Annonce

Spar store summer på varmeregningen: foretag en energirenovering

Annonce:

Som husejer er du sikkert altid på udkig efter muligheder, som kan hjælpe dig til at spare på de årlige udgifter, som er forbundet med at eje et hus. Her er den årlige varmeregning en af de ting, som virkelig trækker tænder ud, da den for de fleste husejere løber op i mange tusinde kroner om året.

 

Derfor kan der være mange penge at hente på den lange bane, hvis du vælger at energirenovere din bolig. En energirenovering handler bl.a. om at efterisolere ydrevægge og tag, så mere af den varme, du betaler for, bliver holdt inde i boligen.

 

Du kan låne penge til en energirenovering, hvis du mangler kapital til at komme i gang. I den forbindelse kan det være en gode idé at samle dine eksisterende lån til ét samlet lån, hvilket vil give dig et bedre overblik samt gøre lånene billigere samlet set.

 

Lån til energirenovering kræver omtanke

Inden du går ud og låner til en energirenovering af din bolig, er det vigtigt, at du husker at tænke det hele igennem først. Det er dyrt at låne, og du skal tænke over, at du skal afdrage på lånet i de næste mange år, hvis du låner en stor sum til en energirenovering.

 

Derudover er det vigtigt, at du ikke optager et lån, som din økonomi ikke kan rumme. Du skal være i stand til at betale for de månedlige afdrag, og hvis ikke du er det, skal du afholde dig fra at låne.

 

Du kan se, om du har råd til lånet ved at kigge på lånets ÅOP, der angiver de årlige omkostninger i procent. Her får du alle lånets udgifter samlet i ét tal.

 

Men inden du når så langt, er det altid en god idé at spørge dig selv, om du har andre muligheder for finansiering end et lån.

 

Skriv en kommentar