Ejer du en ældre udlejningsejendom, der står for at skulle renoveres i større eller mindre grad, er der flere småting, som du med fordel kan få udbedret i samme ombæring. Læs med, og få et par ideer, som både kan gøre lejlighederne mere attraktive og samtidig spare dig penge på driften.
Førstehåndsindtrykket er afgørende
Det er almindelig kendt, at førstehåndindtrykket er meget afgørende, og kun vanskeligt kan ændres. Det gælder på næsten alle livets områder, og dermed også, når dine potentielle lejer tropper op få et gennemse lejemålet. Husets facade vil her være det første, der møder dem, og er den ren og pæn med nymalede vinduer osv., hjælper det naturligvis gevaldigt. Hvis ikke lige en egentlig facaderenovering er med i overvejelserne, er der dog et par små fif, der ikke koster alverden at gennemføre.
Noget af det, der optager mange er sikkerheden, og derfor er det ikke et optimalt signal at sende, hvis selve hoveddøren er i forfald og dørtelefonerne ligner noget fra forrige århundrede. Som regel vil ledningsføringen fra de eksisterende dørtelefoner kunne genbruges, og så er det ikke så bekosteligt at sætte et nyt sæt op. I mange tilfælde er et kun selve knappanelet ved hoveddøren, der behøver udskiftning. Vælg helst en erfaren låsesmed til at foretage udskiftningen, da der eventuelt kan være stærkstrøm i installationen. I Københavnsområdet er Mejlshede et godt bud. Køb dørtelefoner her, hvis du vil være sikker på en solid service.
Et andet område, som har stor betydning for førstehåndsindtrykket er belysningen ved hoveddøren. Det er selvfølgelig ikke afgørende i dagtimerne, men for mange passer det bedst sidst på dagen, og du kan endda bevidst lægge gennemsynet her, hvis facaden i øvrigt har set bedre dage. Det er vigtigt, at trappen og dørtelefonerne er godt belyst, med gerne også arealerne omkring. Hvis du er heldig, klares sidstnævnte med den almindelige gadebelysning, men ellers kan du med fordel sætte ekstra belysning op. Læs videre i næste afsnit, hvis du er bekymret for elregningen i den forbindelse.
Flere gode grunde til at skifte lyskilderne
Uanset om der er benyttet almindelige glødepærer eller lysstofrør til almenbelysningen, såvel inde som ude, kan de med fordel udskiftes med moderne LED. Dels sparer det en del strøm (op til 80%), men disse lyskilder holder også i mange år uden at skulle skiftes. Det sparer tid på vedligeholdelsen, men gevindsten er dobbelt, fordi dine lejere heller ikke risikerer blinkende eller periodisk manglende belysning.
Og når du alligevel er i gang med det elektriske, er det måske værd at overveje, om du benytter det rigtige elselskab til forsyningen. Der er flere muligheder, og det er gratis at skifte til en bedre leverandør. Her kan du vælge at gå efter den billigst mulige strøm, men et alternativ kunne også være grøn strøm fra energiselskabet Natur-Energi, der sikrer, at strømmen kommer fra vedvarende energikilder – uden at det koster ekstra. Bliv klogere her, hvis det har vakt din interesse. Grøn strøm har måske ikke den store praktiske betydning for forretningen som sådan, men det er en rar tanke, og det kan også eventuelt nævnes i annonceringen. Flere og flere danskere ønsker at gøre en indsats for miljøet. Der købes for eksempel økologisk som aldrig før, buræggene bliver boykottet og der er en øget bevidsthed omkring affald og forurening.
Skriv en kommentar