Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Rejseforsikring: Sådan finder du den billigste - Få gode råd her
Tips & Råd

Rejseforsikring: Sådan finder du den billigste

rejseforsikring
Gør det nemt og billigt for dig selv: Indhent gratis tilbud på din rejseforsikring hos Tjenestetorvet.dk
Det er rigtigt dumt at rejse uden rejseforsikring. Især hvis du bliver syg. For selv om du i dag har det blå sygesikringskort med på rejsen, kan der nemt opstå ubehagelige ekstraudgifter, der kan gøre drømmerejsen til et økonomisk mareridt. Men hvordan dækker du dig ordentligt ind og hvordan finder du den billigste rejseforsikring? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Der er god grund til at tegne en rejseforsikring

Der er god grund til at tegne en rejseforsikring. Selv hvis du skal på et kortere ophold i et naboland, hvor du tidligere ikke ville have spildt rejseforsikring en tanke.

Men lige så uoverskueligt som dækningen ved det blå sygesikringskort er, lige så kaotisk er rejseforsikringsmarkedet blevet. Hvor det tidligere var almindeligt, at du tegnede rejseforsikring gennem et specialforsikringsselskab som Europæiske Rejseforsikring, tilbyder stort set alle forsikringsselskaber i dag som minimum en årsrejseforsikring som tillæg til jeres indboforsikring.

Årsrejseforsikringen er klart at foretrække, hvis du eller din husstand rejser mere end en enkelt gang om året. Men hvor er det billigst at tegne den?

Sådan finder du nemt en billig rejseforsikring

Et godt sted at starte er at høre hvad det koster at få tegnet en rejseforsikring som tillægsforsikring hos det forsikringsselskab, du har din indboforsikring i. Det vil oftest være den billigste løsning, men selvfølgelig skal du da lige undersøge priserne hos andre forsikringsselskaber også.

Men så snart du kontakter et andet forsikringsselskab, vil de forsøge at få dig til at flytte alle dine forsikringer over til dem. Så bliver rejseforsikringen billigst, lover de. Det kan da også godt være, at du får en billigere rejseforsikring ved at gøre det, men det betyder ikke, at prisen på din samlede forsikringspakke nødvendigvis bliver billigere.

Så i stedet for at blive rendt over ende af emsige forsikringsselskaber, skal du meget hellere indhente 3 tilbud via en af de tilbudsportaler på nettet, der beskæftiger sig med forsikringer. Det er både gratis og uforpligtende.

Her er alt, hvad du skal gøre at udfylde en formular med:

  • hvilke rejsebehov du har
  • om du vil have enkeltrejse eller årsdækning, samt
  • om du er medlem af nogle rabatgivende organisationer eller er kommunalt ansat.

Indhent 3 gratis tilbud på din rejseforsikring

Derudover kan der vælge lidt andre spørgsmål alt efter hvilken tjeneste, du vælger. Til sidst angiver du nogle kontaktoplysninger på dig selv og indsender hele formularen med din forespørgsel. Så begynder der at dukke tilbud op i din indbakke i løbet af en dags tid eller to.

Inden du udfylder formularen, er det dog en god ide at læse resten af artiklen.

Sådan udpeger du den bedste rejseforsikring

For selv om du ender med at sidde med tre forskellige rejseforsikringer, handler det ikke bare om at vælge den billigste af de tre. Du er også nødt til at sætte dig ned og gennemlæse policer og vilkår for hver af de tre forsikringer, du har fået tilbud på, før du er i stand til at udpege den billigste.

For hvad dækker rejseforsikringen helt præcist, hvordan er vilkårene omkring f.eks. hjemrejse og hvordan er du dækket ind ved bortkommen bagage og får du dækket tabte feriedage, fordi du/I blev nødt til at tage hjem før tid på grund af sygdom?

Der er mange ting at holde øje med, så det er en god ide at lave en lille tabel og skrive de forskellige dækninger op, efterhånden som du støder på dem i policerne. Så kan du krydse dækningen af ud for de forsikringsselskaber, der tilbyder dækningen som en del af forsikringsprisen.

Når du er færdig med at gennemlæse tilbuddene, kan du – ud fra antallet af krydser og de pågældende dækninger – meget nemt udpege den rejseforsikring, der giver den bedste dækning til den billigste pris.

Det gule sygesikringskort giver ingen rejsedækning

Efter ændringerne af den offentlige sygesikring tilbage i slutningen af 2014, er markedet for rejseforsikringer eksploderet. Heldigvis er konkurrencen også blevet hårdere, for alle vil gerne have en bid af kagen. Det har holdt priserne i ro.

Samtidig er der en udbredt, almen forvirring om, hvad det gule og det blå sygesikringskort dækker, hvis du bliver syg under en udlandsrejse. Især er dækning af en eventuelt hjemrejse uklar for mange. Vi tager et nærmere kig på, hvordan du reelt set er dækket ind med det gule og det blå sygesikringsbevis på rejsen.

