Inde

Nedrivning af væg – Læs bl.a. om pris, gør det selv m.m.

nedrivning af væg

Bliv klogere på nedrivning af væg her: Du har med garanti gået og luret lidt på om køkkenet ikke kunne gøres til et køkkenalrum, eller om de gamle børneværelser ikke kunne slås sammen til ét, stort og dejlig lyst rum med god plads. Det er efterhånden blevet meget udbredt i danske hjem, at vægge bliver revet ned og mindre rum bliver slået sammen til større rum med mere plads.

Det er dog ikke sådan lige til at rive en væg ned – og især ikke hvis der er tale om bærende eller stabiliserende vægge. Hvis du kommer til at rive en forkert væg ned, kan det nemlig få alvorlige konsekvenser og være direkte farligt.

Derfor bør du altid tage dine forholdsregler og undersøge om du bør hjælp udefra, når du vil rive en eller flere vægge ned. I denne artikel kigger vi nærmere på lige præcis dette emne og lærer dig, hvilke vægge du selv kan rive ned herunder hvordan du gør dette.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af væg

Hvad kan gå galt, hvis jeg river en forkert væg ned?

Der kan forekomme en lang række alvorlige skader på din bolig eller på personer, hvis du river en forkert væg ned. Skaderne kan også forekomme, hvis du river en væg ned på en forkert måde.

Dette punkt er bestemt ikke for sjov, da der kan ske alvorlige personskader under forkert udført nedrivning af vægge, og du bør derfor læse følgende informationer omhyggeligt.

Hvis du river en bærende eller stabiliserende væg ned, kan følgende skader opstå:

 • Huset slår revner og sætter sig i konstruktionen.
 • Sætter huset sig, kan revnerne forårsage alvorlige fugtskader.
 • Sætningsskader kan få vægge eller lofter til at styrte ned over personer i boligen.
 • Skaderne kan desuden i værste fald få hele huset til at styrte sammen.

Som du kan se ovenfor, er det meget vigtigt, at du ikke river en forkert væg ned sådan uden videre. Med forkert væg menes der en stabiliserende eller bærende væg, som er med til at styrke og støtte hele husets konstruktion.

Hvis du ønsker at nedrive en skillevæg, er der imidlertid ikke lige så store risici forbundet med nedrivningen som ved bærende og stabiliserende vægge. Du kan læse mere om gør det selv-nedrivning af skillevægge længere nede i artiklen.

Hvad koster nedrivning af væg?

Dette spørgsmål er meget svært at svare på, eftersom det helt og aldeles afhænger af dit valg af leverandør samt omfanget af din opgave.

De fleste nedrivningsfirmaer tilbyder generelt set nedrivning af bærende vægge for mellem 15.000 til 40.000 kroner pr. væg. Dette er dog et estimat, da prisen som sagt afhænger af en række medvirkende faktorer såsom størrelsen på væggen m.v.

Der er dog oftest mange penge at spare, hvis du tager dig tid til at finde det bedste tilbud. Priserne hos de enkelte firmaer kan nemlig spænde vidt og bredt mellem hver udbyder, og du bør derfor gøre, hvad du kan for at få prisen så langt ned som muligt.

Og hvordan gør du så det? Det kan du finde svar på i afsnittet herunder.

Sådan får du bedste pris på nedrivning af væg

tilbud på nedrivning

På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af væg

Når du skal ud og finde det bedste og billigste tilbud på en sikker nedrivning af din væg eller vægge, så findes der én bestemt måde at gøre dette på – udbyd din opgave.

Sådan sætter du din opgave i udbud:

Du kan med fordel gøre brug af en af de populære udbudstjenester på nettet. En af Danmarks største er 3byggetilbud.dk, som sørger for at sætte din opgave i udbud blandt professionelle og erfarne nedrivningsfirmaer og ingeniører, som kan hjælpe dig med nedrivningen.

Du får efterfølgende op til tre gratis og uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge blandt. Hvis du i mellemtiden fortryder og ikke ønsker nedrivningen alligevel, kan du altid takke nej tak til alle tre tilbud.

Gå til 3byggetilbud.dk og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af væg

Derfor skaber dette de bedste priser for dig:

Når du sætter din opgave i åbent udbud blandt leverandørerne, sker der en helt speciel ting: Nemlig en forhøjet priskonkurrence.

Leverandørerne skal med andre ord konkurrere internt om at vinde din opgave, hvormed prisen helt naturligt presses en del ned for at være mere attraktiv for dig som køber.

Hvis du ønsker at sætte din nedrivningsopgave i udbud og få de bedste priser, kan du derfor gå ind på 3byggetilbud.dk og lade de dygtigste håndværkere kæmpe om at få lov til at hjælpe dig.

Læs også: 3byggetilbud.dk – Danmarks største formidler af byggeopgaver

Kan jeg selv rive mine vægge ned?

Som udgangspunkt kan du sagtens selv rive dine vægge ned – dog skal du være påpasselig, hvis der er tale om en bærende/stabiliserende væg. Det er nemlig hverken smart eller ufarligt at begynde at rode med bærende og stabiliserende vægge på egen hånd.

