Sådan behandler du dit trægulv bedst

Et kvalitetsrigt trægulv passer ind i enhver indretningsstil, og derfor er langt de fleste danskere glade for at investere i trægulve til deres boliger. For at forblive pænt og ordentligt, kommer du dog ikke udenom, at gulvet af og til skal behandles – gerne af professionelle specialister.

Når det kommer til behandling af trægulve, er mange desværre forvirrede over, hvad der er den helt rigtige løsning til deres specifikke gulvtype og træsort. Dette kan du dog hurtigt få styr på, hvis blot du tager kontakt til et professionelt firma, der beskæftiger sig med gulvservice.

Hvis du har hjemme i diverse dele af København, på Amager eller i Kastrum, er eksempelvis Keis Gulv & Service en god mulighed, der opererer i hele hovedstadsområdet. Tøv endelig ikke med at henvende dig til fagfolkene, hvis du er i tvivl om noget eller ganske enkelt bare ønsker en snak om dit specifikke gulv.

På den måde får du, som sagt, også styr på, hvad der er den rette løsning til din bolig. Der kan netop være stor forskel på, om der er behov for en afslibning af trægulvet eller en afhøvling. Ligeledes findes der vidt forskellige efterbehandlingstyper i form af enten lak, olie eller lud.

Hvilken efterbehandling passer bedst til dit gulv?

Som allerede nævnt, er det i høj grad et spørgsmål, som de faglærte eksperter bør være med til at besvare. Ikke desto mindre kan du kun drage fordel af at have læst lidt op på emnet på forhånd.

Overordnet set, er grunden til, at du skal efterbehandle gulvet efter en større vedligeholdelsesopgave, at gulvoverfladen har brug for beskyttelse. Blandt andet vand og diverse former for skidt og snavs kan netop forårsage uønskede misfarvninger eller ridser. En efterbehandling med én af de tre førnævnte metoder kan heldigvis råde bod på denne risiko og efterlade gulvet i en god og sikker tilstand.

Kort fortalt, er lak særligt anvendeligt til at opfriske trægulvets udseende, foruden det naturligvis også beskytter overfladen. Olie er primært kendt for at minde om lakken, da det bidrager til gulvets naturlige udseende og i høj grad fremtoner de mørke nuancer. Lud er på den anden side en mere oplagt løsning, hvis du ønsker en lysere træoverflade.

I sidste ende handler det ofte om personlige præferencer, så det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du træffer den endelige afgørelse. Samtlige af de tre behandlingstyper har dog masser af fordele forbundet med sig på hver deres måde.

Behandl gulvet nænsomt og forlæng dets levetid

Det er ganske vist nærmest uundgåeligt, at et trægulv får brug for en professionel behandling i ny og næ. Ikke desto mindre bør du helt klar gøre en indsats for at mindske de skader, som hverdagen kan forårsage. Ellers bliver træoverfladen hurtigt langt mere slidt og ridset, end hvis du blot havde fulgt et par simple forholdsregler.

For eksempel giver det sig selv, at det ikke er den bedste idé at rende rundt indendørs med udendørssko. Dette kan dog nemt blive glemt, når man er på farten. Sagen er bare, at det med sikkerhed har sine konsekvenser.

Dertil er det vigtigt at vaske gulvet på en fornuftig og hensigtsmæssig måde. Forhør dig hos de erfarne eksperter for at få mere at vide om, hvad der passer af behandling til din specifikke gulvtype.

Skriv en kommentar