Annonce

Sådan passer du bedst på dine trægulve

Annonce:

Dine gulvene fylder en stor overflade af dit hjem og derfor er det også vigtigt at de viser sig fra deres bedste side. Ikke desto mindre udsættes de for slid hver eneste dag, og det er derfor vigtigt at du passer godt på dem, hvis du ønsker at de skal holde i lang tid.

Hav et godt indgangsparti

En af de største problematikker i forhold til nedslidte gulve, er et dårligt indgangsparti. Det er vigtigt at der er indgangsmåtter der kan absorbere eventuelt væske fra din sko, samt rengøre din sko for snavs. Hvis der ikke er dette, vil du i stedet slæbe vand og skidt med ind på dine gulve. Det er desuden en god idé at have en skohylde med plads til alle sko stående, inden man kommer for langt ind i huset. Jo længere man når at komme ind i huset med våde sko, jo mere skade kan der nå at ske. Sørg derfor for at dit indgangsparti er indrettet korrekt.

 

Brug gulvtæpper til din fordel

Gulvtæpper er i mange tilfælde undervurderet. Disse kan nemlig sørge for at dit gulv skånes og dermed ikke nedslides lige så hurtigt. Brug derfor gulvtæpper de steder i huset, hvor du færdes tit. Hvis du har trægulv i køkkenet eller i gangen, er det især en god idé at have gulvtæpper her, så der ikke kommer skidt og møg på dine trægulve.

Slib gulvene ned

Hvis skaden allerede er sket, kan du slibe dine trægulve ned, så de får en ny og frisk start. Du kan både leje en maskine til dette, eller du kan få nogen ud, som kan gøre det for dig. Det er dog vigtigt at huske på, at der kun er et hvis antal gange du kan gøre dette. Jo bedre kvalitet og jo tykkere dit trægulv er, jo flere gange kan du slibe dit trægulv ned.

Brug olie og lak jævnligt

For at passe på dit trægulv så det holder i lang tid, skal du sørge for at oliere eller lakere det. Gør dette en gang om året, hvor du fjerner alle møbler og olierer det godt igennem, så det holder sin overflade og ikke er så sart. Tør hele gulvet af bagefter og vask det efterfølgende. På den måde er du sikret er mere slidstærkt gulv der kan holde til mere. Det er dog vigtigt at du ikke vasker det for ofte, da dette kan ødelægge dit trægulv. Brug eventuelt en oliesæbe, når du endelig vasker dit gulv, så passer du bedre på det.

Skriv en kommentar