Planlægning af tilbygning: Tag højde for det økonomiske aspekt

finansiering af tilbygning

Der kan være mange gode grunde til at lave en tilbygning, hvilket du med al sandsynlighed er blevet bekendt med, hvis du netop er ved at planlægge dit næste store tilbygningsprojekt. Før du drømmer dig helt væk, skal du sørge for at gøre dig nogle overvejelser mht. det økonomiske aspekt.

Hvad koster det at lave en tilbygning? Hvor skal pengene komme fra? Hvor stor en betydning får tilbygningen for husets værdi? Disse spørgsmål skal du helst finde svar på, før du sætter gang i et stort tilbygningsprojekt.

Hvad koster en tilbygning?

Er du ejer af et fantastisk hus, men savner du mere plads til at folde dig ud, kan du få lavet en tilbygning. Der er mange boligejere, som vælger at få lavet en tilbygning i forbindelse med familieforøgelse. Det er nemlig altafgørende, at der er plads til alle familiens medlemmer i huset – store som små.

En tilbygning kan groft sagt koste fra få tusinde kroner og op til flere millioner kroner. Der er nemlig mange faktorer, der har indflydelse på den samlede pris. Der skal bl.a. tages højde for følgende:

  • Kvadratmeter
  • Materialer
  • Antal værelser
  • Opvarmningskilde
  • Plan

Det er en realitet, at prisen for at lave en ny 1. sal er lavere end prisen for at bygge til i grundplan. Derudover har det stor betydning, hvorvidt der skal opføres et nyt badeværelse og / eller et nyt køkken, da det vil hæve kvadratmeterprisen betydeligt.

Du skal som boligejer forvente at blive stillet mange spørgsmål, når du skal indhente et tilbud på en tilbygning. Det er først, når du har svaret på alle spørgsmålene, at du kan få udarbejdet et realistisk tilbud på den ønskede tilbygning.

Hvem skal jeg hyre til opgaven?

Du skal selvfølgelig have fat i et kompetent håndværkerfirma, når du skal have lavet en tilbygning, men hvilket firma skal du hyre til opgaven? Det er en tillidssag at lukke en håndværker ind i sit hjem. Du kan heldigvis glæde dig over, at der findes rigtig mange veletablerede og troværdige håndværkerfirmaer. Indhent tilbud fra flere lokale firmaer, hvis du sætter pris på at have nogle forskellige valgmuligheder.

Hvordan skal jeg finansiere tilbygningen?

Når vi taler om det økonomiske aspekt, skal du selvfølgelig også gøre dig nogle overvejelser om, hvordan du skal finansiere det planlagte tilbygningsprojekt. Har du sparet op i mange år for at få råd til denne tilbygning, behøver du muligvis ikke at foretage dig yderligere.

Har du brug for hjælp til at gøre din tilbygningsdrøm til virkelighed, kan du optage et forbrugslån online. Du får et stort overblik over de førende låneudbydere her: https://moneybanker.dk

Skriv en kommentar