Spartling af gulvet er ikke svært, men kræver en del forarbejde. Skal du spartle på et badeværelse, skal du vådrumssikre. I det tilfælde kan det være en god ide at få en professionel til at gøre det.
Når du skal lægge fliser på dit gulv, er det vigtigt, at du spartler det inden. På den måde kommer fliserne til at ligge jævnt og lige. Hvis du skal lægge fliser i et badeværelse, er det vigtigt, at du også får vådrumssikret det. Hvis du er i tvivl om hvordan, vil det sikreste være, at du får en professionel til at gøre det.
Få gratis tilbud på spartling af gulv på 3byggetilbud.dk
Få 3 gratis tilbud på spartling af gulv
Er det en gang eller et køkken, hvor du gerne vil lægge fliser, behøver du ikke at vådrumssikre. Der vil det derfor være nemmere for dig at kaste dig ud i det på egen hånd.
Gør dit forarbejde ordentligt
Når du skal i gang med at spartle dit gulv, er det klart forarbejdet, der tager længst tid. Du skal starte med at finde ud af, hvilken type spartelmasse du skal bruge. Det kan du gøre ved at finde ud af, hvor tykt et lag spartel du behøver lægge. Brug et vaterpas til at finde de dybeste revner i gulvet, for at finde det sted der skal have mest spartelmasse. Du bør dog være opmærksom på, at du som regel ikke kan lægge et så tykt lag spartel ved døren.
Derefter skal du gøre armeringsvævet klart. Det gør du ved at lægge det ud over gulvet og klippe det til, så det passer til de hjørner, kanter og rør, der er i rummet. Så ruller du armeringsvævet sammen, smører primer på gulvet og lægger armeringsnettet ud igen. Primer’en holder på det fine støv og gør, at gulvet tager godt imod spartelmassen.
Sådan spartler du gulvet
Når du skal blande din spartelmasse, bør du altid hælde den mængde vand i først, som du skal bruge. På den måde undgår du, at spartlen klumper. Du kan leje en røremaskine til at blande spartelmasse med nede i byggemarkedet. Sørg for at have maske på, da det støver meget.
Når du har blandet spartelmassen, kan du hælde den ud over gulvet og fordele den med en tandspartel. På den måde undgår du, at der kommer luftbobler i spartelmassen.
Det tager mellem to og fire timer, før spartlen er så tør, at du kan gå på den. Hvis du kan se, at der er luftbobler eller ujævnheder, kan du fjerne dem ved at slibe på gulvet. Du må ikke lægge fliser på, før spartlen har haft mindst 24 timer til at tørre. Få flere tips her:
Pris på spartling af gulv
Spartelmasse, primer, armeringsvæv og leje af røremaskine koster ikke alverden. Det kommer selvfølgelig an på, hvor stort et gulv du skal spartle.
Har du ikke mod på at spartle gulvet selv, eller vil du gerne være sikker på at få et flot og professionelt resultat, kan du prøve at se på hjemmesiden 3byggetilbud.dk. Her kan du få tre tilbud fra tre lokale håndværkere. Det gør det nemt for dig at finde frem til det billigste.
Især hvis det er et badeværelse, hvor du skal have spartlet gulvet, er det som nævnt ovenfor meget vigtigt, at det bliver gjort ordentligt, så du ikke får vandskade.
Skriv en kommentar