Tips & Råd

Sådan fjerner du genstridige pletter

snavs

Du kender det helt sikkert – især hvis du har børn: pletter, der bare ikke vil forsvinde. Tuschpletter på spisebordet, sorte streger på gulvet fra gummiskoene og måske en ketchupplet eller to på sofabordet. Pletter, der kan virke absurd svære at fjerne, og som bare ikke ser pænt ud at lade være. Svaret er ganske enkelt en melaminsvamp.

Hvad er en melaminsvamp?

En melaminsvamp kaldes også en nanosvamp, og sågar en mirakelsvamp, da teknologien ganske enkelt fjerner genstridige pletter på mirakuløs vis. Ved hjælp af en særlig nanoteknologi har svampen en helt mirakuløs skurende evne, der medvirker, at den alene med vand kan fjerne selv de mest genstridige pletter.

Hvor kan melaminsvampen bruges?

Da der er tale om en svamp, kan den udelukkende bruges på glatte overflader. Der er altså ikke tale om pletfjerning i forhold til tøj, møbler og anden tekstil. Til gengæld kan du fjerne stort set alle pletter fra glatte overflader som eksempelvis borde, døre, låger, toiletter og gulve. De kan også bruges indvendigt i bilen og på campingvognen. Du bør dog passe på udvendigt, da den kan være hård mod lakken.

Det sunde og miljørigtige valg

Udover, at du nemt og simpelt kan fjerne pletter med en nanosvamp, er der en række andre gode grunde til at udskifte de almindelige skuresvampe med en melaminsvamp. Sandheden er nemlig, at de traditionelle skuresvampe – også kaldet grydesvampe – er usunde at bruge, da de udleder mikroplast, som dels er usundt at indånde, og dels er skadeligt for miljøet. Derudover samler de på bakterier, og det anbefales derfor ikke at genanvende dem af hygiejniske årsager.

Ønsker du en sundere og mere miljøvenlig løsning, skal du vælge en nanosvamp. Teknologien gør dem resistente over for bakterier, og det betyder, at de kan genanvendes. Derudover fjerner de nemt og hurtigt pletter uden skuremidler, så du også kan skåne miljøet på dén front.

Derfor skal du købe en melaminsvamp

Der er mange gode grunde til at udskifte de gamle skuresvampe med en mirakelsvamp i melamin:

  • Du skåner miljøet
  • Du slipper for bakteriesmitte
  • Du kan nøjes med at bruge vand til pletfjerning
  • Du kan nemt og enkelt fjerne tusch- og rødvinspletter
  • Du kan genanvende svampen
  • Du skal kun trykke ganske lidt for at få en effekt

Læs mere om melamin og nanosvampe her

Skriv en kommentar