Annonce

Sådan pudser du vinduer som en professionel

pudse vinduer

Vil du have skinnende rene vinduer? Når solen skinner ind ad vinduerne, kan vi ofte se, hvor beskidte de rent faktisk er.

Hvis du vil have styr på ruderne, så skal du enten have fat i en vinduespudser eller klare ærterne selv. Hvis du har mod på det, kan du sagtens få skinnende rene vinduer ved hjælp af egne kræfter. Ikke alene er det tilfredsstillende selv at pudse vinduerne, men du får også masser af frisk luft imens.

Vi giver dig her tips og tricks til at få flotte og rene vinduer.

Udstyr, udstyr, udstyr

Betyder udstyr egentlig noget? Svaret er ja! Du har måske hørt, at du skal finde avispapiret frem, når ruderne skal være rene, men hvis du spørger en professionel, skal du pakke avisen langt væk igen. De gør nemlig intet godt for dine ruder.

Hvis du vil pudse vinduer som en professionel, så bliver du nødt til at investere i det rigtige udstyr. En flaske med glasrens og en pudseklud er ikke nok, hvis du spørger eksperterne. Først og fremmest bør du købe en god indvasker, som du kan bruge til at sæbe vinduet ind.

En indvasker hjælper dig med at fordele sæben og vandet jævnt på ruden. Hvis du ikke har en indvasker, kan du alternativt bruge en blød svamp til at sæbe ruden ind. Det vigtigste er dog, at indvaskeren eller svampen er helt ren.

Derudover bør du investere i en god vinduesskraber. Vinduesskraberen skal have en bevægelig gummikant, der ikke er gået i stykker. Der findes heldigvis et stort udvalg, så du kan med garanti finde en god vinduesskraber i en af dine nærmeste gør-det-selv-butikker.

Sidst, men ikke mindst, skal du bruge nogle gode viskestykker til at pudse vinduerne med. Det er vigtigt, at viskestykket er helt rent.

Hvis du vil have flotte og skinnende ruder, må du altså først ud og investere i en smule udstyr. Når det er købt, kan du til gengæld pudse dine vinduer selv gang på gang og nyde det flotte resultat.

Den perfekte blanding til vinduesvask

Når du skal have skinnende rene ruder, er det vigtigt at bruge den rigtige blanding af vand og rengøringsmidler. Hvis man vil pudse vinduer som de professionelle, så må man spørge de professionelle til råds.

Vinduespudser og ekspert Mickey Skaaning anbefaler følgende blanding til vinduesvask:

  • 5 liter koldt vand
  • 1 spiseskefuld opvaskemiddel
  • En halv hætte salmiakspiritus (opløser fedt og snavs på vinduerne)

Mickey Skaaning anbefaler desuden, at man tilføjer en deciliter husholdningseddike til blandingen, da der er kalk i vandhanevand, som kan sætte striber på den ellers rene rude.

Brug den rigtige teknik

Hvis du skal undgå striber og skjolder på vinduerne, er det vigtigt, at du bruger den helt rigtige teknik. Den helt store forskel på professionelle vinduespudser og alle os andre, er nemlig den teknik, som vi bruger, når vi pudser vinduerne.

Eksperterne starter med at indsæbe vinduet med indvaskeren. Det er vigtigt at gnubbe godt til, hvis vinduet er beskidt. Derefter skal skaberen i brug. Eksperterne starter i øverste venstre hjørne og pudser hele vinduet i en flydende bevægelse.

Det er desuden vigtigt at overlappe en smule, så der ikke kommer striber og skjolder på vinduet. Til sidst skal viskestykket i brug. Det skal udelukkende bruges til at tørre vinduets kanter rene. Hvis ruderne er meget beskidte, er det en god idé at vaske dem to gange, så de kan blive ordentligt rene.

Tænk over vejret

Når du skal pudse vinduer selv, bør du tænke over, hvordan vejret er. Du kan pudse vinduer i al slags vejr, men hvis det er meget koldt eller meget varmt, skal du være opmærksom.

På en varm sommerdag skal du være ekstra hurtig med skraberen, fordi varmen gør, at vandet hurtigere forsvinder fra ruden. Når det er vinter og frostgrader, er det derimod en god idé at bruge varmt vand, da koldt vand kan fryse fast på ruden.

Vinduespudser i Brøndby og på Sjælland

Hvis du vil have skinnende rene vinduer, kan du alternativt hyre en professionel, der har helt styr på udstyr og teknikker. Med en professionel vinduesvisker slipper du for at kæmpe for at få vinduerne rene.

Det anbefales, at man pudser vinduer tre til fire gange om året, så du kan eksempelvis selv pudse vinduerne halvdelen af gangene, mens du lader en vinduespudser klare det resten af tiden. Du kan selvfølgelig også betale en vinduespudser for at pudse dine vinduer hver eneste gang og slippe helt for besværet.

Hvis du leder efter en professionel vinduespudser på Sjælland, kan du kigge hos clpolering.dk. Her kan du eksempelvis hyre en professionel i Brøndby, Faxe, Køge, Næstved og Sorø. Du kan se alle byerne og hente et tilbud på hjemmesiden.

Uanset om du selv giver dig i kast med vinduespudsningen, eller om du hyrer en professionel til at gøre det, kan du efterfølgende læne dig tilbage og nyde de skinnende rene ruder i dit hjem.

Skriv en kommentar