Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sbamarketing.dk/synrgi.dk/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358
Sådan finder du inspiration til dit husbyggeri - Læs mere
Tips & Råd

Sådan finder du inspiration til dit husbyggeri

husbyggeri

Der er mange ting at tage stilling til, når man skal til at bygge nyt hus. Der findes et stor udvalg af byggefirmaer, der tilbyder alt fra færdigtegnede typehuse til specialtegnede huse. Eller måske har du mere lyst til at få tegnet dit eget unikke hus af en arkitekt?

Uanset hvad du vælger, så skal du være rigtig godt forberedt, inden du går i gang med nybyggeri. En måde at forberede sig på er at besøge byggeudstillinger og messer, køre en tur i villakvarterer, kikke i magasiner, aviser, boligblade og bøger om nybyggeri.

Søg også på internettet. Hver uge annoncerer ejendomsmæglerne hundrede af boliger, og der er masser af inspiration at hente der. Kik også på hjemmesider for byggefirmaer og arkitekter, der tegner énfamilieshuse. Der er også en del private, der viser billeder på internettet om deres boligprojekter. Du kan også finde blogs, der beskriver gode og dårlige erfaringer med byggeri.

Jo bedre du er forberedt, jo nemmere er det at få valgt det byggefirma eller den arkitekt, som du vil samarbejde med. Det er også nemmere for en arkitekt at tegne et hus for dig, hvis du er afklaret omkring nogle ting, inden I mødes. For ved ethvert nybyggeri er der et hav af ting at tage stilling til. Hvad er dit behov nu og i fremtiden? Hvordan ser grunden ud, hvor huset skal ligge, og i hvilke omgivelser er det? Du skal også orientere dig i lokalplanen for området. Så ved du på forhånd, om der er nogle restriktioner, som du skal overholde. Det er for eksempel være, at du ikke må bygge i to plan, eller at der er krav om, at huset har en bestemt type tag.

Så er der selve husets udformning og udseende. Skal huset bygges i træ eller mursten? Skal taget være tegl, stål, tagpap, stråtag eller noget helt andet. Og hvad med vinduerne? Skal det være plastik, træ eller aluminium? Det var kun det udvendige. Indenfor er der hele indretningen, valg af lofter og gulve, døre, greb, valg af inventar til køkken og bad bare for at nævne nogle af dem. Hvis du har forberedt alt dette, inden du går i gang med at bygge, så er det nemmere at have overblik og få skabt et hus, hvor der er en sammenhæng.

Når du skal beslutte, hvordan dit nye hus skal se ud, så er det vigtigt at tænke i helheder. Vil du gerne have et nyt hus i gammel stil, så er det vigtigt, at husets indre passer overens med det ydre. Store vinduespartier i aluminium passer bedre til et moderne hus end til et bondehus. Og et fransk landkøkken med fyldningslåger og porcelænsvask passer måske bedre til et hus i gammel stil end til et moderne hus med store åbne rum. Alt dette er selvfølgelig individuelt, men kan være godt at overveje. Også hvis du engang i fremtiden skal sælge huset igen. Bolius har flere artikler på deres hjemmeside om nybyggeri. Du kan også besøge HUSET i Middelfart, som er en stor udstilling med modelhuse og alt til husbyggeri. Du kan også finde inspiration ved at besøg Dansk Boligarkitekters hjemmeside.

Skriv en kommentar