Annonce Inde

Støbning af gulv – Læs om pris og gør det selv

støbning af gulv priser i beton

I denne guide kigger vi nærmere på fordele ved gulvstøbning, priser og hvad støbning af gulv koster, hvordan du kan komme i gang selv, samt en række andre vigtige spørgsmål vedrørende støbning af gulv.

Men lad os lægge ud med at se på, hvor du skal søge hen, hvis du vil have fingrene i de bedste tilbud på støbning af gulv.

Få 3 gratis tilbud på støbning af gulv

Sådan får du den bedste pris på støbning af gulv

For at være helt sikker på, at du får adgang til de bedste priser på markedet, så skal du i gang med at indhente tilbud på opgaven. Dette betyder nemlig, at du har et større udvalg af tilbud at vælge blandt, hvormed sandsynligheden for at få fat i den bedste pris også er væsentligt større end ellers.

Men hvad så med indhentning af tilbud? Skal du gøre det selv og bruge lang tid på dette? Svaret er heldigvis nej; det behøver du ikke længere.

Der er nemlig kommet en del dygtige tilbudstjenester til på nettet i løbet af de senere år. Disse tilbudstjenester eller tilbudsportaler lader dig gratis og uforpligtende indhente tilbud på din opgave – i dette tilfælde støbning af gulv.

Den mest anvendte og populære i Danmark hedder 3byggetilbud.dk – i hvert fald når det gælder bygge- og boligopgaver ligesom i dette tilfælde.

Over 250.000 andre boligejere har allerede brugt deres gratis service, og du kan gøre det samme og spare tid og penge på følgende måde:

 1. Klik ind på deres hjemmeside – det kan du gøre via linket her på siden
 2. Udfyld alle de nødvendige oplysninger såsom opgavebeskrivelse og kontaktinformationer – det er ikke altid, du bliver kontaktet med spørgsmål, men i enkelte tilfælde kan 3byggetilbud.dk’s servicemedarbejdere have behov for at spørge yderligere ind til din konkrete opgave for at kunne sætte dig i kontakt med de mest relevante leverandører
 3. Når din opgave er sendt ind, sørger 3byggetilbud.dk for at sætte den i udbud blandt deres leverandører. Leverandørerne er kvalitetskontrolleret og forhåndsgodkendt, så du er sikret en ordentlig kvalitet
 4. Du modtager efter højst et par hverdage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du kan vælge og vrage imellem

Du kan altid takke nej til alle tilbuddene, hvis du har fundet et bedre alternativ i mellemtiden.

Gulvstøbning pris pr m2

Prisen på støbning af gulv svinger op og ned ud fra en lang række faktorer. Først og fremmest gælder det om at vælge den rette leverandør, som kan levere et godt resultat til den bedste pris – hertil anbefaler vi 3byggetilbud.dk som nævnt ovenfor.

Dernæst afhænger prisen af typen af gulv, finish, om der skal graves ud først, hvor i landet det foregår osv.

Vi har fundet 3 priseksempler frem til dig, så du kan få en fornemmelse for prisen pr m2, når du skal støbe gulv af forskellig art. Priserne er hentet fra rigtige firmaer, som lever af at støbe gulve, men vær alligevel opmærksom på, at priserne kan variere ud fra din konkrete opgave og dermed kun er vejledende.

Priseksempler på støbning af gulv:

 • Helt nyt gulv inkl. ophugning af det gamle og bortkørsel af spildmaterialer: 1.600 kr. pr m2
 • Pudslag oven på f.eks. betongulv: 360 kr. pr m2
 • Spartling af gulvet med selvnivellerende mørtel: 500 kr. pr m2

Du kan med fordel anvende en tilbudstjeneste såsom 3byggetilbud.dk til gratis at indhente prisoverslag på din opgave og dermed få et mere retvisende og konkret billede af, hvad din opgave vil koste at lave for at professionelt firma.

Støbning af beton i gulv

Støbning af betongulv har visse fordele i forhold til andre gulvtyper. Først og fremmest er der den æstetiske del – eller kosmetiske, om du vil.

Flere og flere nybyggerier og typehuse vælger at få lavet betongulve i et eller flere af boligens rum, da det rå og industrielt inspirerede udseende giver et moderne look i hjemmet. I nogle tilfælde vælger folk at få støbe betongulv i f.eks. bryggers eller køkken som det eneste rum, men mulighederne er mange og der er frit slag.

Støbning af beton gulv har også den fordel, at det er let at lægge gulvvarme ind under i samme ombæring. Sørg desuden for at overveje gulvvarmen fra starten af, da det kan være enten en hård eller omkostningstung opgave at få revet betongulv op senere hen for at få lagt gulvvarme.

