Annonce: Odense er fuld gang med at sætte en tyk streg under sin dominans som robotteknologiens hovedstad her i landet. Senest er de to robotgiganter Universal Robots og MIR gået sammen om et nyt, fælles hovedkontor på hele 32.000 kvm. i en sydlig bydel af Odense. Det skriver Fyens Stifttidende.
Nærliggende samarbejde
Det kan måske virke besynderligt, at to store robotfirmaer går sammen om et fælles hovedkvarter. Det findes der imidlertid en rigtig god grund til – både Universal Robots og MIR er ejet af amerikanske Teradyne, der udvikler automatisk testudstyr. Det er således Teradyne, der står bag samarbejdet.
På trods af den fælles ejer kommer de to danske datterselskaber stadig til at fungere som to selvstændige virksomheder. De to virksomheder har dog gennem længere tid haft et tæt samarbejde i flere henseender, og sammenlægningen og opførelsen af et nyt, fælles domicil er således en manøvre, der skal øge synergien mellem de to robotselskaber yderligere.
Det gælder særligt indenfor en bestemt robotteknologi kaldet cobots. Navnet er en sammentrækning af collaborative robots, og dækker over robotter, som fungerer i samarbejde med mennesker. Netop her har Danmark i helhed – og Universal Robots og MIR i særdeleshed – et forspring ift. resten af verden.
Thomas Visti, CEO for MIR udtaler i den forbindelse, at ” Danmark har et stærkt forspring på det globale marked for cobots (samarbejdende robotter, red.). Derfor giver det rigtig god mening, at vi investerer ambitiøst i at bygge verdens største samlingspunkt for cobots netop her i Odense. Jo stærkere et fagligt miljø og jo bedre faciliteter vi kan tilbyde, jo mere attraktivt er det for talenter fra hele verden at tage til Danmark for at arbejde med cobots.”
Det nye domicil
Det nye, fælles domicil får adresse på Energivej i det sydlige Odense. Her ligger Universal Robots nuværende hovedkontor i forvejen, og den nye adresse er således blot et stenkast fra den nuværende adresse.
Her opfører man det fælles, 32.000 kvm. store hovedkontor på en grund på hele 50.000 kvm. Et projekt, der kommer til at koste en kvart milliard i alt. Derudover har man forkøbsret på endnu en byggegrund på yderligere 40.000 kvm., så der er plads til endnu en udvidelse. Og med næsten 400 nye ansatte i løbet af de seneste to år er det bestemt ikke usandsynligt, at det en skønne dag bliver aktuelt at tage forkøbsretten i brug.
Skriv en kommentar