Bil

Udskiftning af udstødning

udskiftning af udstødning

Prisen for en komplet udskiftning af udstødning er umulig et sige helt nøjagtigt, da der er mange medvirkende faktorer.

Hvis du skal have monteret en hel ny udstødning, og altså ikke kun lappet på din nuværende, så skal du dog som tommelfingerregel regne med at spendere alt fra 2-6.000 kr.

Prisen afhænger primært af bilens pågældende model og årgang, omfanget af opgaven, og ikke mindst hvilket værksted du vælger til at klare opgaven for dig.

Få 3 tilbud på udskiftning af udstødning

Vi har samlet konkrete priseksempler på udskiftning af udstødning på en række specifikke bilmodeller til dig, så du kan få en fornemmelse for prislejet. Priserne er hentet fra et eksisterende værksted.

Priseksempler på komplet udskiftning af udstødning:

  • Citroen C3 1.4 HDI: Fra 3.295 kr.
  • Chevrolet Spark 1.0: Fra 4.595 kr.
  • Ford Mondeo III St. Car 2.0: Fra 3.695 kr.
  • Toyota Avensis St. Car 1.8: Fra 3.995 kr.
  • Toyota Aygo 1.0: Fra 2.195 kr.

Priserne kan som sagt svinge fra værksted til værksted, og du bør derfor sikre dig den bedst mulige pris til netop din opgave:

Sådan får du det skarpeste tilbud

For at være sikker på, at du har skaffet dig selv og din bil den bedste pris, så skal du sammenligne flere forskellige tilbud og sammenholde dem med øvrige tilbud.

Dette gør du nemmest og hurtigst ved at bruge en online tilbudsportal.

Den største og mest brugte portal inden for bilmarkedet i Danmark hedder Autobutler.dk.

Når du anvender Autobutlers tjeneste, så sender de din opgave i udbud blandt en række forhåndsgodkendte værksteder, som kan klare netop din opgave – i dette tilfælde udskiftning af udstødning.

Derefter modtager du op til 3 tilbud, som du i for sig kan vælge og vrage imellem. Du hæfter nemlig ikke for noget, og kan således takke nej til alle 3 tilbud, hvis du ombestemmer dig undervejs.

Ellers takker du blot ja til det tilbud, der passer dig og din økonomi bedst. Du vil typisk spare op til en del tusinde kroner ved at sammenligne tilbud på denne måde, da leverandørerne konkurrerer internt på bl.a. pris, hvormed den presses nedad.

Alle Autobutlers tilknyttede værksteder bliver løbende kontrolleret med stikprøver af FDM. Dette er bl.a. med til at sikre dig en høj kvalitet, mens du fortsat sparer penge på værkstedsregningen.

Hvornår skal jeg udskifte min udstødning?

Du kan med det samme høre, når din udstødning ikke kan mere og trænger til en komplet udskiftning. Den vil brumme dybt, og selve den høje lyd vil derfor være første indikator.

Derudover vil en defekt udstødning resultere i, at der siver giftgasser ind i selve kabinen i bilen – her bliver det for alvor sundhedsskadeligt. Men derudover vil det i det hele taget være ekstra belastende for miljøet at køre rundt med en defekt udstødning.

Du kan som regel klare dig med lappeløsninger i starten, men hvis hele udstødningen begynder at ruste og slå revner, eller hvis den ligefrem sidder løst, så er det tid til at komme forbi mekanikeren.

Mht. til syn, så skal der faktisk ret meget til, førend udstødningen på din bil ikke bliver accepteret. Dog skal den leve op til følgende krav:

  • Din udstødning skal være korrekt og ordentligt ophængt
  • Den skal leve op til kravene, der bestemmer, at udstødningsgassen skal ligge under det givne miljøkrav til netop din bilmodel
  • Støjniveauet skal være under det maksimalt tilladte

Skriv en kommentar