Annonce

Varmepumper – bedre for miljøet

Vi lever i en verden nu, hvor måske er mere nødt til at tænke på økonomien og på den grønne omstilling. Det betyder, at man i højere grad kigger på forskellige typer af miljøvenlige kilder at hente varme fra. Her kommer varmepumper ind i billedet, fordi de både kan erstatte boligens nuværende varmekilde fuldstændig, men også blot være et supplement til den nuværende varmekilde.

Forskellige typer varmepumper

Der er mange gode grunde til, at man vælger en varmepumpe, og der findes flere forskellige typer varmepumper. Èn af de mest kendte, er luft til luft varmepumpen, som konverterer udendørsluften til varme, som så blæses ind i boligen. Der er flere fordele forbundet med denne type varmepumpe.

De fem fordele ved luft til luft varmepumpen

For det første er det en gevinst for miljøet, da ens CO2-udslip på varme bliver reduceret med over 50%. Udover det, giver de et generelt bedre indeklima. Dette fordi varmepumpen er udstyret med støvfilter der gør, at man får renere luft ind.

For det andet, er der mange penge at spare, hvis man køber en luft til luft varmepumpe af høj kvalitet. Det kan være en dyr fornøjelse i øjeblikket, hvor man står i butikken og kører kortet igennem, men pengene bliver altså hurtigt tjent ind igen pga. Den markante ændring i elregningen.

For det tredje er varmepumper luft til luft utrolig nemme at installere. Det plejer ikke at tage mere end et par timer, før man har en ny og bedre varmekilde opsat i boligen.

Den fjerde fordel er, at det er utroligt nemt og billigt at vedligeholde varmepumpen. Det eneste man faktisk skal gøre er at støvsuge støvfilteret indenfor en gang imellem, samt holde den del af varmepumpen der sidder udenfor fri for blade.

Sidst, men ikke mindst, kan en varmepumpe luft til luft også fungere som aircondition. Man har altså selv mulighed for at indstille en passende temperatur.

Skriv en kommentar