Gør Det Selv

Guide: Sælg din bolig uden ejendomsmægler

selvsalg

Hvert år vælger flere og flere danskere at sælge deres boliger uden om de traditionelle ejendomsmæglere. Dette gør de først og fremmest for at spare det store mæglersalær væk – og måske har du også overvejet at gøre det samme?

Det kan dog virke skræmmende at skulle stå for et selvsalg af din bolig, men dette skyldes ofte blot, at du ikke ved hvor nemt og ligetil, det faktisk er samt hvordan du griber processen an rent praktisk.

Sælg boligen selv og spar penge på Robinhus.dk

I denne indgående guide lærer du både om fordelene ved selvsalg og hvordan du kommer i gang med opgaven. Når du har suget al den nyttige viden til dig og når ned til bunden, får du tilmed ekstra gode råd til at forøge dine salgschancer.

Vi begynder med en kort redegørelse og zoomer ind på fordelene ved selvsalg af bolig:

Fordele ved at sælge selv

Du opnår en række klare fordele ved selvsalg, hvoraf den primære fordel er besparelsen af salæret til ejendomsmægleren.

Det kan hurtigt komme op at koste mellem 50.000-200.000 kroner at få en ejendomsmægler til at klare salget af din bolig.

Læs også: Robinhus Pro Annonce: Den perfekte selvsalgspakke

Vælger du at sælge din bolig uden ejendomsmægler, kan du spare dette salær. De overskydende penge kan du med fordel anvende til at forbedre boligen endnu mere og dermed forhøje salgsprisen.

Derudover kan selvsalg have den fordel, at du er meget mere inde i salgsprocessen. Du ved præcis, hvem der ser din bolig, hvor du ønsker at markedsføre samt hvordan salg og handel skal foregå.

Den primære fordel er som sagt, at du kan spare hele ejendomsmæglersalæret væk og bruge pengene på andre og mere fornuftige tiltag i stedet for.

Værd at vide om selvsalgsprogrammet hos RobinHus

Hvis du har gået med tanken om selvsalg i længere tid, har du højst sandsynligt allerede hørt lidt om RobinHus. I dette afsnit kigger vi nærmere på deres selvsalgsprogram, så du kan blive klædt godt på til at sælge din bolig på egen hånd sammen med RobinHus.

RobinHus er et internetbaseret firma med en række erfarne, dygtige og selvstændige mæglere tilknyttet.

Når du anvender deres selvsalgsprogram, står du selv for at planlægge salget og fremvisning af boligen, men du får al den nødvendige hjælp og rådgivning du har brug for.

Selve selvsalgspakken indebærer, at du kan sætte din bolig til salg via RobinHus’ egen hjemmeside. De sørger for professionelle billeder og plantegning – og du skal således blot indtaste diverse oplysninger om boligen såsom adresse, salgspris og lignende.

Når først din bolig er oprettet i deres database, vil den blive matchet med potentielle købere i deres store kartotek.

Dernæst sørger RobinHus for at give din bolig en massiv markedsføring på nettet. Dermed bliver den vist til op mod 2.000.000 besøgende hver eneste måned på hhv. GulogGratis, DBA og på RobinHus’ egen hjemmeside.

Sælg selv din bolig på Robinhus.dk

Hvem er selvsalgsprogrammet for?

Det er ikke for alle at sælge bolig på egen hånd – og selv med et selvsalgsprogram som hos RobinHus skal du være indforstået med præmisserne.

Det kræver en pæn portion tid og energi at stå for salget af din bolig selv; Du skal have lyst til at arbejde for det. Du skal brænde for at have en finger på pulsen og finde en køber til din bolig.

Og til gengæld? Ja, vælger du at sælge selv med RobinHus’ selvsalgsprogram, kan du til gengæld spare mellem 40.000-150.000 kroner i mæglersalær, og du kan nyde frugten af dit arbejde, når først boligen er solgt.

Fordele ved selvsalgsprogrammet hos RobinHus – kort og præcist:

 • Du sparer mange tusinde kroner på mæglersalær
 • Du får massiv online markedsføring af din bolig
 • Boligbilleder af professionel fotograf
 • Professionel plantegning af boligen
 • Til Salg-skilt med match til RobinHus’ køberkartotek inkluderet i prisen
 • Mulighed for salgsgaranti: Pengene tilbage, hvis du ikke får solgt din bolig
sælg bolig selv robinhus

Foto: Robinhus.dk

Når du har besluttet dig for at sælge din bolig uden en ejendomsmægler, er det tid til at gå videre og gøre noget ved beslutningen:

Sådan finder du selv købere

For at sælge din bolig, skal du i sagens natur finde en interesseret køber. Vælger du at tilmelde dig RobinHus’ selvsalgsprogram, som beskrevet ovenfor, er du allerede godt på vej med markedsføringen.

