Du kan selv stå for renovering af dit badeværelse, hyre håndværkere ind efter behov eller få en håndværker til at stå for en totalentreprise af det.
Det er et stort arbejde og en stor beslutning at gå i gang med renovering af badeværelse. Det er både noget, der vil komme til at koste mange penge, og som vil gøre, at I ikke kan bruge jeres badeværelse i en længere periode. Det er dog også noget, der er det værd at overveje, hvis du har et badeværelse, der ikke passer til dine behov eller er meget nedslidt.
Få 3 gratis tilbud på renovering af badeværelse
Når du skal have renoveret dit badeværelse, kan du vælge mellem at få en håndværker til at stå for det som en totalentreprise, gøre det hele selv eller hyre håndværkere ind til at gøre de dele af arbejdet, som du ikke selv kan eller må klare.
En totalentreprise er selvfølgelig den dyreste løsning. Den billigste er at gøre det selv, mens det at hyre håndværkere ind efter behov ligger et sted derimellem. Det er dog vigtigt, at dit badeværelse bliver lavet ordentligt og lever op til gældende lovkrav på området. Så derfor er det vigtigt, at du grundigt overvejer dit valg.
Fordele ved at vælge en totalentreprise
Når du vælger løsningen med en totalentreprise, får du en håndværker til at komme med et bud på, hvad det vil koste at få hans firma til at lave badeværelset. Det er både i forhold til materialer, arbejdstimer og koordinering af forskellige håndværkere. Som regel vil du som minimum både skulle have en vvs’er, en elektriker og en murer ind over, når du skal lave nyt badeværelse. Det kan også være, at du skal have en maler eller en tømrer til at hjælpe dig.
Ved en totalentreprise står den håndværker, som du har valgt som leder, for at koordinere, hvornår de forskellige håndværkere skal til. Derudover har de leverandører af materialer af for eksempel fliser og toilet, som de hurtigt kan få varer hjem fra. Du skal selvfølgelig stadig selv vælge mellem de forskellige ting.
Hvis du ønsker et godt tilbud på en totalentreprise, er det en god ide, at du kontakter 3byggetilbud.dk. Her kan du få tre billige tilbud fra lokale håndværkere, der kan stå for hele renoveringen af badeværelset.
Fordele ved at hyre håndværkere ind individuelt
Du kan også få hjælp hos 3byggetilbud.dk, hvis du gerne vil hyre håndværkerne individuelt. En anden mulighed er nemlig, at du selv står for den overordnede koordinering af håndværkerne, og at du selv bestiller materialer hjem. Der vil ligge en del mere arbejde i denne løsning for dig. Det vil dog primært være koordineringsarbejde. Du kan for så vidt få professionelle håndværkere til at lave det hele, og så selv stå for koordinationen.
Hos 3byggetilbud.dk kan de give dig individuelle tilbud på både vvs, murer, maler, tømrer og elektriker. Det gør, at du for hver faggruppe individuelt kan finde frem til det bedste tilbud for den del af renoveringsarbejdet. Det kan spare dig for mange penge. Husk at oplyse, at håndværkernes tilbud kun skal omfatte deres timepris, ikke materialer. Dem køber du jo selv ind.
Derudover kan du også ofte spare mange penge i forhold til totalentreprisen, fordi du ikke skal købe materialer og lignende gennem en mellemmand.
Det kan du gøre selv på badeværelset
I princippet kan du jo lave det hele selv, når du skal renovere dit badeværelse, men det er en god ide at få en professionel til at stå for eksempelvis el og vvs. Her må du nemlig ikke selv etablere nye installationer, kun renovere eksisterende
Noget, der er forholdsvist nemt for dig at gå til, er at lægge fliser og at male. Dog skal du sørge for, at gulve og eventuelt vægge vådrumssikres først. Det sikrer, at vandet fra badet ikke kan trænge gennem gulvet eller væggene og forårsage vandskade. Er du i tvivl om, hvordan du skal gøre, kan det være en god ide at få en murer eller maler til det. Det er dog også noget, som du sagtens selv kan stå for.
Vådrumssikring af badeværelse
Du kan købe en færdigblandet masse til at vådrumssikre med. Når massen er klargjort, kommer du den på det tørre underlag enten med en spartel eller med en malerrulle. Du skal komme materialet på af flere omgange i begge tilfælde. Det er vigtigt, at det tørrer helt op mellem hver påføring.
Laget skal være mindst en centimeter tykt for at vådrumssikre rummet. Det svarer til, at du skal bruge cirka to kilo materiale per kvadratmeter, som du skal vådrumssikre.
Det tager et døgn for massen at tørre, og det er først, når den er helt tør, at du må begynde at sætte fliser op. Få flere tips til at vådrumssikre her:
Sæt selv fliser op på badeværelset
Du kan selv stå for vådrumssikringen eller få en murer til at gøre det og så selv stå for at sætte fliser op. Det kan være med til at spare dig for en hel del penge på renoveringen af dit badeværelse.
Når du skal lægge fliser, er det vigtigt, at du måler op, så dine fliser kommer til at ligge pænt og lige, og så du undgår for mange skæringer. Det kan være en god ide at prøvelægge fliserne, så du kan få en ide om det.
Det er vigtigt, at du følger din optegning, når du går i gang med at lægge fliserne. Du kan eventuelt bruge flisekryds eller fugesnor, så du er sikker på, at afstanden mellem fliserne bliver helt ens.
Du bør altid starte med fliserne på gulvet og lade dem tørre helt, inden du går i gang med fliserne på væggene. Sørg for at fliserne på væggen efterfølgende passer nøjagtigt sammen i fugerne med de fliser, du har lagt på gulvet.
Få flere tips til at lægge fliser her:
Det skal du huske, inden du går i gang med renovering af badeværelse
Når du skal til at renovere badeværelse, er det vigtigt, at du finder ud af, hvilket krav der er. Hvis du bor i lejebolig eller andelsbolig, skal du som regel have tilladelse af ejeren eller bestyrelsen, før du kan gå i gang. Læs om flere regler vedr. badeværelsesrenovering på Boligejer.dk.
Både til din ansøgning om renovering af badeværelse og til den øvrige del af entreprisen er det en god ide, at du får lavet en plantegning i størrelsesforholdet 1:20. Det er en stor hjælp for håndværkerne.
Skriv en kommentar