Tips & Råd

Gaven til gør det selv-kvinden

maling af vægge

Hammer, søm og boremaskine er ikke længere kun forbeholdt mændene. Kvinderne vil også være med! Med tendenser som DIY og genanvendelse er flere kvinder trukket i arbejdstøjet. Derfor får du her fem gode gaveidéer til den kreative gør det selv-kvinde.

Arbejdstøj

Uanset om din gør det selv-kvinde arbejder i haven med udendørsprojekter, sysler indendørs med kreativt DIY eller knokler med byggeprojekter i huset, har hun brug for praktisk og behageligt arbejdstøj.

Kreativ DIY består af et væld af forskelligartede projekter. Fælles er dog, at tøjet ikke belastes af hård slitage. Derimod kan det udsættes for lim og maling. Vælg derfor arbejdstøjet i et let bomuldsmateriale, der kan vaskes ved høje temperaturer.

Ved bygge- og udendørsprojekter er der flere krav til tøjets funktion og materialets kvalitet. Foregår arbejdet udendørs er det godt med et par bukser i et slidstærkt materiale, der tåler, at hun kravler på knæ blandt grene og sten. Ligesådan skal overtøjet være slidstærkt. Det skal dog samtidig være bevægeligt, sådan at hun let kan nå fra top til bund. Her kan en jakke i et blødt softshell materiale anbefales, da den sikrer en optimal åndbarhed samtidig med, at den er vind- og vandtæt.

Find et stort udvalg af softshell jakker og andet praktisk arbejdstøj til gør det selv-kvinden hos den danske online shopping portal Katoni.

vaerktoejskasse

 

Værktøjskasse

Enhver gør det selv-kvinde har brug for en god værktøjskasse!

Formålet med en værktøjskasse er, at alle redskaber og remedier findes let tilgængeligt. Brug derfor hendes interesse som udgangspunkt, hvis du ønsker at forkæle hende med en ny værktøjskasse. Bruger hun værktøj som boremaskine og hammer, så find en værktøjskasse med små, adskilte rum. På den måde kan hun let sortere sine skruer og søm, sådan at hun altid hurtigt og nemt kan finde dem igen.

Værktøjskassen kan dog også udskiftes med et alternativ som syskrinet, hvis funktion er den samme som værktøjskassens. Forskellen findes i ruminddelingen og kassernes materiale. Syskrinet er som oftest udarbejdet i træ, hvorimod værktøjskassen er i plastik. Værktøjskassen er produceret i plastik, sådan at den kan holde til regn og anden udendørs slitage. Syskrinet derimod er produceret ud fra dens praktiske funktion, men også med et æstetisk formål, da den ofte indgår som en del af boligindretningen. Derfor findes den ofte i træ.

Er et syskrin det ideelle til gør det selv-kvinden i dit liv? Så tag et kig forbi Panduro Hobby, der tilbyder flere varianter af syskrinet.  

Smartphone

Til arbejdet er det altid rart med lidt musik i ørene, kreativ inspiration eller lidt opklarende hjælp. Dertil er smartphonen det perfekte værktøj! Udstyret med en smartphone i hånden kan din handywoman ikke blot skrotte en del af hendes oprindelige værktøjskasse, hun kan også få gratis råd og vejledning. Alt sammen via flere forskellige apps, der er specialdesignet til både den nye, men også den garvede gør det selv-person.

Med en smartphone kan hun finde apps, der tilbyder alt fra vaterpas og lommelygte til vinkelregning og hjælpsomme instruktionsvideoer. Bevæbnet med den, er der altså ingen grænser for, hvad en handywoman kan få udført.

Smartphones kan du købe flere steder, men hos Elgiganten tilbydes de et bredt sortiment i flere forskellige prisklasser.  bog

Bog

Enhver handywoman kan somme tider få brug for kreativ inspiration. Derfor er en god bog med nye gør det selv-idéer, tips og tricks en oplagt gaveidé. Udfordr hende med en bog om et andet emne, end hvad hun plejer at beskæftige sig med, eller plej hendes nuværende interesse med en bog, der vil dygtiggøre hendes færdigheder. Brug hobby- eller gør det selv-bogen som julegaveidé. På den måde kan du beskæftige hende i vinterhalvåret, hvor vind og vejr kan risikere at holde hende inden døre. Med en god bog kan hun altså, bevæbnet med de nyeste trends og tendenser, planlægge kommende gør det selv-projekter.

Hos online boghandlen Saxo findes der et stort udvalg af bøger, der omhandler gør det selv-projekter og kreative hobbyideer.

kvinde-i-haven

Planter & træer

At forære en plante eller et træ som gave til en gør det selv-kvinde har flere fordele. Det er ikke blot en betænksom gave, der består i flere år, det er ligeledes en gave, der indbyder til flere kreative projekter. Træet skal ikke blot plantes og plejes, det skal måske også tildeles en særlig æresplads i haven i et nyt bed eller i en fin dekorativ krukke. At give en plante eller et træ i gave kan altså hurtigt medføre nye gør det selv-projekter, hvilket blot er en drøm for den ægte handywoman.

Ønsker du at give en plante i gave, så rådfør dig med en ekspert i et havecenter. Her kan du blive guidet til at finde det, der passer bedst til din modtager. Derudover vil han desuden kunne tilbyde dig informationer om, hvordan planten skal passes og plejes.

Findes der også en gør det selv-mand i dit liv? Så kan du få gode råd til den perfekte gave til ham lige her.

Skriv en kommentar