Men bare rolig, du kan gøre endnu mere selv:

Der findes utrolig mange forskellige kanaler, som du kan markedsføre din bolig igennem. En markedsføringskanal i denne sammenhæng er ganske enkelt en platform eller et medie, hvori du annoncerer eller markedsfører din bolig.

I de følgende afsnit bliver du klogere på, hvordan du anvender de enkelte kanaler mest optimalt. Først får du dog en hurtig opremsning af de enkelte kanaler med tilhørende eksempler:

 • Sociale medier (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn osv.)
 • Boligsider på nettet (RobinHus, Boligportalen osv.)
 • Dit personlige netværk (kollegaer, chefer, barnepigen, den flinke kassedame i Føtex, din familie osv.)
 • Egen hjemmeside (en søgemaskineoptimeret hjemmeside som bliver fundet i Google)
 • Annoncer i trykte medier (lokalaviser, opslagstavler, flyers osv.)

Herunder finder du konkrete eksempler og gode råd, du kan bruge i din markedsføring af boligen.

OBS: Vær opmærksom på, at du bør bruge en professionel boligfotograf til at tage dine billeder – både til boligannoncer i avisen, opslag på Facebook eller til en hjemmeside.

Sælg din bolig på Facebook

Facebook er verdens absolut største sociale medie på nettet. Alene i Danmark benytter mange hundrede tusinder af mennesker hver eneste dag det populære medie til at få nyheder, tjekke op på venner og familie, eller – og her kommer det interessante – til at finde deres kommende drømmebolig.

Du kan både bruge Facebook til at oprette deciderede betalte annoncer eller til at lave det, du kalder organisk markedsføring (ikke-betalt annoncering).

Ønsker du at købe annoncer på Facebook, anbefaler vi, at du allierer dig med en ekspert på området. En hurtig søgning på Google med termen ”annoncering på Facebook” eller ”markedsføring på Facebook” kan hurtigt bringe dig i kontakt med den rette mand eller kvinde.

Gode råd til din markedsføring på Facebook:

Betalte annoncer på Facebook

Som nævnt ovenfor bør du kontakte et markedsføringsbureau eller en konsulent inden for området, hvis du ønsker at få mest muligt ud af dine annoncekroner.

Vælger du alligevel selv at give dig i kast med betalt annoncering, skal du huske at pege din annonce mod den rette målgruppe.

Her er Facebook så smart, at du kan indstille annonceringen til f.eks. kun at blive vist til personer over en vis alder, folk der bor i dit nærområde, folk i parforhold samt lignende andre kriterier, der kan være med til at indsnævre målgruppen over for potentielle købere.

Organisk markedsføring på Facebook

Som modpol til de betalte annoncer på Facebook har vi den gratis markedsføring; Såkaldt organisk markedsføring. Her er der tale om helt almindelige opslag, du selv lægger op på din egen væg, i grupper, på offentlige sider o. lign.

Med de gode billeder, den fængende historie og den rette salgstekst kan du få et almindeligt opslag til at gå viralt. Dette betyder – i internetsammenhæng -, at dit opslag bliver set, liked, og delt igen og igen af venner, familie og venners venner.

Og før du ved af det, bliver du pludselig kontaktet af en interesseret køber, som har set dit opslag, fordi han er venner med din gamle gymnasielærers tidligere hundelufters teenagesøn, der har trykket ’Synes godt om’ på dit boligopslag – blot for at give dig et eksempel.

Boligsider på nettet

Hvis du i forvejen har brugt lidt penge på at få indrettet din bolig af en boligstylist og taget en håndfuld knaldgode billeder af en professionel boligfotograf, så kan du lige så godt udnytte billederne og bruge dem flere steder.

Du kan bl.a. oprette boligannoncer på diverse boligsider på nettet såsom RobinHus, Boligportalen, Boliga og lign.

Det koster en lille portion penge at registrere dig som bruger og oprette annoncer på disse sider, men det kan ofte være det hele værd – især hvis du i forvejen har de gode billeder og salgstekster liggende klar. Derudover er denne portion penge overhovedet ikke i nærheden af, hvad en ejendomsmægler lader sig betale.

Sælg selv din bolig på Robinhus.dk

Brug dit netværk

Selvom ordet ’netværk’ er blevet et slidt og brugt buzzword de seneste par år, så har det alligevel en vigtig rolle at spille for dig, der ønsker at sælge bolig uden ejendomsmægler.

En ejendomsmæglers rolle er nemlig også at kende de rette mennesker og dermed potentielle købere. Uden mægleren skal du selv finde disse mennesker.

Det behøver dog ikke at være så svært, så længe du blot sørger for at tænke dit netværk ind i processen. Sæt dig ned, og lav en liste over alle tænkelige personer i dit netværk, som på en eller anden måde kunne medvirke til at sprede kendskabet til din fantastiske bolig, der er til salg.