Støbning af gulv med gulvvarme

Mange vælger efterhånden at støbe gulv med gulvvarme, da det giver en behagelig varme i hjemmet, så man ikke fryser på fødderne. Betongulve isolerer også godt og holder dermed godt på varmen.

Du kan få et vvs-firma til at lægge gulvvarme, når du alligevel skal til at støbe gulv – sørg evt. for at sætte vvs-firmaet i kontakt med det firma, som står for selve støbningen af gulvet efterfølgende.

Som vi var inde på i afsnittet ovenfor, så er det relativt besværligt at ændre på konstruktionen efterfølgende, så derfor kan dine leverandører lige så godt samarbejde om projektet fra starten, så din støbning af gulv med gulvvarme sidder i skabet med det samme.

Støbning af gulv i badeværelse

Hvis du vil støbe gulv i dit badeværelse, så skal du være opmærksom på, at der her er tale om et vådrum. Derfor skal gulvet også støbes og behandles på en speciel måde, så du undgår fugtskader og eventuelle revner i gulvet hen ad vejen.

Når du får et gulvfirma til at klare opgaven for dig, så har de som regel en del forslag til, hvordan I kan gribe opgaven an, samt hvilke typer af gulve, der egner sig bedst til badeværelset.

Vælger du selv at støbe gulv i dit badeværelse, så læs godt og grundigt op på gældende regler og krav på området, og vær opmærksom på, at dit gulv skal have lidt hældning mod afløb osv.

Støbning af gulv i skur eller garage

Hvis du ønsker at støbe gulv i din garage eller et mindre skur, så er det en af de lettere og mere billige opgaver, når vi tale gulvstøbning. Arealet er for det første typisk mindre, og derudover er skure og garager som regel nemme at tilgå pga. deres udformning.

Det kan være en god idé at støbe betongulv i dit skur eller din garage, da betongulve tåler høje mængder af slid uden at gå i stykker. Dette vil være en fordel, når du typisk anvender disse rum til opbevaring eller som værksted, hvor der godt kan blive tabt lidt tunge materialer eller værktøjer indimellem.

Støbning af gulv med fald

Støbning af gulv med fald er en sværere opgave end de almindelige gulve, da faldet skal have den helt rigtige hældning.

Hvis du kommer til at lave for stort fald, så vil det genere dig, når du går på gulvet til hverdag. Kommer du derimod til at lave et fald, der er for lille i sin vinkel, så kan vand o. lign. ikke løbe ordentligt væk og ned i afløbene på f.eks. badeværelse eller i bryggerset.

Når du skal støbe gulv med fald, skal du derfor bruge rettesnore og vaterpas, så du hele tiden kan kontrollere, at processen foregår efter planen.

Vi anbefaler, at du allierer dig med et professionelt gulvfirma – især til denne slags opgave. Det skyldes ganske enkelt, at det er nemt at komme til at lave fejl her, hvis du ikke er rutineret i støbning af gulve med fald, og eventuelle fejl vil blive meget dyre på sigt, når det hele skal rives op igen og lægges forfra.

Få 3 gratis tilbud på støbning af gulv

Gør det selv gulvstøbning

Hvis du vil støbe gulv selv, så skal du være opmærksom på, at det er en tung, hård og krævende proces, som kræver meget erfaring og præcisionsarbejde, hvis du vil opnå et flot og funktionelt resultat.

Det er i reglen lettere at lægge f.eks. trægulve end at støbe betongulv, fordi det er nemmere at rette op på eventuelle fejl. Du har ikke samme fleksibilitet, når du støber et betongulv, og derfor skal fejlene helst undgås hele vejen igennem.

Hvis du imidlertid insisterer på at støbe dit gulv selv, så sørg for at lave dit hjemmearbejde grundigt, og brug gerne nedenstående anvisninger som inspiration til arbejdet:

 • Først skal det gamle gulv fjernes, og der skal evt. graves ud for at skabe plads
 • Dernæst påfører du et nivelleret lag af sand
 • Placer plader oven på sandet for øget stabilisering – vær opmærksom på at bruge de rette plader, hvis du ønsker gulvvarme; det kunne være Styropyl
 • Brug evt. lecakugler til at fylde ud
 • Påfør RIO-net samtidig med fastgøring af varmerørene
 • Træk snore hele vejen rundt, som du kan følge, når du fylder gulvet ud
 • Læg betonen og udjævn det løbende
 • Glat betonen med et glattebræt for at opnå det ønskede resultat og højde
 • Efter nogle dage med tørretid kan du tilføje et ekstra glattelag på 2-5 cm

Husk også at være opmærksom på blandingsforhold og lign., som er gældende, når du skal støbe gulv. Typisk fremgår blandingsforholdet af materialets emballage.

Skriv en kommentar