Det gule sygesikringskort dækker udelukkende læge- og anden sygdomsbehandling i Danmark, samt på Færøerne og Grønland.

I ovenstående lande er dækningen nøjagtig den samme, som den plejer. Det er først hvis du bevæger dig ud af rigsfællesskabet, der er nye regler.

Det blå sygesikringskort dækker sygdom i EU og Norden

Går rejsen til et EU-land, til de lande i Norden, der ikke er med i EU, samt til Liechtenstein og Schweiz, kan du få ret til den samme lægelige behandling, som borgerne i det land, du rejser i, hvis du har et blåt sygesikringskort.

Det betyder, at dækningen på det blå sygesikringskort afhænger af, hvilken dækning der er med den offentlige sygesikring i det pågældende land. Derfor er der stor forskel på, hvilken behandling du kan få gratis fra land til land i kortets dækningsområde.

I mange lande er f.eks. transport til læge, skadestue eller sygehus ikke inkluderet i sygeforsikringen, så kommer du ud for en ulykke, hvor det er nødvendigt ekspres at flyve dig med helikopter til sygehuset, kan du godt få en rimelig stor regning ud af det.

Samtidig er selve behandlingsdækningen afhængig af, hvad den pågældende læge eller sundhedsmedarbejder mener, der er nødvendig. Det blå sygesikringskort dækker nemlig kun nødvendig medicinsk behandling, der er opstået ved akut opstået sygdom eller tilskadekomst. Så vurderer lægen, at du ikke har brug for akut behandling, men det kan vente til du kommer hjem, er der ingen dækning. Det gælder også selv om du er kronisk eller på anden måde alvorligt syg.

Skulle du få overtalt lægen til at behandle dig alligevel, er det ingen garanti for, at sygesikringen vil betale for behandlingen. For hver enkelt regning der modtages af den danske sygesikring, vurderes nemlig individuelt af en læge- eller sundhedsfaglig vejleder og vender de tommelfingeren nedad, ryger regningen videre til dig selv.

Du kan også komme ud for, at blive afkrævet en vis form for egenbetaling for behandlingen på stedet, hvis behandlingen kræver egenbetaling i det pågældende lands sygesikringsordning. Det vil sige, at du kommer til at betale det samme for behandlingen, som en borger i landet ville blive afkrævet.

Hjemrejse er ikke inkluderet i det blå sygesikringskort

Gør det nemt og billigt for dig selv: Indhent gratis tilbud på din rejseforsikring hos Tjenestetorvet.dk
Med mindre du opholder dig i et af de nordiske lande, dækker det blå sygesikringskort heller ikke hjemrejse på grund af sygdom eller død. Imellem de nordiske lande findes en særlig aftale, der dækker dine merudgifter ved hjemtransporten, altså f.eks. merudgift til hjemtransport i sengeambulance, liggeplads i fly eller lignende. Selve rejsens normalpris skal du stadig selv betale for.

Rejser uden for det blå sygesikringskorts dækningsområde

Rejser du uden for det blå sygesikringskorts dækningsområde, skal du selv sørge for en sygeforsikring. Det er hovedbestanddelen af enhver rejseforsikring i dag. Derudover kan du tilkøbe forsikring mod bortkommen baggage, tabte rejsedage, hjemrejse og mange andre ting, der ellers ville give dig et økonomisk eftersmæk.

Der er også områder i Europa, der ikke er dækket af det blå sygesikringskort. Dem skal du være specielt opmærksomme på, for her skal du også selv forsikre dig. Det drejer sig om:

  • Andorra
  • Kanaløerne i den engelske kanal
  • Monaco
  • San Marino
  • Øen Man

Enkelt- eller årsrejseforsikring – hvad skal jeg vælge?

Som allerede nævnt skal du vælge en årsrejseforsikring, hvis du eller jeres husstand samlet set rejser mere end en gang om året. Så tager I ud at rejse både i sommer- og f.eks. vinterferien, skal I vælge en årsrejseforsikring.

Men rejser I kun en enkelt gang om året eller sjældnere, er det meget billigere at tegne en rejseforsikring, der kun dækker den pågældende rejse. Så er der ikke noget at vinde ved at have en fast rejseforsikring.

Firmarejser er ikke omfattet

Firmarejser er ikke omfattet af din private rejseforsikring. Skal du rejse for firmaet, skal de tegne en separat rejseforsikring for dig. De fleste rejseforsikringer tillader dog, at du udfører arbejde i op til et døgn på rejsen, så længe arbejdet ikke var den primære årsag til rejsen. Så rejser du udelukkende i firmaøjemed, skal du ikke forvente at din private rejseforsikring dækker eventuel sygdom på rejsen.

En årsrejseforsikring i dag er ikke meget mere end en sygeforsikring

Som allerede nævnt har al polemikken omkring sygesikringens dækning på rejser øget konkurrencen på rejseforsikringsmarkedet gevaldigt. Det har heldigvis betydet, at prisstigningen på rejseforsikringer ikke er blevet som voldsom, som forventet.

