Tips & Råd

Vedligeholdelsesplan pris

vedligeholdelsesplan pris

Hvad enten du er førstegangskøber af din egen bolig, har boet i din bolig i mange år og snart overvejer at sælge, eller om du sidder i bestyrelsen i en andels- eller ejerforening, så kan en vedligeholdelsesplan være en rigtig god idé.

Der kan dog være stor forskel på priserne blandt de enkelte firmaer og de tilbud, du modtager – derfor er det vigtigt at søge efter priser på den rigtige måde.

I denne guide hjælper vi dig derfor trin-for-trin til at finde en god vedligeholdelsesplan pris, så du er sikret det bedst mulige tilbud i den nødvendige kvalitet.

Men vi begynder et andet sted og tager et nærmere kig på, hvad en vedligeholdelsesplan egentlig er for en størrelse, samt hvorfor du eller din forening bør overveje at få udarbejdet en plan.

Få 3 gratis tilbud på en vedligeholdelsesplan

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er en grundig, byggeteknisk gennemgang af din eller jeres ejendom. Planen giver dig et grundigt indblik i ejendommens nuværende tilstand og fremtidige tilstand baseret på den rette vedligeholdelse.

En vedligeholdelsesplan bruges med andre ord til at få et overblik og en plan for, hvad og hvordan du eller I bedst muligt sikrer ejendommens vedligehold, undgår skader samt fremtidssikrer boligens stand.

Mange boligejere eller ansvarshavende bestyrelsesmedlemmer i boligforeninger kan have svært ved at finde ud af, hvor man skal starte, når det kommer til vedligeholdelse af ejendommen. Skal taget skiftes? Bør man efterisolere? Og hvordan undgår man fremtidige frostskader i de hårde vintre?

Alt dette kan en vedligeholdelsesplan, som er udfærdiget af en uvildig byggesagkyndig, være med til at give svar på.

Derfor er det en god idé med en vedligeholdelsesplan

Der er mange gode grunde til at få udfærdiget en vedligeholdelsesplan, hvad enten du er boligejer eller sidder i bestyrelsen i en forening.

Du får den rette rådgivning og vejledning i, hvordan du bør gribe dit vedligehold an. Du får en plan for, hvilke forbedringer, ny- eller tilbygninger eller renoveringer, du bør foretage og ikke mindst i hvilken rækkefølge.

Planen kan også bruges til at få en idé om, hvordan du eller I foretager de mest energibesparende forbedringer i ejendommen, hvormed udgifter til energi bliver reduceret fremover.

Fordele ved en vedligeholdelsesplan – kort og godt:

 • Velvære – Intet kan ødelægge velværet i hjemmet som en ejendom i dårlig stand, hvor varmen fiser ud af vinduerne, fugtskaderne viser sig i hjemmets forskellige rum, eller hvor boligen er så nedslidt, at det ikke er til at holde ud at bo i. Med en vedligeholdelsesplan og de nødvendige forbedringer kan du eller I få et bedre indeklima og derfor en bedre oplevelse af at bo i netop jeres hjem.
 • Økonomi – En vedligeholdelsesplan er i høj grad også en fornuftig investering, når det gælder boligøkonomien; hvad enten du ejer dit ejet hus eller har ansvaret i en boligforening. Planen giver dig nemlig et detaljeret praj om de forbedringer, der dels kan reducere energi- og eludgifter fremover, og dels kan forøge værdien af boligen.

En vedligeholdelsesplan sørger desuden typisk for at inkludere et budget for vedligeholdelsesarbejdet og -opgaverne, som stækker sig helt op til 10 år frem. Dermed kan du eller I også have mere ro i sindet, da der er lagt en klar plan med tilhørende budget for vedligeholdelsen af ejendommen mange år fremover.

Vedligeholdelsesplan pris – Hvad koster den?

