Bil

Syn af bil

omsyn pris

Når du er bilejer, skal du løbende forbi en godkendt synshal og få tjekket op på din bil. Ved et bilsyn bliver både bilens trafikmæssige sikkerhed og miljøsikkerhed kontrolleret med stikprøver, hvorefter køretøjet modtager en godkendelse eller andre anmærkninger.

 • Hvad koster et syn af bil egentlig?
 • Hvordan får du den bedst mulige pris?
 • Og er der andre ting, du skal være opmærksom på før, under eller efter selve bilsynet?

Disse og lignende spørgsmål stiller vi skarpt på i denne guide, så du er helt klar til dit næste bilsyn. Skal du til at være bilejer for første gang, er det også en god idé at sætte dig grundigt ind i, hvad et bilsyn er, da det er lovpligtigt og derfor er noget, du skal huske at få ordnet.

Vil du have 3 tilbud på syn af bil? Klik her!

Pris: Hvad koster syn af bil?

Prisen for et bilsyn er sådan set ikke en af de allerstørste udgifter, du vil opleve som bilejer. Faktisk kan et almindeligt bilsyn af en ordinær personbil ligge nede på et prisleje mellem 250-500 kroner afhængig af værkstedet.

Til gengæld kan klargøring af bilen før et syn være en af de poster, du med fordel kan spare en hel del penge på, da det sagtens kan være en større omkostning afhængig af opgavens omfang.

Det er altid en god idé at få din bil tjekket af en mekaniker inden et syn, så du er mere sikker på, at bilen rent faktisk går igennem synet og bliver godkendt.

Forhåbentligt skal der laves ingenting eller meget lidt på din bil, før den er i orden til bilsyn. Men hvis nu der er behov for en række udskiftninger eller forbedringer, kan værkstedsregningen godt ryge op på et par tusinde eller højere.

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig selv og din bil den bedst mulige pris og kvalitet – selvfølgelig også på selve bilsynet – men i høj grad på klargøringen inden synet.

Det ser vi nærmere på lige herunder:

Sådan sparer du penge på dit bilsyn

syn af bil

Med Autobutler.dk kan du spare mange penge på syn af bil.

For at spare penge på dit bilsyn samlet set, bør du indhente individuelle tilbud fra flere forskellige værksteder. Når du sidder med tilbuddene i hånden, kan du sammenligne priser og kvalitet og vælge det tilbud, som matcher dine behov og ønsker bedst.

Hele denne proces kan du enten klare selv, hvilket tager tid og er energikrævende, eller du kan anvende en gratis tilbudstjeneste på nettet.

Vi anbefaler, at du bruger en gratis tilbudstjeneste.

Den mest anvende og populære tjeneste inden for dette område på det danske marked hedder Autobutler.dk. Det er en tilbudstjeneste, som indhenter op til tre tilbud fra forskellige værksteder til dig, som passer til lige præcis den bilopgave, du har brug for at få løst – i dette tilfælde klargøring af bil til syn eller selve bilsynet.

Guide: Sådan virker Autobutler:

 1. Du klikker dig ind på www.autobutler.dk
 2. Du udfylder opgavebeskrivelsen så udtømmende, som du kan – nævn i dette tilfælde gerne, at der er tale om f.eks. syn af bil eller klargøring til bilsyn, bilens mærke, model og alder mv.
 3. Send opgaven ind til Autobutler, og vent herefter på at modtage dine tre tilbud
 4. Vælg det bedste tilbud og spar en masse penge

Når du anvender Autobutler.dk til at indhente tilbud, sparer du først og fremmest penge. Dette sker i kraft af, at deres tilknyttede og forhåndsgodkendte værksteder og leverandører konkurrerer internt for at vinde din opgave – og i denne kamp er prisen i særdeleshed også med i artilleriet.

Du kan dermed sagtens takke nej til alle tre tilbud, og det koster dig lige præcis 0 kroner og kun de små 2 minutter, du har brugt på at sende opgaven ind.

Hvilke synstyper findes der?

Der findes en række forskellige typer af syn på biler og andre motorkøretøjer. Overordnet set kan det deles op i fire kategorier, hvorefter der kan være yderligere afvigelser under hver kategori – f.eks. er der også forskellige priser på syn af bil og syn af motorcykler.

4 overordnede typer af syn af bil:

 • Periodesyn – Det mest almindelig bilsyn. Når en bil er blevet indregistreret første gang, og der er gået 4 år, så skal bilen til periodesyn minimum hvert andet år.
 • Registreringssyn – Hvis din bil har været afmeldt i 1 år eller derover, eller hvis der er blevet foretaget væsentlige ændringer på bilen såsom montering af anhængertræk, så skal bilen til et registreringssyn.
 • Omsyn – Et omsyn bliver aktuelt, hvis din bil ikke gennemgår det normale periodesyn uden at få anmærkninger om væsentlige fejl eller mangler i rapporten. Omsynet er typisk væsentligt billigere end det almindelig syn (dog skal der lægges penge til de nødvendige forbedringer). Omsynet skal ske senest 33 kalenderdage efter periodesynet.
 • Toldsyn – Køber du bil eller andet køretøj i udlandet, som skal importeres til Danmark, så skal du have lavet et toldsyn. Toldsynet er en samlet vurderinger af bilens stand.

Du kan bruge Autobutler.dk til at indhente tilbud og spare penge på alle 4 slags bilsyn.

Værd at vide om syn af bil

Slutteligt besvarer vi en række ofte stillede spørgsmål vedrørende syn af bil.

Hvornår skal min bil til syn?

Din bil skal til syn mindst en gang hvert andet år. Du kan vælge at få synet bilen tidligere, hvorefter der går to nye år.

Skal jeg have papirer med til bilsynet?

Som udgangspunkt nej. Det kan dog være en god idé eller direkte nødvendigt ved specielle typer af bilsyn såsom omsyn eller registreringssyn.

Kan bilen gå igennem et syn, hvis den ene blinklygte ikke virker?

Som udgangspunkt ja, så længe der ikke findes andre væsentlige fejl eller mangler på bilen.

Kan jeg udsætte periodesynet?

Det kan du ikke som udgangspunkt. Der kan dog være enkelte særtilfælde, hvor det er nødvendigt. Det kan du læse mere om på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Bliver jeg indkaldt til syn?

Trafikstyrelsen sørger for at indkalde dig til bilsyn god tid forinden, at selve synet senest skal finde sted. Det foregår i din e-Boks.

Hvad hvis jeg ikke ved, hvornår min bil sidst var til syn?

Har du behov for at finde ud af, hvornår bilen sidst var til syn – f.eks. i forbindelse med køb af brugt bil – kan du slå bilen op på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Vil du have 3 gratis tilbud på syn af bil? Klik her!

Skriv en kommentar