Skift oliefyret ud med et træpillefyr og spar på din varmeregning. Der kan være ret mange penge at spare. Et træpillefyr er langt billigere end både oliefyr, gas- eller elvarme. For en familie på fire koster det cirka 8.000 kroner om året at opvarme huset. Samtidigt er det relativt billigt at få installeret, så du kan hurtigt hente din investering hjem igen.
Et træpillefyr, eller bare pillefyr som det også kaldes, fungerer på samme måde som et oliefyr. Det producerer varme til huset og varmer brugsvandet op. I stedet for olie fyrer du med træpiller, som består af sammenpressede træspåner og savsmuld. Et træpillefyr har et magasin, hvori du fylder træpillerne. Fra magasinet bliver træpillerne automatisk ført over i brænderen, når de forrige piller er brændt op. Du skal altså ikke selv fylde piller på hele tiden. Men du skal regne med, at du skal fylde magasinet med piller cirka én gang om ugen. Et træpillefyr er i stand til at varme selv store huse op. Du skal bare vælge et træpillefyr, der passer til dit varmebehov.
Der er en række fordele ved et træpillefyr. En af fordelene er, at træpiller er uden CO2-afgift i modsætning til fyringsolie. Et træpillefyr er energimærket, som du kender det fra for eksempel køleskabe. Gå efter et træpillefyr med det bedste energimærke, og som også passer til dit behov. Jo bedre energimærke, jo mindre belastning af miljøet. Hvor meget et træpillefyr belaster miljøet afhænger også af hvilke træpiller, du vælger, og om du vedligeholder træpillefyret rigtigt. Et træpillefyr forurener ikke ret meget. Det forbrænder nemlig træpillerne næsten fuldstændigt.
Du kan få træpillefyr, som kan indstilles til at starte og slukke automatisk. Så kan du for eksempel vælge, at træpillefyret er slukket, mens du er på arbejde. Et træpillefyr kræver plads, og det kræver også lidt arbejde. For det første skal du som nævnt fylde magasinet op cirka én gang om ugen. Derudover skal et træpillefyr renses, og askebakken skal tømmes. Det skal helst ske én gang om ugen for at sikre et optimalt udbytte af varmen. Du skal også se dig for, når du køber træpiller. Gode træpiller er fremstillet af rent træ, og så efterlader de en mindre mængde aske.
Du skal også være opmærksom på, at et træpillefyr både producerer varme til huset og varmt vand. Om sommeren har du måske ikke brug for at opvarme dit hus, men du har stadig brug for varmt vand. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at supplere med en varmepumpe, en elvandvarmer eller måske solvarme, der kan varme vandet op, når træpillefyret er slukket.
Inden du investerer i et træpillefyr, skal du finde ud af, hvor stort er dit varmebehov er. Du skal også overveje, om du vil have et manuelt eller et automatisk træpillefyr, og hvor du vil have dit træpillefyr placeret. Placeringen afgør, hvor meget træpillefyret må støje. Du kan få gode råd, inden du investerer, ved at læse mere hos for eksempel Bolius.dk eller nogle af forhandlerne af træpillefyr.
Skriv en kommentar