Men det er ikke det eneste sted, der er sket ændringer på rejseforsikringen. Netop for at være billigst i konkurrencen, fokuserer rejseforsikringerne i dag udelukkende på at dække de huler, de nye regler for den offentlige sygesikring efterlader. Tidligere tiders standarddækning af bortkommen bagage, ulykker, røveri og videre er i dag ekstradækninger, der skal tilkøbes.

Rejseforsikring til lavpris

Den billigste rejseforsikring du kan købe, dækker således kun akut sygdom og tilskadekomst. Den går kort sagt ind og dækker eventuel egenbetaling og transport til læge og sygehus, hvis det ikke er dækket af det blå sygesikringsbevis.

Lavprisversionen dækker således ikke hjemtransport, ligesom den kun dækker inden for det blå sygesikringsbevis’ normale dækningsområde. Så skal du rejse uden for dette eller i et af de områder i Europa, der ikke er dækket af det blå sygesikringsbevis, skal du vælge en anden rejseforsikring.

Oftest vil der også være en beskeden selvrisiko på omkring 500 kroner, men så kan du til gengæld også finde forsikringen til under 100 kroner om året.

Den mest solgte rejseforsikring

Den mest udbredte rejseforsikring dækker – ud over egenbetaling ved akut sygdom og tilskadekomst – også hjemrejsetransport. Hos enkelte forsikringsselskaber får du også erstatning for tabte feriedage og mulighed for at tilkalde og indlogere en pårørende.

Med afbestillingsgaranti, bortkommen bagage og ulykker omfattes ikke. De kan tilkøbes og oftest skal der også tilkøbes særlig dækning ved skirejser, fordi forsikringsselskabet løber en større risiko ved at forsikre en skirejse.

Denne forsikring kan købes med eller uden selvrisiko og de priser du ser på selskabernes hjemmeside, vil oftest være med selvrisiko, for ikke at komme til at virke for dyr i forhold til konkurrenterne.

Ligesom med den skrabede model, dækker forsikringen som standard kun i det blå sygesikringsbevis’ dækningsområde. Rejser uden for dette område, kan dækning tilkøbes mod et gebyr, der afhænger af, hvor i verden du rejser hen.

Vil folk rejse med eller uden rejseforsikring? Se de forskellige holdninger i nedenstående video af Allianz Global Assistance

Hvad omfatter en udvidet rejseforsikring?

Vil du dækkes bedre ind, skal du i stedet gå efter en udvidet rejseforsikring. Den giver dig udover sygdom og hjemrejse også

  • en erstatningsrejse, hvis du bliver syg på ferien
  • ferieboligsikring
  • dækning af behandling hos tandlæger og fysioterapeuter – dog ikke, hvis de var planlagt inden afrejsen.

Derudover kan der være flere andre dækninger inkluderet alt efter hvilket forsikringsselskab, du får tilbud fra. Men selv den udvidede forsikring dækker ikke bortkommen eller beskadiget bagage, afbestilling på grund af sygdom eller ulykke eller en ulykkesforsikring på rejsedestinationen. De skal stadig købes som tillæg, ligesom du også stadig skal købe ekstra dækning ved skirejser.

Grupperejseforsikring – når I rejser flere sammen

Rejser I flere sammen, der ikke bor i samme husstand (og dermed er omfattet af husstandens årsrejseforsikring), kan der være penge at spare ved at tegne en grupperejseforsikring. Tilkøber I afbestillingsgaranti, dækker den også, hvis I er nødt til at aflyse rejsen, fordi der er en enkelt af deltagerene, der bliver syg.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis der er en eller flere i rejseselskabet, der er over 70 år, vil forsikringsselskabet som oftest forhøje præmien – oftest med ganske ublu 50 %!

Hvad med tyveri og røveri på rejsen?

Får du stålet noget på rejsen, dækker din indboforsikring. Det kræver dog, at du samlet set ikke har været bortrejst fra Danmark i over tre måneder. Tyveriet skal anmeldes til det lokale politi og du skal huske at få en kvittering med hjem på anmeldelsen.

Er tyveriet foregået ved, at der er nogen der er brudt ind på dit værelse, i din ferielejlighed, din bil eller campingvogn, skal der være tydelige tegn på indbrud. Det vil sige brækmærker efter koben eller skruetrækkere på døre, vinduer og andre adgangsveje. Har hotelpersonalet stålet fra dig anses det for simpelt tyveri og erstatningen vil i så fald være en sag mellem dig og hotellet.

Det er også vigtigt, at du råber op, hvis du bliver bestjålet. Ellers dækker indboforsikringen ikke. Du behøver dog ikke gøre anskrig, hvis der er tale om et røveri, hvor du bliver holdt op med en pistol eller et andet våben.

Nu er du klar til at vælge rejseforsikring

Når du har gennemgået og fået skabt overblik over dækningen på de enkelte rejseforsikringer, er du klar til at vælge. Husk at medregne prisen på eventuelle tillægsforsikringer som afbestilling, mistet baggage og lignende.

God rejse!

Skriv en kommentar