Tips & Råd

Pris på opsætning af altan

stålaltan priser

Hvad koster det at få opsat en ny altan? Hvilke overvejelser skal du gøre dig forinden? Og hvordan sikrer du dig, at du får det absolut bedste tilbud og pris på opsætning af altan?

I denne guide hjælper vi dig videre og besvarer ovenstående spørgsmål. På den måde er du klædt bedre på, når du skal finde den rette leverandør med det rette tilbud til opsætningen af din nye altan.

Vi anbefaler som udgangspunkt altid, at du indhenter gratis tilbud på opsætning af din altan. På den måde sparer du både tid og penge – men dette vender vi tilbage til længere nede i guiden. Vi starter dog med at se lidt nærmere på selve prisen.

Få 3 gratis tilbud på opsætning af altan

Pris: Hvad koster opsætning af altan?

Som boligejer kender du alt til de mange udgifter, der kan være forbundet med at have en ejerlejlighed eller en større ejendom, som du lejer videre ud.

Derfor er det også vigtigt, at du går efter det bedst mulige tilbud på opsætningen af din nye altan. Der kan nemlig være store prisforskelle på både leverandører og selve altanen.

Så hvad koster opsætningen egentlig?

Det er meget svært at give et helt entydigt svar på spørgsmål, da der er mange faktorer, som spiller ind i prisens fastsættelse – disse dækker vi også længere nede på siden.

Men som udgangspunkt kan du bruge følgende priseksempel som vejledende pris:

 • 1 stk. altan
 • Størrelse: 1,5 x 3 meter
 • Tilhørende 2-fags dør
 • opsætning
 • sagsbehandling, projektering og levering

Pris: Mellem 100.000-130.000 kr. inkl. moms.

Vær opmærksom på, at dette er en vejledende pris inkl. altanen, og at den naturligvis kan svinge lidt op og ned. Men hvis du tager udgangspunkt i ovenstående eksempel, så burde du kunne regne dig frem til en estimeret pris på dit eget altanprojekt.

Hvordan får du så den bedste pris, så du kan spare flest mulige penge? Det ser vi nærmere på lige herunder.

Sådan får du den bedste pris på opsætning af altan

For at sikre dig selv en god pris, så er det vigtigt at indhente og sammenligne flere tilbud fra forskellige leverandører.

Da det dog kan være et tidskrævende og uoverskueligt arbejde at klare selv, kan du med fordel overveje at anvende en online tilbudstjeneste.

Fordelen ved en tilbudstjeneste er først og fremmest, at du sparer penge og tid:

 • Tid – Du slipper for selv at skulle finde frem til diverse firmaer og leverandører, som er kvalificerede til at klare opgaven og opsætte din altan. Du skal heller ikke kontakte dem og indhente tilbud på din opgave. Alt dette klarer tilbudstjenesten for dig – og vel at mærke gratis, hvis du bruger den rette.
 • Penge – Når din tilbudstjeneste sender opgaven i udbud blandt leverandører, sker der det, at de konkurrerer internt for at vinde opgaven. Da det er dig som forbruger, der vælger det endelige tilbud og leverandør, så er det også dig, som leverandører skal gøre tilfredse. Derfor konkurrerer de bl.a. på pris for at overbevise dig, og dermed presses priserne på tilbuddene nedad.

Den førende tilbudstjeneste inden for byggeopgaver i Danmark hedder 3byggetilbud.dk:

Sådan bruger du 3byggetilbud

sådan virker 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk er den mest populære og største tilbudstjeneste i Danmark, når det gælder opsætning af altaner og andre byggerelaterede opgaver.

De har hjulpet langt over en kvart million danskere med at finde tilbud på byggeopgaver allerede, og du kan selv anvende deres tilbudstjeneste gratis og uforpligtende således:

 1. Du klikker dig først ind på deres hjemmeside via linket her på siden
 2. Du udfylder felterne med de nødvendige kontaktoplysninger
 3. Beskriv din opgaven i opgaveformularen så grundigt som muligt, og oplys gerne om bl.a. antal altaner, størrelse, materialeønske o. lign.
 4. Send din opgave ind, og vent på at modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på opgaven
 5. Vælg og vrag mellem tilbuddene – er du overbevist om et af tilbuddene, vælger du blot dét frem for de andre, og hvis du i mellemtiden har droppet dit altanprojekt helt, kan du uforpligtende afslå alle 3 tilbud

3byggetilbud.dk sørger for at sende din opgave i udbud blandt forhåndsgodkendte leverandører, så du foruden en god pris også er sikret høj kvalitet.

Det skal du tage højde for

Når du vælger din nye altan og opsætning af denne, så skal du tage højde for en række faktorer og valg, som påvirker prisen.

Det er bl.a. altafgørende for prisen, hvor mange altaner du skal have opsat. Er det til din egen lejlighed, vil der selvsagt typisk være tale om en enkelt. Men er der tale om et større projekt til en eller flere etageejendomme, så kan du få brug for flere altaner – og dette vil typisk udløse en mængderabat og give dig en billigere pris. pr. altan.

Derudover vil følgende faktorer påvirke din endelige pris:

 • Valg af materiale – Eksempelvis er altaner i aluminium billigere end altaner i stål
 • Størrelsen – Størrelsen på altan spiller en rolle. Kan du nøjes med en mindre altan, så vil du også få en billigere pris
 • Tilvalg – Du skal regne med en højere pris, hvis du ønsker diverse tilvalg til altanen såsom træhåndliste, lakeret rækværk o. lign.

Skriv en kommentar