Ude

Byggesagkyndig pris

byggesagkyndig pris

En byggesagkyndig kan hjælpe dig med flere forskellige praktiske foranstaltninger, når du skal købe eller sælge din bolig. I denne guide kigger vi først og fremmest nærmere på, hvordan du får en god byggesagkyndig pris, hvilke praktiske områder en byggesagkyndig kan hjælpe dig med og ikke mindst hvordan du forøger dine chancer for at sælge din bolig.

Få 3 gratis tilbud fra byggesagkyndige

Sådan får du den bedste pris på byggesagkyndige

Der er mange udgifter forbundet med at sælge en bolig. Derfor gælder det om at spare, hvor du kan – uden du går på kompromis med kvaliteten.

Den bedste metode til at opnå dette, er ved at sende din opgave i udbud blandt flere forskellige dygtige leverandører/byggesagkyndige.

Dette kan dog tage meget lang tid, hvis du skal stå for hele arbejdet på egen hånd. Heldigvis findes der i dag kompetente udbudstjenester på nettet, som på forhånd har samlet en række kvalificerede byggesagkyndige, så din opgave nemt og hurtigt kan blive sendt i udbud blandt disse.

Den mest populære og erfarne udbudstjeneste inden for byggesagkyndige i Danmark er 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud.dk modtager en opgavebeskrivelse fra dig, hvorefter de kvit og frit sender opgaven ud i fri konkurrence blandt deres forhåndsgodkendte byggesagkyndige.

Herefter kæmper leverandørerne internt for at imponere dig bedst muligt på både pris og kvalitet og til sidst kan du selv frit vælge mellem op til tre tilbud.

Skifter du mening undervejs, kan du også ganske gratis og uforpligtende takke nej til alle tre tilbud – og du har ikke mistet andet end de par minutter, du brugte på at udfylde opgavebeskrivelsen.

Fordele ved 3byggetilbud.dk:

 • Du kan spare op til flere tusinde kroner og få en god byggesagkyndig pris, da din opgave bliver sendt i udbud.
 • Du betaler absolut ingenting og forpligter dig heller ikke, når du anvender 3byggetilbud.dk til at finde en byggesagkyndig.
 • Du betaler kun, hvis du rent faktisk vælger at takke ja til et af de tre gode tilbud, du modtager.
 • Det er nemt og hurtigt at udfylde opgavebeskrivelsen på deres hjemmeside, hvorefter du blot kan læne dig tilbage og vente på at modtage tilbuddene.
 • Du sparer enorme mængder tid ved ikke selv at skulle opstøve og kontakte de bedste leverandører – dette arbejde har 3byggetilbud.dk klaret på forhånd.

Få 3 gratis tilbud fra byggesagkyndige

Nu ved du, hvad fordelene er ved at anvende en udbudstjeneste. Hvis du ønsker at danne dig et lynhurtigt og præcist overblik over, hvordan du rent praktisk anvender 3byggetilbud.dk til din opgave, finder du 5 simple trin herunder.

Step-by-step: Sådan bruger du 3byggetilbud.dk via 5 enkle trin

Hvis du ønsker at sende din opgave i udbud og få en god byggesagkyndig pris via 3byggetilbud.dk, så skal du blot følge de 5 trin herunder. Det er hurtigt, nemt, gratis og uforpligtende:

 1. Klik dig ind på 3byggetilbud.dk via den grønne knap her på siden.
 2. Brug 2 minutter på at udfylde opgavebeskrivelsen på siden. Et eksempel på dette kunne være følgende ”Jeg skal bruge et tilbud på en tilstandsrapport over en 1 plans-villa på 120 m2 i Odense centrum”. Beskriv gerne opgaven så grundigt som muligt, hvis du har lyst og tid til dette. Det er dog ikke et krav, at beskrivelsen skal være udtømmende, og 3byggetilbud.dk eller deres forhåndsgodkendte byggesagkyndige kan altid kontakte dig med yderligere spørgsmål, hvis de mangler ekstra informationer.
 3. Når du har udfyldt de nødvendige informationer og opgavebeskrivelsen, trykker du på knappen i bunden for at indsende din opgave.
 4. dk sender din opgave i udbud blandt deres erfarne leverandører, og du modtager op til 3 gratis og uforpligtende tilbud inden for kort tid.
 5. Læs tilbuddene igennem, og vælg det tilbud, som passer dig bedst.

Du har nu både sparet tid og penge, som du i stedet kan bruge på andre og vigtigere ting i dit liv.

Se eventuelt nedenstående video for at få en bedre fornemmelse af, hvordan 3byggetilbud.dk fungerer.

Derfor er det vigtigt at bruge en beskikket byggesagkyndig

En beskikket byggesagkyndig er en fagperson eller et firma, som 100% objektivt skal tage stilling til boligens stand og kortlægge resultatet i en tilhørende rapport.

Hvad enten der er tale om en tilstandsrapport, en energimærkning, en elinstallationsrapport eller en huseftersynsordning, så ved du, at du får et upartisk og objektiv vurdering, når du bruger en beskikket byggesagkyndig.

Hvis du f.eks. ønsker at tegne en ejerskifteforsikring, er det tilmed et decideret krav, at du får udfærdiget bl.a. en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport af en beskikket byggesagkyndig.

Hvad kan en byggesagkyndig hjælpe med?

En byggesagkyndig er en overordnet betegnelse for en fagmand, der er uddannet og autoriseret til at vurdere en boligs stand på diverse områder.

