Værktøj

Trappestige

trappestige

Hvad end du har brug for en trappestige til privaten eller i forbindelse med dit arbejde, så har du god grund til at læse med her. På denne side får du nemlig serveret alt den information og viden som du har brug for, når du skal købe en ny trappestige.

Her på siden kan du bl.a. læse om priser på trappestiger, fordele, ulemper og ikke mindst en masse nyttig information, der kan hjælpe dig med at træffe det bedste valg!

Se stort udvalg af trappestiger hos Stigefabrikken.dk

Trappestige pris: Hvad skal den koste?

Priserne på trappestiger varierer ganske meget. De varierende priser skyldes i høj grad, at der findes mange forskellige kvaliteter på markedet. Vi anbefaler til hver en tid, at du vælger en høj kvalitet i og med, at det er en god indikation på, at trappestigen er god og sikker at bruge. Når det så er sagt, så er der ingen grund til at give flere tusinde kroner for en trappestige, hvis den ”blot” skal bruges i hjemmet, når du for eksempel skal gøre rent på steder du ikke kan nå på dine egne ben.

Skal du bruge en trappestige i erhvervsøjemed, så kan det godt betale sig at kigge på de modeller som koster lidt mere end 300 kr. Trappestiger til håndværkere skal være mere robust og sikre at stå på. Derfor skal du med stor sandsynlighed op og give fra 1.000 kr. og op for en god og professionel trappestige.

Herunder har vi opstillet tre priseksempler, så du får en bedre fornemmelse af, hvad trappestiger koster nu om dags. Det er i øvrigt værd at vide, at nedenstående trappestiger forhandles af STIGEFABRIKKEN.dk.

Wibe trappestige

2020

wibe trappestige

Set til 375 kr.

Læs mere 

Zarges trappestige

m/klapbar gelænder

zarges trappestige

Set til 5.875 kr.

Læs mere 

Jumbo Giant

trappestige

jumbo trappestige

Set til 1.247 kr.

Læs mere

Fordele og ulemper ved en trappestige

Er det overhovedet en god ide at købe en trappestige? Svaret på dette spørgsmål findes bl.a. ved at opstille fordele og ulemper for derefter at vurdere om du får den værdi du har brug for.

Fordele

  • Trappestigen er meget stabil
  • Nogle modeller kan foldes sammen, hvilket gør opbevaringen praktisk
  • Den er fritstående, hvilket vil sige, at du blot skal have et stabilt og jævnt underlag
  • Et super alternativ til wienerstien

Ulemper

  • Er ikke ligeså fleksibel som for eksempel klatrestiger
  • De høje trappestiger kan være svære at transportere
  • Nogle modeller fylder forholdsvis meget (især hvis de ikke kan foldes sammen)

Skal du vælge en trappestige i træ eller aluminium?

træ trappestige

Trappestiger i træ er flotte og tungere end aluminium.

Langt de fleste trappestiger du kan købe i dag, de er lavet af aluminium. Den store fordel ved aluminium er, at det er et let og holdbart materiale. Derudover er materialet også det mest ”almindelige” inden for branchen.

Dog har du også mulighed for at finde trappestiger i træ. Den store fordel ved en træ trappestige er, at den kan være pænere at se på samtidig med, at den er tungere. En tungere stige kan være med til at give noget mere stabilitet og tryghed, når du står på den.

Der findes også trappestiger i glasfiber. Dette materiale er oplagt at vælge, hvis du skal bruge en stige på et elværk eller lignende korrosive arbejdsmiljøer. Den største fordel ved glasfiberstiger er uden tvivl holdbarheden. Derudover er vægten også lav. Ulempen ved dette materiale i forhold til trappestiger er, at det er markant dyrere end træ og aluminium.

Sådan bruger du trappestigen på en god og sikker måde

Sikkerheden skal selvfølgelig være i top, når du bruger trappestiger. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at stå på et stabilt og fladt underlag. Et ujævnt underlag kan være medvirkende til, at trappen skrider under dig og du falder og slår dig. Derudover er det også vigtigt, at du får slået trappestien HELT UD, inden du bruger den. Ellers er der også risiko for, at stien forsvinder under benene på dig.

Trappetårnsstiger er at foretrække på et ujævnt underlag

Hvis du ikke kan undgå at bruge din trappestige på et ujævnt underlag, så anbefales det på det kraftigste, at du vælger en såkaldt trappetårnsstige. Trappetårnsstiger besidder den smarte fordel, at du kan justere benene, så de passer til underlaget. På den måde kan du bl.a. bruge trappetårnsstigen på en trappe eller lignende underlag, hvor det ikke er fladt.

FAQ

Hvor høj skal trappestigen være?

Når du skal vælge din nye trappestige, er det meget vigtigt, at du har gjort dig nogle tanker om, hvor høj den skal være. En god tommelfingerregel siger, at trappestigen skal være ligeså høj som afstanden fra din strakte hånd til loftet. Mål afstanden med en tommelstok. Ved at bruge denne regel er du sikker på at få valgt en trappestige, der er høj nok til det du nu skal bruge den til.

Er det sikkert at bruge trappestigens sidste trin?

Ja og nej. Hvis du har en stige med gelænder, så kan du med fordel træde op på det sidste trin. Har du derimod en stige uden gelænder, så anbefales det ikke at benytte trappestiens sidste trin – det er ganske enkelt for ustabilt.

designer trappestige

Sådan kan en designer trappestige se ud.

Findes der designertrappestiger?

Ja det gør der! Der er faktisk ingen grund til at gemme din trappestige af vejen. Med en designerstige kan den med fordel stå fremme i hjemmet og pynte rigtig fint. Den helt store fordel ved en designerstige er selvfølgelig, at den ser uhyre smart ud. Derudover er den også meget praktisk ligesom almindelige trappestiger.

Vil en trappestige være god til malerarbejde?

Svaret på dette spørgsmål er uden tvivl JA. I og med at trappestigen er fritstående, så er den perfekt at bruge til malerarbejde. Trappestigen er også stabil og nem at flytte rundt på, hvilket er to fordele som maleren værdsætter ganske højt.

Skriv en kommentar