Annonce

Sådan får du råd til en ny bil

Er det på tide, at den gamle bil bliver skiftet ud med en ny? Eller er det af ren glæde og materialistisk lykke, du ønsker en ny bil? Uanset om en ny bil er en reel nødvendighed eller et stort ønske, er det en stor udgift.

En ny bil er en omkostning, der kan mærkes på de fleste budgetter. Som bekendt er en bil ikke verdens bedste investering – hvis man ser på de økonomiske gevinster. Men det er en nødvendighed for mange. Og derfor må det prioriteres. Her får du inspiration til, hvordan du kan skabe luft i budgettet. Og hvordan du kan købe en ny bil, uden at økonomien vælter.

Vælg den rigtige måde for dig

Der findes naturligvis flere alternativer, så du kan købe en ny bil. Du kan selv spare op, eller du kan låne pengene. Du kan låne penge online eller i banken.

Om du vælger at låne penge eller selv spare op, afhænger af din personlige situation. Og hvad du ønsker. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Derfor bør du som udgangspunkt sætte dig godt ind i, hvordan mulighederne passer dig. Også i fremtiden.

Hvis du vælger selv at spare op, kan det tage en del tid. Og drømmebilen kan pludselig være flere år væk. Og hvis du skærer for meget ned, vil familien ikke kunne leve ordentligt. I stedet for at spare op til noget godt bliver besparelserne en begrænsning. Og det bliver en sur pligt.

Låner du penge online, vil du ofte opleve at få dit lånebeløb udbetalt i løbet af få dage. Det er især en fordel, hvis din gamle bil ikke kan køre mere – og du har brug for en ny.

Det afhænger naturligvis også af bilens værdi. Derfor anbefaler vi, at du vælger en bil, der er realistisk for dig.

Start med lavpraktiske besparelser

Ønsker du at spare op, kan du finde flere penge i budgettet ved at se på det grundlæggende. Start med at se på hverdagen. Hvilke prioriteter gør du dig i hverdagen. Er der nogle steder, hvor du kan skære ned på dine udgifter?

Det behøver ikke nødvendigvis være en stor udgiftspost, du skal finde. De små ændringer og besparelser har en betydning i sidste ende. Derfor skal du ikke blive frustreret, hvis du ikke synes, det ligner noget.

Det kan eksempelvis være at huske at slukke lyset, når man ikke længere er i et rum. Og tænke over at tage kortere bade. Og kun tænde opvaskemaskinen og vaskemaskinen, når den er fuld. Alle disse små dagligdagsting har betydning.

Ofte er det på madposten, at der er penge at spare. Her handler vi ofte impulsivt. Og i mange tilfælde har vi ikke brug for de ekstra madvarer, vi køber. At spare på madposten betyder ikke nødvendigvis kedelig mad. Lav en madplan hver uge, og køb kun de madvarer, der skal bruges.

Udover at du vil opleve en besparing på denne udgift, vil du også medvirke til et lavere madforbrug – og mindre madspild.

Lån penge online eller i banken

Som nævnt kan du låne penge i banken eller låne penge online. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge to. Derfor afhænger dit valg af din personlige situation og økonomi.

Vælger du at låne penge online, er det en forholdsvis nem proces. Der er sjældent noget, som gør, at dit lån ikke kan gå igennem. Det er nemt og hurtigt at låne penge online. Du vælger den udbyder, som du mener, kan tilbyde det bedste. Og som kan levere det, du ønsker. Det er en god ide, hvis du sammenligner forskellige udbydere. Her får du det bedste overblik. Både i forhold til deres værdier og til prisen på lånet.

Du kan også låne penge i banken. Her skal du gennem en større godkendelse. Du skal først til en samtale i banken. Derefter er det din bankrådgiver, som vurderer lånets størrelse i forhold til din økonomi. Kan det lade sig gøre? Og vil du kunne betale beløbet tilbage? Du vil få kyndig vejledning og kan få svar på ethvert spørgsmål.

Når du skal vælge lånemetode, så vær realistisk i forhold til den månedlige afbetaling. Udover at du skal betale lånet tilbage, har du også en bil, som koster i miljøafgift og forsikring. Se derfor både på salgsprisen, og hvor store førnævnte poster er. Det er to poster, som ofte kan overraske.

Vær opmærksom på din fremtid

I takt med ovenstående er det en god idé at se på din fremtid, når du skal låne penge. Hvad kan betale sig i forhold til din økonomiske fremtid? Vil du have råd til at tilbagebetale et stort månedligt beløb?

Det er vigtigt, at du gør dig overvejelser om dette. Og laver et par beregninger. Hvis du blot tager det første og bedste lån, kan du komme i store problemer. Du kan stå i en situation, hvor du ikke har mulighed for at betale dit lån tilbage. Og så bliver det dyrt.

Når du skal regne på, hvilket lån der kan passe til dig, bør du huske renterne. Nogle udbydere har højere renter end andre. Og det samme gør sig gældende i banken. Her er det naturligvis din bankrådgiver, som har ansvaret for din fremtidige økonomi. Men det er godt, hvis du selv er med.

Vælger du selv at spare pengene op, kan du vurdere, om du vil opspare hele beløbet. Det afhænger naturligvis af bilens pris. Hvis det er en bil til flere hundrede tusinde kroner, vil en opsparing tage lang tid. Du kan derfor lave en kombination. Spar nogle af pengene op som du kan bruge til at låne med. Jo større beløb du selv har, jo mindre skal du tilbagebetale hver måned.

Artiklen er sponsoreret.

Skriv en kommentar