Skal du have nyt tag? Så meget koster det!

Står du overfor projekt ”nyt tag”, men er i tvivl om, hvor meget det kommer til at koste dig? At renovere et tag er et større projekt, og det skal gerne gøres ordentligt i første forsøg! Derfor løber det ofte også gerne op, når man går i gang med taget, men her får du en fornemmelse af, hvor meget det egentlig kommer til at koste!

Hvilken slags hus bor du i?

Når du skal beregne, hvor meget det kommer til at koste at lave nyt tag, skal du have dit hjems beliggenhed med i overvejelserne. Det betyder ikke, at det spiller en særlig rolle, om du bor i midtbyen eller på landet, men derimod om dit hus for eksempel er i etager. Hvis du skal ud og leje lift eller høje stilladser for at kunne nå taget, kommer det til at koste mere, end du måske umiddelbart regner ud i første omgang. Derfor skal du have dette med i dine overvejelser, når du skal til at renovere dit tag! Desuden spiller det naturligvis en væsentlig rolle, hvilken slags tag du har med at gøre! Er der for eksempel tale om et stråtag, er det nogle helt andre beregninger, du skal i gang med, end hvis der er tale om et almindeligt tegltag!

Hvilken tilstand er dit tag i?

Når du skal have lavet nyt tag, er en vigtig faktor i prisberegningen, hvilken tilstand dit tag i forvejen er i. Skal det hele rives af og bygges op fra ny, eller er der elementer, der kan genbruges i det nye tag? Dette har naturligvis en stor indvirkning på prisen på det færdige tag, da det koster langt mere at lave et tag fra bunden, end det gør, hvis der blot skal lægges nye tagsten på! Det kan for eksempel være, at du af udseendemæssige årsager har valgt, at du vil skifte dine røde teglsten ud med sorte af slagsen, og hvis resten af taget så ellers godt kan bruges, koster det væsentligt mindre at lave, end hvis hele taget skal lægges på ny. Desuden har tagets alder noget at sige. Hvis du har at gøre med et ældre tag, koster det sandsynligvis mere at renovere, end hvis det er relativt nyt tag, der skal laves om. Der er altså mange faktorer, der spiller ind, når du skal vurdere, hvad et nyt tag koster!

Hvilket tag ønsker du?

Når du skal beregne prisen på dit nye tag, afhænger det selvfølgelig også af, hvilken slags tag du gerne vil have lagt. Som med alle andre byggematerialer, er der forskel på prisen afhængigt af kvalitet, udseende og efterspørgsel, og derfor gør dine personlige valg og præferencer også en stor forskel i forhold til den totale pris. Man kan imidlertid argumentere for, at netop taget er et dumt sted at spare alt for meget. Det skal kunne holde til både vind og vejr, og i og med det er så stort et projekt at lægge et nyt, skal det helst kunne holde i mange år! Derfor er det en god idé at investere i noget ordentligt fra starten af og få professionelle til at udføre arbejdet, så du er sikker på, det er helt i orden! Når du skal finde din pris på nyt tag, kan du eksempelvis bruge en prisberegner på tag, som den, du finder her. Med den får du nemt et overblik over projektet og en idé om, hvad det vil ende med at koste dig. Det er naturligvis kun vejledende, men det er en god måde til at finde svar på spørgsmålet: Nyt tag, pris?

Skriv en kommentar