Annonce

Tips og tricks til dig der er flyttet hjemmefra

Annonce

Det kan for nogle være en stor omvæltning, når de flytter hjemmefra for første gang. Pludselig har du dit eget sted, og der er ikke nogle forældre, der hverken laver mad eller gør rent for dig. Der er derimod heller ikke nogen forældre, der holder øje med dine sengetider eller siger, at du skal spise alle dine grøntsager. Der er dermed fordele og ulemper ved at flyve fra reden, hvis du spørger de fleste.

 

Men hvordan bærer du dig egentlig ad med tilværelsen som udeboende? Der er selvfølgelig en masse ting, som du skal lære, men hvis du er indstillet på dette, kan det hurtigt gå hen og blive en fornøjelse at bo ude. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du få et par tips og tricks til, hvordan du får den bedst mulige start på tilværelsen som udeboende.

 

Få overblik over din økonomi

Det er de færreste, der vælter rundt i penge, når de flytter hjemmefra for første gang. De fleste er på SU, og derfor er der i den grad nogle økonomiske begrænsninger, som du skal tage hensyn til. Kan det lade sig gøre at leve på en SU? Bestemt! Er det nemt? Bestemt ikke! Start derfor med at få et overblik over dine indtægter og udgifter. Hvis udgifterne er for høje, kan du finde et studiejob, hvor du kan tjene lidt ekstra.

 

Hvad der er sparet, er tjent!

Du skal selvfølgelig også have noget inventar til din nye bolig. Dette er en udgift, hvor du faktisk kan spare rigtig mange penge, hvis du tænker dig om og er tålmodig. Hvis du køber de forskellige ting til nypris og uden at tjekke markedet først, så bliver det en dyr fornøjelse. Men hvis du holder øje med, hvor du kan få tingene billigt, er der rigtig mange penge at spare. Køb billige lamper her, hvis det er lamper, som du mangler. Hvis det er møbler, som du er på udkig efter, kan du overveje at købe dem brugt. Det kan være på eksempelvis Den Blå Avis eller i en genbrug. Når du først er kommet på plads i din nye bolig, kan du downloade en app, hvor du kan se tilbudsaviserne fra de nærliggende butikker. På den måde kan du altid handle ind der, hvor det er billigst. Og jo mere, du kan spare, jo mere er tjent!

Skriv en kommentar