Gør Det Selv

Punktfundament

punktfundament

Som tommelfingerregel kan du sige, at et punktfundament anvendes til de konstruktioner, hvor den bærende jord er over 2-3 meter under overfladen, eller hvor der er tale om en lettere konstruktion. Det kan for eksempel være et fundament til: Skur, drivhus og carport.

Få 3 gratis tilbud på et punktfundament

 

Det traditionelle alternativ til et punktfundament er et randfundament, hvilket kræver langt mere arbejde og flere materialer.

Ved et randfundament skal der først graves op, fjernes jord, og herefter fyldes op med lige så meget beton. Det kan blive en dyr fornøjelse og bør derfor kun anvendes til de konstruktioner, hvor det virkelig er nødvendigt – f.eks. til en villa.

Omvendt kan punktfundamentet snildt bruges til alt lige fra hegn og lysmaster til carporte og terrasser. Er der tale om lettere boligbyggerier, som oftest er af træ, så kan disse laves på et punktfundament og holdes helt væk fra selve jordens overflade. Det kan bl.a. være sommerhuse, hytter og kolonihavehuse.

Få 3 gratis tilbud på et punktfundament

Hvordan laver du et punktfundament?

Det kræver ikke lige så meget arbejde eller materialer at lave et punktfundament som et randfundament, og dermed er det også en nemmere gør-det-selv opgave.

Dog skal du vide, hvad du laver, før du begynder at støbe, da det ellers kan ødelægge hele fundamentet og konstruktionen.

Det foregår ved, at du støber enkeltstående stolpesko fast i hver sit hul, hvorefter du skruer bundrammen – eller hvad der ellers skal bæres – fast på skoene.

Hvis du skal støbe flere stolpesko til f.eks. en hytte eller et træhus, så fordel gerne støbearbejdet hen over 3 dages tid, så du lettere kan styre de enkelte stolpesko, og så de står ordentligt på række.

Læs også: Støbning af sokkel

Pris: Hvad koster et punktfundament?

Et punktfundament kan laves til et par enkelte tusinde kroner, afhængig af hvilke materialer du køber, samt hvor stort omfanget af opgaven er.

Du kan også vælge at hyre en fagmand til at klare opgaven for dig, så du er helt sikker på, det bliver gjort korrekt.

Du kan bruge en gratis tilbudstjeneste på nettet såsom 3byggetilbud.dk til at indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på dit punktfundament. Fortryder du undervejs, kan du kvit og frit sige nej tak til alle 3 tilbud uden at bruge en krone.

Skriv en kommentar