Tips & Råd

Test af luft til vand varmepumpe

varmepumpe test

Nettet bugner af uvildige tests af luft til vand varmepumper. Vi har været de mange forskellige test i gennem og giver dig her et overblik over, hvilke luft til vand varmepumper, der klarer sig bedst i de mange test.

Det kan være svært at finde ud af, hvad du skal se efter, når du skal købe en luft til vand varmepumpe til dit hus eller dit sommerhus. Det kan derfor være en god ide at se på de varmepumper, der er allerede er blevet kåret til bedst i test i nettets mange sammenligningstest. På den måde er du sikker på, at det er en effektiv varmepumpe, der kan varme både dit hus og dit brugsvand op.


Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på bedst i test varmepumper

sådan virker 3byggetilbud.dk

Hos 3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få 3 tilbud på din nye varmepumpe inkl. installation og opsætning. På den måde slipper du selv for at ringe rundt til forskellige forhandlere og høre om priser osv. Alt dette klarer 3byggetilbud.dk for dig – gratis.

Læs mere her


En test ser typisk både på, hvor effektiv en varmepumpe er, og hvor meget varmepumpen koster. Ud fra det bliver vinderen af testen kåret. Effektiviteten bliver målt ud fra SCOP-tallet. For luft til vand varmepumper bør det ikke ligge på under 3,5. For vinderne af bedst i test ligger det typisk på 3,6 og opefter.

Seriøse organisationer, der laver bedst i test

Der er mange forskellige firmaer og organisationer, der laver test af varmepumper. Det er dog vigtigt, at det er en troværdig organisation, der ikke har noget økonomisk formål med at lave testen. Det kan for eksempel være Forbrugerrådet TÆNK og Energistyrelsen.

De laver begge uvildige tests af luft til vand varmepumper, hvor de ser på en lang række forskellige parametre. Du kan derfor stole på, at det er nogle gode varmepumper, som de anbefaler. De følgende varmepumper er alle anbefalet af enten Forbrugerrådet TÆNK eller Energistyrelsen. Mange af dem er også kåret som bedst i test hos begge organer.
Bedst i test luft til vand varmepumpe med en ydelse på 1-8 kW:

Bosch Compress 6000 AW-9

Hvis du leder efter en støjsvag luft til vand varmepumpe, er denne model et godt bud. Det er en moderne varmepumpe, der giver et meget lavere varmeforbrug, end det du er vant til, hvis du har oliefyr eller naturgas. Bosch Compress 6000 AW-9 har et SCOP-tal på 4,9, hvilket vil sige, at det er en meget effektiv varmepumpe.

Nilan Compact P Air 9

Nilan Compact P Air 9 er en af de bedste luft til vand varmepumper på markedet. Den har et SCOP-tal på 4.98, hvilket giver en af de mest effektive udnyttelsesgrader overhovedet. Varmepumpen har variable kompressorer, hvilket er med til at gøre den så effektiv i forhold til varmepumper med konstante kompressorer.

IVT AirX – 70

IVT AirX 70 er en af de billigere modeller i IVT AirX serien, men er alligevel meget effektiv. Den har et SCOP-tal på 4,84 og giver dermed en god varme for pengene. Varmepumpen er klasse A++, hvilket er den bedste klasse. Det vil derfor gøre meget for dit hus’ energimærkning, hvis du installerer en så effektiv varmepumpe.

Bedst i test luft til vand varmepumpe med en ydelse på 9-14 kW:

WOLF BWL-1S-10

Varmepumpen kan varme brugsvandet op til 63 grader, hvilket er noget af det højeste og dermed en meget effektiv varmepumpe. Andre luft til vand varmepumpe vil typisk maximalt kunne varme vandet op til 55 grader. Så her har du altid brugsvand, der er varmt nok. Pumpen har et SCOP-tal på 3,7.

Sonnenkraft HP14SM

Sonnenkraft er en luft til vand varmepumpe, der egner sig særligt godt til gulvvarme. Ved gulvvarme har den nemlig et SCOP-tal på hele 4,63, hvilket gør den meget effektiv i forhold til at varme dit hus op på den måde. Når Sonnenkraft skal varme huset op via radiator, har den kun et SCOP-tal på 3,21.

Stiebel Eltron WPL 25A

Luft til vand varmepumpen har en høj fremløbstemperatur, hvilket gør den meget egnet til almindelige radiatorer. Den kan fungere selv ved meget lave temperaturer og kan nemt kombineres med et termisk solvarmeanlæg. Stibel Eltron WPL 25A har et SCOP-tal på 3.88 og har en indbygget kølefunktion, så den også kan køle dit hus af om sommeren.

Bedst i test luft til vand varmepumpe med en ydelse på 15-20 kW:

Panasonic WH-MXC16G9E8

Denne Panasonic luft til vand varmepumpe er en af de mest effektive på markedet. Den har en energimærkning på A++ og et SCOP-tal på 4,39 for gulvvarme. Varmepumpen har behovsstyring, hvilket betyder, at den ikke skal starte og stoppe så ofte. Det gør, at kompressoren i varmepumpen får en længere levetid, og at du dermed har glæde af din investering i varmepumpen i flere år fremover.

Panasonic WH-ADC0916G9E8 (Indoor) / WH-UX16FE8 (Outdoor)
Luft til vand varmepumpen scorer høje SCOP-tal både i forhold til gulvvarme og opvarmning af radiator. Den ligger nemlig på henholdsvis 3,76 og 3,07. Indedelen fylder det samme som et køleskab og kan nemt stå i et bryggers eller en kælder i nærheden af varmtvandsbeholderen. Udedelen fylder tilsvarende heller ikke særlig meget.

Viessmann Vitocal 200-S AWB 201.C16
Viessmann er en effektiv varmepumpe i en god kvalitet. Den har en energimærkning på A+ og vil derfor gøre meget for energimærkningen af dit hus. Den indvendige enhed fylder ikke så meget, den er på størrelse med et lille køleskab og er derfor altid nem at finde plads til. Det er en god ide at placere udedelen væk fra soveværelset .For selvom den er støjsvag, kan den larme, når den afrimer om vinteren.

Fordele og ulemper ved en luft til vand varmepumpe:

Fordele:

  • Fylder ikke meget og er derfor god at have i huse på landet eller i sommerhuse.
  • En luft til vand varmepumpe vil spare dig mange penge om året på varmeregningen. Det er derfor en god ide at anskaffe, selvom det er en stor investering til at starte med.
  • Det er nemt at finde en god luft til vand varmepumpe via uvildige tests.

Ulemper:

  • Generelt vil udedelen på en luft til vand varmepumpe larme lidt. De fleste fabrikanter arbejder dog på at lave dem så støjsvage som muligt.
  • Luft til vand varmepumper fungerer typisk bedst med gulvvarme, men kan også bruges i radiatorer. Hvis du har små radiatorer, kan den dog have svært ved at varme op.
  • En luft til vand varmepumpe er en stor investering til at starte med.

Find yderligere information om luft til vand varmepumper her

1 Comment

Skriv en kommentar