Annonce

Tips og tricks til at passe på dit værktøj

Annonce: Mange danskere vælger at fravælge håndværkeren for selv at give sig i kast med et projekt. Hvis du er glad for at ordne hus eller andre gør-det-selv-projekter, ved du, at det kræver det rigtige værktøj. Men når man går og sliber, skærer og borer, er det nødvendigt at passe på værktøjet, så det holder længere. Det er lige fra valget af værktøj til rengøring af værktøjet, der kan være altafgørende for, hvor længe du kan beholde det. 

Få noget værktøj, der holder

Hvis du har budgettet til det, kan det bedre betale sig at købe noget værktøj i lidt bedre kvalitet. For det bliver en investering, idet at du ikke skal udskifte værktøjet hvert år. Selv om du ikke er den fødte håndværker, kan det rigtige værktøj gøre underværker. Så klik her for at finde værktøj til lige præcis det, du mangler. 

 

Her er noget af det værktøj, der er essentielt for gør-det-selv arbejdet:

  • Hammer
  • Skruetrækkersæt
  • Svensknøglen
  • Unbrakonøgler
  • Vaterpas
  • Tommestok
  • Skruemaskine
  • Stiksav

Opbevar dit værktøj

Er du ikke helt dedikeret og har fået en hel arbejdsplads, må du arbejde med, hvad du har. Det kan være, at du kun har plads i værktøjskasser eller i skuffer. Et gør-det-selv projekt kan være at lave et bræt til garagen, hvor værktøjet kan hænge. Således kan man også udnytte pladsen bedre. Vigtigst af alt er bare, at du opbevarer værktøjet på et tørt sted, så det ikke bliver udsat for fugt, hvilket kan ruste dit værktøj.

Rengør dit værktøj

Hvis du ikke allerede er vant til at rengøre dit værktøj efter brug, er det nu, du skal begynde at gøre det. Gør det til en god vane at bruge et par sekunder på hvert værktøj på at tørre dem af med en klud. Er det lidt mere beskidt, kan du blot bruge vand og sæbe, så længe du husker at tørre dem af bagefter. Hvis det drejer sig om haveværktøj, er proceduren den samme. Bare husk at oliere det bagefter.

 

Reparér dit værktøj

Når du bruger dit værktøj, bruger du naturligvis sikkerhedsbriller for at beskytte dig selv. Men inden du bruger det, skal du tilse dit værktøj for skader. Hvis du har noget værktøj med et løst eller ødelagt håndtag, kan du komme til skade, når du bruger det. Måske er noget af dit værktøj begyndt at ruste, hvilket også kan være farligt. Heldigvis betyder det ikke, at man skal smide dem ud. Der er nemlig metoder, hvor man både kan fjerne rust og reparere ødelagt håndtag. Det vigtigste er bare, at du opdager det, inden skaden er sket.

 

Skriv en kommentar