Værktøj

Spidsstiger giver dig super stabilitet

spidsstiger

Er du for eksempel vinduespudser og leder du efter en spidsstige, kan det stærkt anbefales, at du læser med her. Vi vil nu se på, hvad der er værd at undersøge, inden du investerer i din næste spidsstige. Dette er alt lige fra, hvilket materiale der er værd at anbefale (træ eller aluminium) til om den skal være 2- eller 3 delt.

Slutteligt har vi taget et kig på to specifikke spidsstiger/tilbud og kommer i den forbindelse ind på fordelene og ulemperne ved de enkelte modeller.

Se stort udvalg af spidsstiger hos Stigefabrikken.dk

Værd at tænke over

Når du skal vælge den rette spidsstige til at arbejde på, betyder stabilitet alt. Det er derfor værd at lægge vægt på, at der er en god skrid sikring, så du føler dig 100% tryg, når du står på stigen. Dertil skal du naturligvis være sikker på, at den ønskede spidsstige overholder alle standarder (læs mere om det hos arbejdstilsynet.dk).

Har du sikret dig det, kan du gå videre til at se på materialerne. Typisk kan du vælge mellem en træ-stige eller en model lavet i aluminium. Tager vi et hurtigt kig på priserne, er det tydeligt, at en spidsstige lavet i træ ofte er halvt så dyr som en spidsstige lavet i aluminium. Det er der naturligvis en grund til.

Fordele og ulemper med en spidsstige

Først og fremmest er spidsstiger i træ tungere. Det gør dem noget mere uhandy at flytte rundt med. Dertil bliver træ naturligvis slidt løbende. Med det sagt skal du bestemt ikke udelukke en spidsstige i træ. Som nævnt tidligere er de væsentligt billigere, og håndteres de ordentligt, kan du sagtens bruge dem flere år frem.

Ser vi på spidsstigerne i aluminium, er de naturligvis noget lettere end spidsstigerne i træ. Dertil er de også væsentligt dyrere. Dette er altså til vinduespudseren, der er ude ved mange kunder dagligt. Ved at have en spidsstige i aluminium, har du en god stige, der kan anvendes i mange år frem. Det er dertil supernemt at flytte rundt på den grundet de lette materialer. Prisen er som tidligere nævnt også højere.

Vi anbefaler derfor altid, at du gør op med dig selv, hvor stort et behov du har samt hvilke krav du har til din spidsstige.

2-delt, 3-delt eller enkeltstige?

Vi er nu kommet til det sidste spørgsmål som du skal stille dig selv, inden du investerer i din næste spidsstige.

Om den skal være 2-delt, 3-delt eller en enkeltstige afhænger meget af den enkelte vinduespudsers kunder.

Er kunderne primært huse, der ikke har flere etager, kan du typisk nøjes med en enkeltstige. Har du modsat kunder, der har en 1.-3. Sal, kan en 2- eller 3-delt spidsstige blive nødvendigt. Fordelen ved de delte stiger er, at du også kan anvende de enkelte dele for sig, og du derved har flere stiger i én.

Et kig på to udvalgte spidsstiger

Vi har nu gennemgået alt, der er værd at tænke over, inden du investerer i din nye spidsstige. Vi runder derfor af med to eksempler/tilbud på spidsstiger – en stuestige i træ og en 3-delt spidsstige i aluminium.


Silkeborg Spidsstige/Stuestige

silkeborg spidsstigeDenne smarte spidsstige ved navn Silkeborg er en stuestige, der henvender sig til vinduespudseren, der ikke har kunder med mange etager (kontorbygninger, lejligheder mm.) Som det ses er den lavet i træ, og den fås typisk til under 1.200 kroner. Modellen fås desuden i fire forskellige højder alt efter, hvad behovet er. Spidsstigen leveres desuden med gummifødder og gummitopklods. Derved er du sikret en stabil spidsstige, som du kan have brug af mange år frem.


Silkeborg 3-delt spidsstige, ALU

silkeborg 3 delt spidsstigeSilkeborg 3-delt spidsstige er som sagt lavet i aluminium, hvilket gør den utrolig praktisk at have med rundt. Vægten på denne stige starter ved kun 18,5 kg, og har en sammenfoldet længde helt ned til 289 cm. Stigen har et let svaj i bunden, hvilket er med til at give en øget stabilitet. Ønsker du at dele stigen op og bruge de enkelte dele hver for sig, er dette heller intet problem.

Stigen er til den krævende vinduespudser, der vil have en spidsstige i den højeste kvalitet og har brug for en stige, der kan nå langt op. Denne Silkeborg 3-delt spidsstige kan købes for i omegnen af 5.700 kroner.

Skriv en kommentar