Tips & Råd

Svendegaver – De bedste gaver til den nyudlærte svend

svendegaver

Når læretiden er forbi, og når svendeprøven er færdig og gennemført, så er det tid til at fejre. Og til ethvert svendegilde hører sig naturligvis en bunke velfortjente gaver som skal imponere og glæde svenden.

Det kan dog nogle gange være svært at finde ud af, hvad su skal give til det glade unge menneske, som nu skal videre ud i livet og prøve sine faglige evner af for alvor.

Hvis du står over for at skulle finde en god og spændende svendegave, men mangler inspiration, får du her en liste med otte nøje udvalgte oplevelsesgaver. Der er både oplevelser, som foregår højt oppe i luften, bag et ret, til vands og helt jordnært i et køkken.

Lad dig inspirere herunder, og du vil hurtigt finde frem til en passende svendegave.

Faldskærmsudspring

Vi starter hårdt ud og åbner listen med et faldskærmsudspring. Her er der tale om et solospring, som er niveauet over tandemspring, og som passer perfekt til ham eller hende, der vil og tør selv.

Skal du finde svendegaver til en ung og eventyrlysten person, er denne oplevelse oplagt. Den inkluderer fart, højde og adrenalinsus uden lige.

Oplevelsen byder på flere timers instruktion, så vedkommende kan springe solo sikkert og trygt første gang.

Selve springet sker fra 1.200 meters højde, hvilket giver et frit fald på fem sekunder. Det lyder ikke af meget, men når den friske unge mand eller kvinde suser mod jorden i frit fald, vil de fem sekunder føles som en evighed.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Urban High Roping

Skal oplevelsen foregå i lidt mindre højder end faldskærmsudspring, men stadig et pænt stykke oppe i luften, vil Urban High Roping være et godt valg.

Hos Urban Ranger Camp, som ligger 10 minutter fra Københavns centrum, finder du den enorme S2 hal, som er den industriinspirerede udgave af de populære rebbaner i skovens trækroner.

Det er tilmed verdens absolut højeste og mest udfordrende High Roping bane, og den byder på adskillige baner med 28 forskellige forhindringer. Forhindringerne bliver sværere og sværere, og banerne bliver hårdere og hårdere, efterhånden som svenden kommer højere op.

Giv personen en actionfyldt og nervepirrende oplevelse med Urban High Roping i 50 meters højde – proppet til randen med rebbaner, svævebaner og masser af underholdning.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Klatring

Vi bevæger os lidt væk fra faldskærme og svævebaner, men forbliver fortsat i højderne. Denne gang er der tale om vaskeægte klatring, som foregår på skæve, høje og udfordrende klatrevægge.

Oplevelsen foregår i den populære hal hos Blocs & Walls i København, hvor professionelle instruktører er klar til at give vejledning og gode råd. På den måde foregår hele oplevelsen sikkert og forsvarligt, og svenden kan koncentrere sig om at nyde dagen og de sjove baner.

Der er tonsvis af udfordringer på de mange klatrevægge, hvor man kommer helt op i 15 meters højde, hænger på hovedet og hele tiden skal fokusere for at komme videre.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Helikoptertur

Blandt de mange spændende svendegaver finder du også denne mulighed, som er mindre actionfyldt men til gengæld utrolig smuk og uforglemmelig.

En rundflyvning i helikopter er en fantastisk oplevelse, hvor svenden får lov til at se og indtage Danmarks smukke natur og byer oppefra.

Turen varer ca. 15 minutter, så der er rigeligt med tid til at suge hele fornøjelsen til sig, inden man lander trygt på fast jord igen. Der er desuden afgange fra mange forskellige steder i landet.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Madkursus – Bøf og Bajere

Fra helikopterture og faldskærmsudspring bevæger vi os nu over i noget mere jordnært – nemlig madlavning.

Denne gang er der tale om et madkursus ved navn ’Bøf og Bajere’, som foregår i Timm Vladimirs køkken. Her står professionelle og flinke kokke klar til at give svenden en uforglemmelig oplevelse fuld af smag og mandehørm.

På kurset vil man lære at lave en ægte bearnaisesauce, stege saftige bøffer af modnet oksekød og generelt lære om forskellige teknikker i et køkken. Der vil blive serveret velsmagende øl fra Husbryggeriet Jacobsen undervejs.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Flyboard

Flyboard er en blanding af jetski og vandski, hvor du svømmer, svæver og suser afsted med en slags jetpack på fødderne.

Oplevelsen foregår til vands, og der er mange flotte strande og søer i Danmark, hvor svendegaver som denne kan prøves.

På kurset vil der foregå en kort men grundig instruktion, så du lærer at håndtere dit flyboard og dermed får den absolut bedste oplevelse ud af det.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Kitesurfing

Kitesurfing er en spændende vandsport, som stadig vokser i popularitet verden over. Du kan vælge denne oplevelse som svendegave, hvis svenden elsker frisk luft, vand og fart over feltet.

På et kursus i kitesurfing modtager du al nødvendig praktisk information og udstyr, og du får selvfølgelig også en grundig gennemgang af teorien og sikkerhed bag kitesurfing.

Alle undervisere er professionelle instruktører, som er godkendt af Dansk Sejlunion. Både sikkerhed, spænding og underholdning er dermed i top med et kursus i kitesurfing.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Køretur i Lamborghini Gallardo

Vi runder listen af med fuld fart i form af denne hæsblæsende fartdjævel af en oplevelse. Lad svenden sætte sig bag rettet i en Lamborghini Gallardo med en erfaren instruktør på passagersædet, hvorefter turen går afsted ud over landeveje og motorveje.

Det er en helt særlig fornemmelse at træde speederen i bund i en bil, som accelererer fra 0-100 km/t på blot 3,5 sekunder, og du vil med garanti ramme plet med denne svendegave til de fleste unge mennesker.

Læs mere om gaven og se prisen hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Splejs til gaven

Har du fundet den helt perfekte gave på listen herover, men har du svært ved at få pengene til at række? Så bør du overveje muligheden for at gå sammen om gaven med andre familiemedlemmer eller venner til svenden.

Der er ingen skam i at være flere om at give en gave, så længe gaven er speciel og skaber glæde hos modtageren.

Med andre ord: Det er altid bedre at være to personer om at give en fantastisk gave til 1.000 kroner, end at give en middel gave til 500 kroner hver.

Rigtig god fornøjelse med svendegildet og overrækkelsen af din svendegave!

Skriv en kommentar