Ude

Sådan får du haven på ret køl igen

Hvis du har problemer med haven eller bare gerne vil have lavet nogle ændringer, så kan det ofte kræve større maskiner eller kundskaber, som man ikke selv ligger inde med. Derfor kan det være vigtigt at finde den rigtige havemand, som kan nævne med alt det praktiske, så haven igen kommer til at ligne det, man havde forestillet sig.

Rigtig mange danskere ønsker at gøre noget særligt for deres have, fordi den er en stor del af deres identitet. Sommetider kan det dog ske, at man rent faktisk nedprioriterer haven eller helt glemmer den, fordi andre ting kommer i første række. Derfor kan det være relevant at kigge på, hvordan man finder hjælp udefra til haven.

Det er eksempelvis muligt at tale med en anlægsgartner, som kan komme med nogle bud på, hvad der kan forbedres og hvordan. En anlægsgartner er i besiddelse af en stort haveanlæg, og han eller hun har kompetencerne til at lave din have, præcis som du ønsker det – selvfølgelig efter forholdene.

Leder du efter en dygtiganlægsgartner, så bør du klikke dig ind hos Jysk Håndværk, hvor du finder din næste potentielle hjælper til haven. Nu vil vi kigge lidt på, hvad du kan gøre ved haven.

Ny jord

Det er selvfølgelig et af de lidt større projekter, hvis man skal have helt ny jord til sin have, men det kan faktisk godt vise sig at være givet godt ud. Det er da heller ikke noget, som normalvis vælter økonomien, og der er rigtig mange, anlægsgartnere, som er specialiseret heri. Det vil give din græsplæne helt nyt liv, og du vil opleve, at der en anden friskhed over tingene. Samtidig er det selvfølgelig vigtigt at tage med, at græsset får en ny start, hvilket kan give et langt smukkere resultat, hvis man plejer det ordentligt.

Du kan selvfølgelig også vælge at bruge en plænelufter, hvor du vender det hele på hovedet en gang. Det er et populært redskab, og det er også noget, din anlægsgartner kan hjælpe dig med, så det bliver gjort ordentligt.

Rens ud i ukrudtet

De færreste er specielt vilde med ukrudt, og det er da heller ikke ret pænt for din have i ret mange tilfælde. Derfor bør du selvfølgelig tænke på, hvordan du undgår, at ukrudt fylder for meget. Det er ikke altid så simpelt, men du kan selvfølgelig forebygge med den rigtige gødning. Gødningen kan i øvrigt sagtens fås i bæredygtige udgaver, hvis du gerne vil være med til at skåne miljøet. Derudover vil din anlægsgartner kunne hjælpe dig med at komme helt til bunds, så det ikke bare bliver en lappeløsning, hver gang du fjerner ukrudt.

Skab noget variation

Der er god grund til at skabe noget variation i haven, og din anlægsgartner vil kunne give dig nogle bud på, hvordan du får nogle forskellige elementer med, uden at det bliver for rodet. Din have skal have noget spil, også selvom den måske er enkel og minimalistisk. Derfor bør du altid kigge på, hvordan du skaber den perfekte balance mellem de to ting.

Tænk over, hvad folk skal lægge mærke til, når de kommer ind i din have. Måske er det vigtigt for dig, at det ser naturligt ud, eller måske ønsker du dig, at det altid skal stå snorlige.

Vær tro mod dig selv

Når du taler med din anlægsgartner, så vær tro mod dig selv. Du er nødt til at være ærlig og klar på, hvad du kunne tænke dig, selvom du selvfølgelig sagtens kan lytte til de professionelle råd. Husk, det er din investering, og det er dermed også dig, som skal være glad for resultatet.

Skriv en kommentar