 • Har du børn i skolealderen, så spids ører i kaffepauserne under forældremøderne, og hør,om nogle af de andre forældre leder efter ny bolig, eller kender én, som gør.
 • Deltag aktivt i det sociale på dit arbejde; i frokostpausen, når snakken går før og efter møderne osv.
 • Er der pokalfinale hos førsteholdet i din lokale fodboldklub? Tag med, få en oplevelse, og igen – du har nok gættet det – sørg for, at udbrede budskabet om, at din bolig er til salg.

Lav din egen hjemmeside

Hvis du har lidt teknisk snilde, en del timer tilovers og mod på at tænke kreativt, så kan du også opsætte din egen hjemmeside for at markedsføre din bolig yderligere.

Du kan vælge at følgende nedenstående skridt for at lave en hjemmeside og markedsføre den i Google:

 1. Køb et domæne (hjemmesidenavn) og et webhotel (en server eller host)
 2. Installér et gratis hjemmesideprogram såsom WordPress på hjemmesiden
 3. Design en pæn og præsentabel hjemmeside med billeder af boligen samt dine kontaktinformationer
 4. Sørg for at søgemaskineoptimere hjemmesiden, så den bliver vist i Googles søgeresultater, når personer f.eks. søger efter ”villa i København”, ”landejendom til salg på Sydfyn”, eller hvad der nu er relevant for dig.

Hvis du ikke kender meget til begreberne i de ovenstående skridt, så søg efter de enkelte udtryk på Google, og du finder hurtigt gode guides til disse områder.

Tips til et hurtigere boligsalg

Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt, at den fremstår præsentabel og attraktiv over for potentielle købere.

Du kan måske forestille dig det selv: Du er på udkig efter drømmehuset, og du har lavet en aftale om at komme forbi og kigge på en hyggelig villa. Men idet, du træder indenfor, fornemmer du hurtigt, at den er helt gal.

Der lugter af kat og cigaretrøg. Hele det ene hjørne af dagligstuen roder med vasketøj og DVD-film, der ikke er lagt på plads. Og for at gøre ondt værre, så står der også lige en kolonorm opvask fra i forgårs ude i køkkenet.

Tiltalende? Ikke rigtigt, vel? Det er vigtigt, at du forstår scenariet som en del af den måde, du skal tænke på, når du skal fremvise og sælge din egen bolig.

Hver eneste detalje, som ikke falder i køberens smag, kan skubbe vedkommende længere og længere væk fra salget.

Dette skal du undgå, og det gør du bedst ved at følge nedenstående råd:

 1. Undgå rod – Bunker af vasketøj, legetøj eller børnenes skolebøger kan få ethvert pænt rum til at fremstå kaotisk og rodet. Du har måske selv overblik over rummet og rodet, men forvent ikke den samme forståelse fra en køber. Sørg altid for, at din bolig er ryddelig og pæn, når den skal fremvises.
 2. Gør rent – I forlængelse af oprydning bør du også give hele boligen en ordentlig omgang rengøring, før køberen ankommer. Tør alle overflader af for støv, støvsug hele hytten, vask gulve og skabe af, og husk at få luftet godt ud, så luften er frisk og indeklimaet behageligt.
 3. Husk haven – Bor du i hus, har du højst sandsynligt også en tilhørende have. Sørg altid for, at din have også er rimelig pæn og ryddelig, når du får købere på besøg. Det går ikke, at der ligger poser med flere år gammelt haveaffald og flyder på terrassen, at græsset er syv meter højt, eller at der er kattelorte over hele plænen.
 4. Få gratis hjælp – Hvis du vil øge dine salgschancer, bør du alliere dig med en boligstylist. En boligstylist er en fagperson, som ser på din bolig med helt nye og objektive øjne. Vedkommende vil typiske lægge mærke til detaljer, du ikke selv havde set, men som kan være altafgørende for, om en køber mister interesseren eller får julelys i øjnene. Du kan få gratis hjælp til salgsklargøring af en boligstylist hos RobinHus, hvis du i forvejen benytter dig af deres professionelle og billige mæglere.

Mangler du hjælp?

Hvis du sidder tilbage med yderligere spørgsmål til salg af bolig uden ejendomsmægler, så tøv ikke med at skrive en kommentar herunder. Vi er ikke jurister eller mæglere, men vi har en indgående faglig viden på området, hvilket gør os i stand til hurtigt at besvare de fleste spørgsmål.

Hvis du sidder inde med øvrige gode råd til klargøring eller selvsalg af bolig, skal du også være velkommen til at videregive dem i en kommentar herunder. Tak fordi du læste med og held og lykke med dit selvsalg af bolig.

Skriv en kommentar