redskaber og udstyr, du kan få brug for til sandblæsning:

 • Sandblæsningsbeholder
 • Kompresser med passende tryk
 • Sandblæsningspistoler
 • Jets
 • Lampebeskyttelse
 • Tilbehør til sprængninger
 • Håndkabinetter
 • Støvfri bjælker
 • Udstyr til overfladestråling
 • Slibemidler
 • Strålerør
 • Filtersystemer
 • Strålelamper
 • Skridsikkerhed
 • Slanger
 • Materialer

Som du kan se af listen herover, så er der mange former for udstyr, der kan blive nødvendige for at udføre en sandblæsning af hus, metal, biler eller andre overflader. Derfor vælger mange at hyre en professionel fagmand – typisk en murer – til at klare opgaven. Har du brug for hjælp, kan du indhente tilbud på opgaven og spare penge via 3byggetilbud.dk, som beskrevet længere oppe i guiden.

Sand til sandblæsning

Når du skal udføre en sandblæsning af din facade, skal du bruge blæsemateriale – typisk vil man anvende sand til de fleste opgaver af denne karakter. Der er dog forskel på sandets størrelse og type, og du skal derfor sørge for at vælge materialer, der passer til netop din facade.

En af de billigste og mest effektive all-around former for sand er kvartssand til sandblæsning, som kommer i forskellige grovheder. Netop grovheden er vigtig, når du skal vælge sand til sandblæsning.

Hvis facaden er meget beskidt og ikke særlig porøs, så skal du bruge et højt tryk fra kompressoren samt groft sand. Er der omvendt tale om en skrøbelig og porøs facade, så skal du passe på med valg af sand og derfor gå efter noget mere fint og mildt sand.

Herunder ser du en liste over de materialer, som hyppigst bruges til sandblæsning:

 • Kvartssand
 • Glasperler
 • Jerngrit
 • Knuste nøddeskaller

Du kan købe de fleste materialer i dit lokale byggemarked, eller du kan handle dem direkte på nettet. Fordelen ved at handle online kan sommetider være, at priserne en smule billigere og udvalget større. Langt de fleste webshops tilbyder endda levering direkte til kantstenen, og du kan få de fleste materialer leveret i bigbags, så du er sikker på at have nok til din sandblæsning.

Sandblæsning af metal

Sandblæsning behøver ikke kun at gælde facader på huse. Du kan også bruge sandblæsning af metal på bl.a. lastbilchassier, ladopbygninger, tanke, trailere, betonkanoner og meget andet. Typisk vil det være erhvervskunder, som henvender sig til leverandørerne af sandblæsning for at få lavet sandblæsning af metal.

Visse privatpersoner kan dog også få brug for det, særligt hvis de bor på landet og dermed har maskiner eller bygninger, som har behov for sandblæsning som en del af vedligeholdelsen i ny og næ.

Mobil sandblæsning

Mobil sandblæsning går i sin enkelthed ud på, at det pågældende firma kører ud og klarer opgaven hos dig. Det siger sig selv, at hvis der er tale om sandblæsning af et hus, så er det givet på forhånd, at sandblæsningen er mobil.

Der kan dog også nogle gange være behov for sandblæsning af andre ting såsom køretøjer, og så kan du godt komme ud for at blive bedt om at transportere din bil hen til firmaet, som klarer sandblæsningen centralt.

Heldigvis dukker der flere og flere kvalificerede firmaer og leverandører af mobil sandblæsning op rundt om i landet, så du kan bestille arbejdet til det sted, der passer dig bedst – også hvis det er hjemme på privatadressen.

Hvor i Danmark kan jeg få billig sandblæsning?

Som nævnt ovenfor, så tilbyder flere og flere firmaer i højere grad mobil sandblæsning, hvormed du typisk kan få klaret opgaven, uanset hvor i landet du bor.

Så hvad enten du skal have udført sandblæsning i Aalborg eller andre dele af Nordjylland, på Fyn, i Esbjerg, i København eller det øvrige Sjælland, så har du gode muligheder for at finde frem til et firma, der kan klare opgaven for dig.

Vær blot opmærksom på, at priserne også kan svinge lidt fra landsdel til landsdel og fra by til by. Hvis du kan, så sørg derfor for at hyre et firma, som ikke nødvendigvis holder til i en af de største byer – også hvis du selv bor i f.eks. København, Odense eller Århus. Du kan i visse tilfælde spare lidt på regningen ved at hyre et firma fra andre dele af landet, måske i nogle af de mindre byer, da de typisk vil have lavere udgifter end firmaerne, som ligger i storbyerne, hvormed de også kan tilbyde at klare opgaven billigere.