Dette er noget, du bør lade eksperter og ingeniører vurdere og tage sig af. Til gengæld kan du sagtens selv rive skillevægge ned, da de ikke har direkte indvirkning på bygningens bærende konstruktion og stabiliseringsevne.

Når du skal rive en skillevæg ned selv, skal du bruge en bunke forskelligt værktøj:

 • En god mukkert
 • Hammer og mejsel
 • Afdækningsplastik
 • Våde håndklæder

Video: Nedrivning af væg behøver ikke at være svært

Til at starte med dækker du gulve og vægge af med plastik. Nedrivning af en væg sviner og støver nemlig helt forfærdeligt meget, og du skal sørge for at dække godt og grundigt af, inden arbejdet begynder.

Derudover bør du hænge et par våde håndklæder op i rummet eller rummene og samtidig lufte ud. Håndklæderne opfanger det værste støv, som hvirvler rundt, mens du river væggen ned. Og de åbne vinduer hjælper med at få gang i udluftningen af både fugt og støv, så indeklimaet forbliver godt.

Når plastik og håndklæder er på plads, kan du gå i gang med selve nedrivningen:

Begynd stille og roligt med hammer og mejsel, og fjern så de første sten side om side rundt i kanten. Når du har fået lidt hul igennem kan du lægge hammer og mejsel til side og gå i gang med det tunge skyts. Tag mukkerten i brug og bryd større dele af væggen ned.

OBS: Pas desuden på, at du ikke får murbrokker, sten, træ eller cement ned over dig, mens du river væggen ned. Det anbefales at tage et par sikkerhedssko, så du undgår at få ondt i fødderne.

Når væggen er revet helt ned, kan du lægge mukkerten fra dig og igen samle hammer og mejsel op. Nu skal du nemlig i gang med at finpudse arbejdet og slutte af med at justere rundt langs kanterne.

Først når du er helt færdig med alt arbejdet, bør du fjerne plastik og håndklæder. Sørg for at rydde godt af, og tag derefter støvsugeren frem og fjern alt støv og skidt, så det ikke forbliver i huset.

Hvad er en bærende væg?

En bærende væg er en væg, som er direkte med til at holde etagerne eller taget i huset oppe. De bærer med andre ord bygningskonstruktionen og sørger for, at det hele ikke braser sammen oven i hovedet på beboerne.

Dette er også grunden til, at du ikke sådan uden videre selv kan gå i gang med at nedrive bærende vægge, da det kan få meget store konsekvenser for bygningen og personerne, som bor i den.

Ønsker du at rive en væg ned, som du ikke er sikker på er bærende eller ej, bør du få en bygningssagkyndig ud for at kigge på væggen. Du kan også få en ingeniør til at vurdere situationen og give dig rådgivning mht. nedrivningen. I nogle tilfælde kan det nemlig være direkte umuligt at fjerne en væg, men i de fleste tilfælde kan det lade sig gøre vha. stålbjælker og stolper, som bruges til at holde bygningen oppe både under og efter nedrivningen af væggen.

OBS: Ønsker du at skabe plads til vinduer i en væg, bør du også få en ekspert til at vurdere, om væggen er bærende eller ej.

Hvad er en stabiliserende væg?

En stabiliserende væg minder en del om en bærende væg, men den adskiller sig alligevel lidt. Hvor en bærende væg som udgangspunkt er med til at holde etager, loft og tag oppe, bruges den stabiliserende væg til at stabilisere bygningen under pres.

Pres på bygningen kan f.eks. være:

 • Hårde vindstød under storm
 • Tung sne på taget om vinteren
 • Generelt pres pga. voldsomt vejr

En stabiliserende væg er dermed også meget vigtig for boligens konstruktion og sikkerhed. Du bør derfor også her få en ingeniør eller bygningssagkyndig til at vurdere sagen, inden du får et nedrivningsfirma til at fjerne væggen.

Du skal huske byggetilladelser, når væggen skal rives ned

riv væggen nedUd over behovet for hjælp fra eksperter, når du vil rive bærende eller stabiliserende vægge ned, skal du også huske eventuelle byggetilladelser fra din kommune.

Du skal bruge en byggetilladelse, hvis du ønsker at fjerne en bærende eller stabiliserende væg, og du bør altid få en ingeniør til at beregne væggens reelle bæreevne, inden du fortsætter nedrivningsarbejdet.

I de fleste tilfælde og i mange kommuner kan du ikke kun nøjes med byggetilladelse: Du får også brug for en ibrugtagningstilladelse.

Du bør altid tage kontakt til din egen kommune for at høre nærmere om reglerne for nedrivning af vægge. Kommunen kan i mange tilfælde også levere byggeplaner og –tegner af huset, hvis du ikke selv har disse længere. Disse kan være nødvendige, når ingeniøren eller nedrivningsfirmaet går i gang med deres arbejde.

Har du selv erfaring med nedrivning af væg?

Hvis du tidligere har fået revet enten bærende, stabiliserende eller skillevægge ned eller på anden måde har erfaring med nedrivning af væg, må du meget gerne bidrage med dine erfaringer i en kommentar herunder.

Kom gerne med gode råd om forhold andre skal være opmærksomme på og ikke mindst gode tips og tricks til nedrivning af vægge.

Skriv en kommentar