Det er svært at give et entydigt svar på, hvad en god vedligeholdelsesplan pris er, da denne kan variere meget. Den svinger dels fra firma til firma, men derudover har ejendommen også indvirkning på prisen.

Prisen afhænger bl.a. af, om der er tale om et enkelt hus – f.eks. et enfamiliehus -, eller om det drejer sig om en større etageejendom med flere lejligheder. Der er også forskel på prisen, afhængig af om der er tale om 1, 2, 5 eller 10 opgange, hvor stor boligen eller boligerne er, hvad alderen på boligen er osv.

Herunder kan du se et priseksempel på en grundig gennemgang og budgetplanlægning af ejendomme fra et rigtigt rådgivningsfirma:

 • Enkelt bolig på under 100 m2 – 7.000 kr. inkl. moms
 • 1 opgang – 9.375 kr. inkl. moms
 • 2 opgange – 11.875 kr. inkl. moms
 • 3-4 opgange – 15.000 kr. inkl. moms

For at kunne få den rette vedligeholdelsesplan pris, er det vigtigt at søge tilbud på denne rette måde – det kigger vi nærmere på lige herunder:

Sådan får du den bedste pris på din plan

Da prisen på planerne kan variere så meget, så er det enormt vigtigt, at du bruger lidt tid på at sammenligne forskellige tilbud, så du nemmere kan vælge det billigste.

Det kan dog tage utrolig meget tid og energi at indhente tilbud og priser på vedligeholdelsesplaner selv, og vi anbefaler derfor, at du bruger en gratis og uforpligtende tilbudstjeneste på nettet i stedet for.

Anvender du en tilbudstjeneste er du nemlig samtidig sikret bedre priser. Dette skyldes bl.a., at din opgave bliver sendt i ud i konkurrence blandt de forskellige byggesagkyndige, hvormed prisen presses nedad i forhold til de øvrige markedspriser.

Den mest anerkendte og anvendte tilbudstjeneste inden for byggebranchen i Danmark hedder 3byggetilbud.dk, og de har allerede hjulpet over 250.000 danskere med at indhente tilbud på byggeopgaver.

Sådan bruger du 3byggetilbud.dk

Du kan anvende 3byggetilbud.dk til at få en god vedligeholdelsesplan pris, hvad enten du repræsenterer en andelsboligforening, en ejerforening eller en boligforening, eller du selv er boligejer.

3byggetilbud.dk er gratis og uforpligtende at bruge, og du anvender deres service således:

 1. Gå ind på hjemmesiden
 2. Udfyld opgavebeskrivelsen så detaljeret som muligt – ejendommens type, antal boliger, ejendommens alder, størrelse osv.
 3. Indsend opgaven, og afvent modtagelsen af dine 3 gratis og uforpligtende tilbud
 4. Du kan nu frit vælge mellem de tilbud, du modtager, så du er sikret det bedste tilbud til din situation – du kan også afslå samtlige tilbud uden beregning
sådan virker 3byggetilbud.dk

Så nemt er det at indhente tilbud og priser på vedligeholdelsesplaner

Hvad indeholder planen?

Vedligeholdelsesplaner kan se ud på mange forskellige måder afhængig af den byggesagkyndige, der har udfærdiget den, ejendommens type, antallet af boliger o. lign. faktorer.

En vedligeholdelsesplan indeholder dog generelt set følgende elementer, som du eller I kan bruge til at planlægge jeres vedligehold fremover:

 • Byggeteknisk gennemgang af ejendommen – både inde og ude
 • Svar på spørgsmål om ejendommens stand og anbefalede vedligeholdelsesarbejde
 • Rådgivning om nuværende forhold
 • Rådgivning om og anbefaling af vedligeholdelsens prioriteter
 • Overordnet vurdering af ejendommen sammenlignet med lignende ejendomme
 • Udarbejdelse af detaljeret og konkret vedligeholdelsesplan for hele ejendommen

Få 3 gratis tilbud på en vedligeholdelsesplan

Skriv en kommentar