Få 3 gratis tilbud på sandblæsning af hus

Sandblæsning gør det selv

Hvis du har hænderne skruet godt på og ved en smule om sandblæsning i forvejen, så kan det i nogle tilfælde give mening at kaste dig ud i gør-det-selv metoden i stedet for at hyre et firma. Vær dog opmærksom på, at hvis du gør det forkert eller bruge for voldsomt udstyr eller materialer, så kan du risikere at forvolde meget skade på facaden.

Når du skal udføre sandblæsning af huse, er det som tidligere nævnt vigtigt, at du vælger en kompressor og en styrke samt materialer, som egner sig til opgaven.

Når du skal i gang med at sandblæse, så skal du først og fremmest have dækket godt af.

Alle vinduer og døre bør dækkes væk i velegnet plastik eller lignede, så du ikke risikere at ramme disse. Hvis først du får ramt en rude med en sandblæsningsmaskine, så kan den meget nemt blive ødelagt og skal højst sandsynligt skiftes ud med en ny.

Derudover er det vigtigt at understrege, at sandblæsning kan støve og svine meget, sådan helt generelt. Derfor er det en god idé at have en maske på, når du sandblæser. Har du familie og evt. småbørn rendende rundt på matriklen, så få dem gerne væk og evt. indendørs, inden du går i gang med din sandblæsning.

Hvis du skal sandblæse en overflade, som er malet, eller som er lavet af gammel plast, så kan du risikere, at den indeholder asbest, bly eller andre skadelige stoffer.

Derfor er det alfa og omega, at du sikrer dig selv mod indånding.

Det er også en god idé at have en øjenskyller stående klar i nærheden, og sidst men ikke mindst er det fornuftigt at vaske alle anvende værktøjer, maskiner, tøj og evt. stillads af efter brug.

Sidst men ikke mindst skal du sørge for at fjernet støvet efter sandblæsningen på en sund og effektiv måde. Du må ikke sprede det via f.eks. en trykluftsblæser – sørg i stedet for at støvsuge det op, så du kan få det væk på en forsvarlig måde.

Hvorfor sandblæser man huse?

Sandblæsning af huse tjener først og fremmest det formål at få gjort facaden ren og fin, så du kan give det en ny overfladebehandling. Hvad enten du ønsker at få malet dit hus eller pudset det op, så skal det typisk have en omgang sandblæsning forinden.

På den måde får du fjernet mos, alger og andet snavs, der gennem årene har samlet sig på murværket. Du kan ikke bare gå i gang med at male en beskidt facade, da den nye behandling dermed ikke vil sætte sig ordentligt. Ligesom med biler vil du opleve, at f.eks. ny maling hurtigt vil falde af og ikke beskytte huset godt nok, og så kan du ellers gå i gang igen og starte forfra med hele arbejdet.

Sørg derfor altid for at få sandblæst facaden først. Hvis du bruger en tilbudstjeneste såsom 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud, så kan du med fordel tage et par billeder af huset og sende ind sammen med opgaven. På den måde kan leverandørerne bedre vurdere, hvilken type udstyr og materiale, der giver bedst mening at bruge.

Bonus information: Sandblæsning af biler

Det er som sagt ikke kun huse og facader, du kan sandblæse. Der er mange andre former for overflader og ting, der kan sandblæses med god effekt. En af disse er biler, og sandblæsning af biler er også ganske normalt, når du skal have malet bilen.

Ligesom det gælder for husfacader, så kan en bil trænge til ny maling ind imellem, enten af praktiske eller kosmetiske årsager. Uanset hvad, så skal man have fjernet den gamle maling ordentligt først, og her kan sandblæsningen hjælpe.

Sandblæsning af biler bruges, fordi det er den mest effektive måde at fjerne den gamle og overskydende maling på. Hvis ikke malingen fjernes ordentligt, så kan evt. ny maling ikke binde og sætte sig ordentligt fast, og du vil hurtigt opleve, at malingen skaller af og ikke beskytter bilens overflader ordentligt.

Prisen for sandblæsning af biler er ikke særlig dyr, afhængig af typen af bil, samt hvor i landet du får opgaven udført. Men typisk ligger vi et sted mellem 800-1.500 kr. inkl. moms, så det er ikke alverden.

Hvis du vil have malet din bil på ny, så anbefaler vi, at du bestiller sandblæsning og maling i samme ombæring, da begge ting lige så godt kan klares ad én omgang. Samtidig kan du være heldig at opnå en rabat, hvis du bestiller tid til begge opgaver samtidig.

Skriv en kommentar