Spar penge når din bil skal på værksted

motor

Det kan være dyr fornøjelse at sende din bil på autoværksted, men der er nogle ting du selv kan gøre, for at din mekaniker regning bliver så lille som muligt.

Det er altid en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige autoværksteder, da du dermed får et overblik over prisniveauet og kan vælge det billigste tilbud.

Samtidig er det vigtigt at have klare aftaler med værkstedet, om hvad der skal laves og hvad der eventuelt ikke skal laves. Nogle ting kan nemlig godt vente med at blive foretaget, f.eks. rensning af klimaanlægget og rengøring af diverse dele.

Få delt regningen op i mindre bidder

Du kender nok det med, at bilen altid går i stykker på det værst tænkelige tidspunkt. Det kan falde sammen med andre store udgifter, og det kan derfor være svært at betale hele regningen på en gang.

Der er heldigvis mange en god autoforhandler, som tilbyder at dele regningen op uden ekstra omkostninger for kunden. Bor du i nærheden af Motorcompagniet i Odder er de et oplagt lokalværksted. Foruden god service tilbyder de netop at man kan dele regningen op i noget de kalder i 3×0. 0 i oprettelse, 0 i udbetaling og 0 i gebyr.

Husk loyalitet betaler sig også. Stamkunder får bare bedre behandling, fordi autoværkstedet gerne vil holde på en god kunde. Så derfor skal man heller ikke være bange for at forhandle med værkstedet, når der skal laves noget.

Det er naturligt at forhandle priser, man skal bare huske at gøre det i en venlig og konstruktiv tone. På denne måde sikrer man også de bedste resultater ved forhandlingen, da det er et psykologisk spil, hvor man skal tænke win-win for begge parter.

Vælg en lokal bilforhandler og spar penge

Et andet godt tip til at spare penge på din værkstedsregning, er at benytte en lokal bilforhandler med tilknyttet værksted.

En lokal forhandler er nemlig meget interesseret i at kunderne kommer igen gang på gang. Dermed lever en lokal forhandler meget på sit gode ry i lokalområdet, og de har dermed alt mulig interesse i at behandle de lokale kunder ekstra godt.

Dette kan du ligeså godt drage fordel af, da der sikkert findes en god lokal forhandler i netop dit område. Samtidig er det også nemmere med et lokalt værksted, da du ikke skal køre så langt efter det.

Er du i tvivl om kvaliteten på dit lokale værksted, kan du med sikkerhed finde nogle i din omgangskreds, som allerede har benyttet sig af netop dette værksted. Du kan så høre deres mening om værkstedet, så har du en rigtig god reference.

Samtidig får en mere ærlig vurdering af værkstedets kvalitet, end hvis du googler værkstedet efter anmeldelser på nettet. På nettet hersker der nemlig en del falske anmeldelser, som kan være svære at skelne fra de oprigtige.

Er du i tvivl om, at det lokale værksted kan matche priserne på andre gode værksteder, så kan du indhente flere tilbud, som beskrevet tidligere. Du kan så forhandle med dit lokale værksted ud fra de andre tilbud, og højst sandsynligt vil det lokale værksted matche priserne.

Dermed får du både de billigste priser, den korteste afstand til værkstedet og den bedste service. Og når du først er blevet stamkunde et sted, så får du også den ekstra gode behandling, som stamkunder nu engang får.

Det kan dog stadig være en ide med jævne mellemrum at indhente priser fra andre værksteder, for at se om dit stamværksted stadig yder den billigst mulige pris. En måde at gøre dette på er via internetportalen Autobutler, hvor du nemt og hurtigt kan få tilbud fra flere værksteder. Dette er uforpligtende og så har du et skriftligt tilbud, som du kan vise dit eget værksted.

Skriv en kommentar