Ude

Pris på træfældning – Hvad skal det koste?

træfældning pris

I denne artikel vil du kunne læse om træfældning pris og hvordan disse priser estimeres. Hvad koster det og hvordan får du den bedste pris på din træfældning? Derudover vil vi afdække, hvilke risici der er forbundet med at fælde træer selv samt hvordan du udfører en korrekt fældning af træer.

Slutteligt vil vi henvise dig til et sted hvor du kan indhente tre skræddersyede tilbud på din træfældning, så er du sikker på, at du altid finder den skarpeste pris på din opgave.


 

Spar tid og penge på træfældning: Indhent tre tilbud hos 3byggetilbud.dk

sådan virker 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis tilbud på træfældning


Sådan udfører du en korrekt træfældning

Der er utrolig mange risici forbundet med træfældning. Hvis ikke du har gjort dit forarbejde ordentligt kan du risikere, at træet falder i den forkerte retning. Men hvordan styrer du hvilken vej træet skal falde, og hvordan undgår du at komme til skade?

Indledningsvist vil vi gerne understrege, at det vigtigste ved selve træfældningen er at undlade at save hele stammen over. I forlængelse heraf er det derfor vigtigt, at du lader fældekammen blive tilbage for at kunne styre i hvilken retning træet skal falde i. Er du i tvivl om dette? Så kontakt en fagperson som kan vejlede dig – så undgår du materielle skader, hvis uheldet er ude, og træet falder i den forkerte retning.

Selve fremgangsmåden er såre simpel. Du begynder med at save et retningsbestemt forhug. Du kan med fordel skære rødder væk, der sidder i vejen for fældningen. Er det et relativt stort træ du skal fælde? Så kan det være en hjælp at save selve barken på stammens sider af i niveau med det retningsbestemte forhug, du laver. Derved bliver fældesnittet tydeligere, og du ved, hvilken retning træet skal falde.

Når du laver et forhug er det vigtigt, at åbningen er 90 grader på stammens ene side og med en dybde, der når ind til midten af stammen. Derved er du sikker på, at du kan styre træet i den ønskede retning.

Når du har lavet det korrekte forhug, så er det tid til at save et fældesnit fra modsatte side. Fældesnittet skal saves ind mod spidsen af forhugget. En god huske regel er, at selve fældeafsnittet skal stoppes ca. 3-5 cm fra forhugget.

Disse 3-5 cm kaldes i fagsprog for fældekammen, som agerer hængsel. Hængslet styrer træets fald i den retning du ønsker.

Opsummering af fremgangsmåde

For at opsummere hvad vi indtil videre ved, kan du her finde en oversigt over selve fremgangsmåden på en korrekt udført og sikker træfældning:

 • Du laver et retningsbestemt forhug
 • Topsnittet først – det bestemmer hvilken retning træet falder
 • Undlad at save hele stammen over
 • Fældeafsnittet saves på linje med eller lige over det retningsbestemte forhug
 • Fældeafsnittet skal stoppes ca. 3-5 cm fra forhugget (fældekammen)
 • Fældekammen bestemmer hvilken retning træet falder

Skulle træet stå i ujævnt terræn, bør det altid fældes i den pågældende retning, hvor træet har overbalance til. Derved undgår du, at træet falder i den forkerte retning. Samtidig er det en god idé at placere forhugget i modsatte side af hvad træet hælder til, hvis træet står skråt. Du justerer falderetningen ved at gøre fældekammen bredere i den ene side.

Der er altid risiko og stort skadespotentiale forbundet med træfældning, så sørg altid for, at du er sat grundigt ind i tingene, før du kaster dig ud i det.

Står træet i en højrisikozone – et område der er tæt pakket, typisk sommerhusområde – så er det værd at overveje professionel hjælp til at nedfælde træet.

priser på træfældning

Træfældning i højrisikozoner bør altid udføres af en professionel.

Hvad koster træfældning?

Træfældning pris varierer alt efter opgavens omfang. Derudover kan prisen også variere alt efter hvilket firma du benytter dig af. Selve prisfastsættelsen estimeres som regel ud fra følgende kriterie:

 • Faste meterpriser – Kan træet fældes fra jorden, kan det udføres til en fast meterpris
 • Nåletræ: 80 kr. / meter
 • Løvtræ: 115 kr. / meter

Når du går i dialog med en fagperson, vil de som regel komme ud og kigge på træet, da det giver bedre muligheder for, at give en eksakt pris på opgaven. Derudover plejer prisen at afregnes, når træet er fældet, hvorefter højden måles for at fastsætte den endelige pris.

Det kan være en rigtig god idé at forhøre dig om eventuelle ekstraudgifter forbundet med træfældningen. Oftest er bortskaffelse af affaldet ikke inkluderet i meterprisen samt kløvning og stabling af brænde. Samtidig kan træets retning også have en indflydelse på meterprisen. Hælder det kraftigt bagud eller til siden? Så kan det i nogle tilfælde kræve en indtrækning ved hjælp af wire og spil som koster ekstra.

Du kan også benytte de mange online tjenester der findes på nettet til at indhente skræddersyede tilbud på din opgave. Her vil prisen selvfølgelig også afhænge af opgavens omfang. Læs videre herunder og bliv meget klogere på, hvordan du får den bedste og skarpeste træfældning pris.

Sådan får du den bedste træfældning pris

Som nævnt i ovenstående, findes der forskellige tjenester hvorpå, du kan få hjælp til dine projekter. Udover at du kan tage kontakt til fagpersoner og få deres besyv til din opgave eller fælde træet selv, så har du nu en unik mulighed for, at benytte de mange forskellige online tjenester, som kan hjælpe dig med at skabe dialogen til de professionelle.

Et eksempel på en pålidelig og troværdig onlinetjeneste er 3byggetilbud (Danmarks største formidler af byggeopgaver), hvor du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Når du har beskrevet hvad din opgave går ud på, videreformidler de den i en tæt dialog med professionelle fagpersoner som så vil tage kontakt til dig over telefon eller e-mail. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du vil benytte tilbuddet og kan altid afslå tilbuddet, hvis ikke du føler, det lever op til dine forventninger og krav.

Gå til 3byggetilbud.dk og få 3 gratis tilbud på træfældning

Benytter du dig af ovenstående onlinetjeneste er du sikker på, at du altid finder den skarpeste pris på din opgave. Du kan med fordel sammenligne de tre tilbud, du modtager fra 3byggetilbud, med tilbuddet fra din lokale fagmand for at se hvor stor en difference der er.

1 Comment

 • Virkelig hjælpsom artikel. Med hjælpen her fandt jeg et rigtig godt tilbud.

  Jeg anbefaler i følger deres og får tre tilbud til træfældning.

Skriv en kommentar