Det vil med andre ord sige, at en byggesagkyndig f.eks. både kan være en elinstallatør eller en energikonsulent.

Herunder ser du en liste med de mest gængse opgaver, som du med fordel kan få en byggesagkyndig til at udføre for dig, når du skal sælge eller købe bolig:

 • Tilstandsrapport – Tilstandsrapporten bliver udfærdiget af en byggesagkyndig, som laver rapporten på baggrund af en grundig gennemgang af boligen. Rapporten kan både være nyttig for køber og sælger, da den er med til at give et klart billede af boligens tilstand.
 • Elinstallationsrapport – I modsætning til tilstandsrapporten sørger en elinstallationsrapport for at redegøre for alle synlige elinstallationer i boligen. Derudover bliver der foretaget stikprøver lampeudtag og kontakter, og hovedtavlen bliver målt. En byggesagkyndig, som udfører elinstallationsrapporter, vil altid være en autoriseret elinstallatør eller et elektrikerfirma.
 • Energimærkning – En byggesagkyndig kan som nævnt også være en energikonsulent fra et firma, som udfærdiger en rapport over boligens energieffektivitet og indeklima, og på baggrund af undersøgelsen udfærdiger konsulenten en energimærkning af boligen.

Ønsker du en mere dybdegående forklaring på, hvad en tilstandsrapport er, kan du blot læse videre herunder:

Hvad er en tilstandsrapport?

tilstandsrapport pris

Få den bedste pris på byggesagkyndige ved at bruge 3byggetilbud.dk

En tilstandsrapport er en række dokumenter, som beskriver boligens tilstand. Det overordnede formål med rapporten er at give køber et bedre indblik i tilstanden af den bolig, han overvejer at købe.

En tilstandsrapport kan dog tjene flere forskellige formål, og du kan som sælger også bruge rapporten til at få en idé om diverse forbedringer og renoveringer, du kan foretage på boligen. Dette vil gøre din bolig mere attraktivt for potentielle købere, og du kan skrue salgsprisen betragteligt i vejret efter forbedringerne er foretaget.

Det er ikke et lovkrav at få udfærdiget en tilstandsrapport, når du vil sælge din bolig. I modsætning til energimærkningen er tilstandsrapporten frivillig at få lavet.

Du skal dog være opmærksom på, at der stilles krav om, at du skal få lavet en tilstandsrapport, såfremt du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med bolighandlen. Denne forsikringer sørger for, at du ikke risikere at skulle hæfte for eventuelle fremtidige fejl og skader på boligen.

Hvad er en energimærkning?

En energimærkning er en vurdering af boligens energiforbrug og –effektivitet. Mærkningen er obligatorisk at få udført, når du skal sælge bolig, i modsætning til f.eks. en tilstandsrapport, som er frivillig at få udfærdiget.

En energimærkning bliver foretaget af en byggesagkyndig – en energikonsulent eller et firma, som gennemgår boligen og udfører nogle beregninger, så boligens energieffektivitet kan fastlægges.

Energimærkningen fortæller køber noget om, hvor energivenlig boligen er at bo i. Køber kan således kigge på mærkningen og på baggrund af denne vurderer, hvor billigt det er at bo i boligen rent energimæssigt, samt hvor godt et indeklima boligen har.

Skalaen for energimærkninger er som følger: G, F, E, D, C, B, A2010, A2015 og A2020. G er den laveste og dårlige energimærkning, mens A2020 tilsvarende er den bedste og mest energieffektive karakter.

8 gode råd til salg af bolig

Tilstandsrapporter, energimærkninger og elinstallationsrapporter kan alle hjælpe med til at forøge dine salgschancer og salgsprisen på din bolig.

Men bør du nøjes med disse og stopper her? Bestemt ikke. Du kan selv foretage flere forskellige forbedringer og småjustering på og i din bolig, som øger chancerne for et salg.

Herunder får du 8 gode råd, du kan bruge for at imponere potentielle købere yderligere:

 • Sørg altid for at boligen er pæn og ryddelig, når du åbner dørene op for interesserede og potentielle købere. Du skal gøre rent, støvsuge, lufte ud og generelt få dit hjem til at fremstå ordentligt frem for rodet.
 • Få en professionel og erfaren fotograf til at stå for salgsbilleder til annoncer og lignende. Et dårligt, sløret eller intetsigende billede kan ødelægge annoncen for selv den bedste bolig.
 • Har du svært ved at få møbler, blomster og nipsting til at hænge sammen og give mening, inden potentielle købere træder indenfor, bør du alliere dig med en indretningsekspert, som har erfaring med netop denne del.
 • Undersøg muligheden for at få en professionel tekstforfatter til at udfærdige en salgstekst for dig. Der kan være milevidt mellem de gode og de perfekte salgstekster, hvilket kan udgøre en stor forskel, hvis du f.eks. annoncerer i aviser og magasiner.
 • Du behøver ikke at nøjes med at annoncere i lokalsprøjten. Du kan nemt og hurtigt finde hjælp til at oprette målrettet salgsannoncer på sociale medier såsom Facebook og LinkedIn.
 • Hører der en have til boligen, skal du også anerkende vigtigheden af, at denne er pæn og velholdt, når der kommer besøgende og kigger på boligen.

Rigtig god fornøjelse med at finde den bedste byggesagkyndig pris samt salget eller købet af din bolig.

Få 3 gratis tilbud fra en byggesagkyndig

Skriv en kommentar