Annonce

Regler for at bygge i skel

Annonce

Er I ved at kigge på, hvordan I kan bygge til jeres eksisterende hjem? Der er mange kreative løsninger på, hvordan en tilbygning kan se ud, men det er vigtigt, at man i processen sørger for at have styr på, præcis hvor man egentlig må bygge. Kender du reglerne for at bygge i skel godt nok? Når man stiller sig selv spørgsmålet ”hvor tæt må man bygge på skel” er det ikke utænkeligt, at der kommer mange forskellige, tvetydige svar.

Det korte svar er, at man gerne må bygge i skel, men at der for primær bebyggelse, altså bebyggelse beregnet til beboelse, skal være minimum 2,5 meter til skellet. Bygger man i skel, må det være bygninger, der ikke er beregnet til beboelse, og de må ikke overstige en højde på 2,5 meter i alt. Desuden er det vigtigt, at regnvand kan afledes til jeres egen grund.

Gør plads til carporten

Det kan godt kræve lidt planlægning at finde ud af, hvordan I bedste udnytter jeres grund. Det gælder, uanset om der er tale om, I gerne vil have en tilbygning eller om det er fordi, I er ved at bygge helt nyt. En af de ting, I kan overveje, er, om det giver mening at bygge en carport i skel. Det afhænger naturligvis af, hvor indkørslen er placeret, men da en carport tæller som en sekundær bygning, er det ikke umuligt.

Sekundære bygninger er de bebyggelser, der ikke er beregnet til beboelse. Det gælder carporten eller garagen, drivhuset og meget mere, og det er her reglerne for at bygge i skel er lidt mere lempelige. Det kunne altså godt tænkes, at I får en garage i forlængelse af huset, der kan stå i skel – hvis den ikke overskrider de ellers gældende regler, kan I frit gøre det, så I får udnyttet jeres grund bedst muligt.

Skriv en kommentar