Ude

Terrasse pris pr m2

terrasse pris pr m2

Når sommeren er over os, begynder de fleste af os at drømme os udenfor på en lækker terrasse i en behagelig stol, varm sol og med et koldt glas vin i hånden. Men hvis du ikke lige har terrassen i forvejen, så skal den jo trods alt bygges først.

I denne guide ser vi derfor nærmere på, hvordan du får den bedste terrasse pris pr m2, hvordan du indhenter de skarpeste tilbud, hvor du kan finde inspiration til din terrasse, samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du har mod på at kaste dig ud i at bygge terrassen selv.

Få 3 gratis tilbud på ny terrasse

Hvordan får jeg den bedste pris på en ny terrasse?

Hvad enten du vil have en pris på en overdækket terrasse eller en almindelig terrasse, så skal du sørge for at indhente tilbud fra forskellige håndværkere. Dette sikrer, at du får de bedste odds for at vælge den bedst mulige pris, mens kvaliteten stadig er i top.

Dette gør du lettest, sikrest og hurtigst via en online tilbudsportal såsom 3byggetilbud.dk. Over 250.000 danskere har allerede været forbi den gratis tjeneste og indhentet tilbud på bolig- og byggeopgaver og dermed sparet mange tusinde kroner.

På 3byggetilbud.dk kan du indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud, og dermed opnår du en bedre m2 pris på din terrasse, end hvis du blot havde taget det første firma, du kunne finde i telefonbogen.

Når du bruger 3byggetilbud.dk, så skal du huske at beskrive din opgave så godt, det kan lade sig gøre. Nævn f.eks., hvis du ønsker en overdækket terrasse i stål, om den skal være lavet af fliser eller træ, om der skal indgå skydedør eller foldedøre osv.

Terrasse pris: Hvad koster en ny terrasse?

Prisen for din nye terrasse afhænger af mange variabler, herunder valg af leverandør til at anlægge terrassen, hvor stor den skal være, og ikke mindst hvilke materialer, du vil bruge.

Det giver sig selv, at en stor overdækket terrasse har en anden pris end en mindre terrasse med et par enkelte fliser. På samme måde kan prisen også svinger, afhængig af om du bruger træ, betonsten eller f.eks. skifersten.

Du bliver med andre ord nødt til at indhente et tilbud på din konkrete opgave for at være helt sikker på, at du får den rigtige pris på din terrasse.

Vi har dog fundet et par priseksempler frem, som kan give dig en idé om prisen pr m2 på en ny terrasse:

 • Homegårdsten i beton – Pris pr m2: 625 kr. inkl. moms
 • Granitfliser – Pris pr m2: 780 kr. inkl. moms
 • Skifersten – Pris pr m2: 1.000 kr. inkl. moms

Derudover har vi indhentet et tilbud på en konkret opgave med en træterrasse, som du kan se herunder:

 • Terrassetype: Træ
 • Skal tidligere belægning fjernes: Nej
 • Trætype: Trykimprægneret træ
 • Antal m2: 15
 • Pris: 16.600 kr. inkl. moms

Vær opmærksom på, at alle priserne i eksemplerne herover er vejledende, og at du derfor kun skal bruge dem som antydning af din egen unikke pris på terrasse, hvad enten den er i træ, sten, overdækket eller ej osv.

Inspiration til ny terrasse

Hvis du skal bruge inspiration til din nye terrasse, så er du heldigvis kun nogle få klik væk. Via Google kan du nemlig lynhurtigt finde idéer og inspiration til såvel selve terrassens udformning og konstruktion som indretningen af terrassen.

Sidstnævnte kan være møbler, opbevaring, pynteting osv., og der er lavet et utal af gode artikler om emnet på diverse magasinhjemmesider, som du let finde via Google.

Går ud ind under ’Billeder’ på Google, vil du også hurtigt kunne finde billeder af forskellige terrassetyper, som kan bruges til inspiration, når du selv skal bygge terrasse og efterfølgende indrette den.

Byg selv overdækket terrasse

Hvis du selv vil bygge en terrasse, overdækket eller ej, så kan det sagtens lade sig gøre, hvis du er ferm på fingrene og har lidt tid tilovers. Hvis der er tale om en mindre terrasse på 8-12 m2, så kan det nogle gange lade sig gøre at bygge den på en weekends tid.

Herunder kan du se en generel tjekliste, du skal igennem, når du vil bygge terrasse. Du bør undersøge hvert punkt nærmere, så du er helt sikker på at have styr på alting.

6 ting du skal huske, når du selv bygger terrasse:

 1. Du skal have vejret med dig – sørg for at anlægge terrassen i perioden maj-september
 2. Planlægning af placering – Vær opmærksom på, hvor på grunden, du anlægger terrassen. Sørg for at bygge den således, at du får den rette mængde sol, og så det passer med udgang fra huset
 3. Skitsering af terrassen – Lav en grundig plantegning af huset, hvor du inkluderer terrassen. Du skal også tage højde for den underliggende konstruktion, så du er helt sikker på, hvilke og hvor mange materialer du skal bruge til det samlede projekt
 4. Bestil materialer – Din terrasse består typisk af minimum 3 lag; hhv. et stolpefundament, en underliggende trækonstruktion samt en belægning af brædder, som udgør selve terrassen. Bestil materialerne i god tid, så du er sikker på at have dem hjemme, når du skal i gang. Vær opmærksom på, at valg af materialer har betydning for terrassens levetid og holdbarhed – det er ikke altid billigst i længden at vælge det billigste træ, da du dermed hurtigere skal reparere og udskifte
 5. Underliggende konstruktion – Du skal etablere den underliggende konstruktion, som er hele grundpillen i en solid og god terrasse. Du bør anvende trykimprægneret træ til de dele af konstruktionen, der er i kontakt med jorden. Det kan f.eks. være stolperne, der holder terrassen oppe. Bruger du forkerte trætyper, vil det betyde kortere levetid for terrassen. Husk desuden at lave et lillebitte fald på konstruktionen, så evt. regnvand kan løbe væk. Dette er ikke nødvendigvis påkrævet, hvis du bygger en overdækket terrasse.
 6. Terrassebrædder – Sidst men ikke mindst skal du montere selve terrassebrædderne. Der findes tonsvis af gode guides på Google og YouTube, som viser dig, hvordan du ska bære dig ad med at anlægge selve terrassen trin for trin. Vær dog opmærksom på, at du uanset hvad skal sørge for at lave et mellemrum mellem brædderne på minimum 10 mm, således at evt. regnvand kan komme væk og ikke ligger sig mellem brædderne og ødelægger konstruktionen.

OBS: Hvis du vil have bygget en overdækket terrasse, skal du sørge for at bygge taget på terrassen korrekt. Til dette anbefaler vi, at du enten får et professionelt tagfirma til at hjælpe dig, og alternativt kan du gå på YouTube og sætte dig grundigt ind i taglægning, så dette også udføres korrekt.

Få 3 gratis tilbud på ny terrasse

Skriv en kommentar