Spar penge på kloakarbejde med håndværkerfradraget

Ja, du læste rigtigt. At få udført kloakarbejde eller en anden form for kloakservice er faktisk en del af det meget omtalte håndværkerfradrag. Der kan altså være mange penge at spare, hvis du står og skal have renoveret dit kloaksystem. Du kan altså trække en del af regningen fra i SKAT, når du får udført en lang række forskellige former for arbejde og renovationer i hjemmet. Så hvis du år med tanker om at skulle have renoveret dit kloaksystem eller have taget et nærmere kig på rørene, der driller, kan du slå is i maven og kaste dig ud i det på trods af, at økonomien måske ikke lige synes at være til det.

Alle kan få brug for en hjælpende hånd til kloakarbejde, og så er der ingen bedre at alliere dig med, end en kloakmester, der har mange års erfaring og en professionel autorisering i ærmet. Så er du sikret den bedste service og er samtidigt dækket ind af kloakmesterens forsikring, hvis arbejdet ikke skulle være udført korrekt. Hvis du bruger en uautoriseret kloakmester, er det ikke sikkert, at du kan bruge dit fradrag. Du udsætter ligeledes din ejendom for en risiko for dyre skader.

Det kan du trække fra

Det kan være svært at gennemskue, hvilke ydelser der er omfattet håndværkerfradraget. Faktisk er det simpelt. Tænk på det som om, at de fleste ydelser inden for kloakservice er berettiget hertil. Det gælder blandt andet, men er ikke begrænset til, udskiftning af dræn, renovation af minirensningsanlæg, rodzoneanlæg eller nedrivningsanlæg. Håndværkerfradraget kan ligeledes anvendes, hvis du skal have udskiftet din opsamlingstank eller have udskiftet dræn i dit kloaksystem. Derudover kan du selvfølgelig trække ordinært kloakarbejde så som udskiftning af rør samt dræn og installation af en lang række forskellige elementer på din ejendom.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at fratrække de materialer, der er anvendt til udførelsen af arbejdet, i håndværkerfradraget. De rør, afløbsdele og andet, der bliver brugt til renovation af din kloak, er altså ikke berettigede til et skattefradrag. Der er altså udelukkende tale om de bemandningstimer, der bliver lagt i arbejdet. Hvis du er i tvivl om hvorvidt det stykke kloakarbejde, du ønsker udført, er berettiget til et skattefradrag, kan du kontakte din lokale kloakmester fra Silkeborg eller Randers og få et bud herpå. Han har med sikkerhed stået i situationen før og kan rådgive dig kyndigt herom.

Meget mere kloakservice med en TV-inspektion

Hvis du har fået fat i en rigtig god kloakmester, kan du få vedkommende til at udføre en såkaldt TV-inspektion på din kloak. Det er altså ikke en undersøgelse af dine fjernsynskanaler eller af hvor godt dit parabolsignal er, men derimod en form for kameraundersøgelse, der foretages i de mindre ledningssystemer, hvor et menneske ikke har fysisk mulighed for at undersøge dem selv. Der sendes med en TV-inspektion et lille kamera ned, der kan moniteres på en skærm oppe på landjorden. Formålet med dette er at ledninger med en omkreds på 5 centimeter, som typisk vil være et køkkenafløb eller et dræn, men er anvendeligt på rør helt op til 15 centimeter. Hvis sidstnævnte er aktuelt, placeres kameraet på en lille rullende vogn som kan navigeres rundt i rørsystemet med en fjernstyring.

Hvis du har problemer med din skorsten, brøndboring eller ventilation i hjemmet, kan en TV-inspektion også være løsningen. Kontakt din lokale kloakservice og hør dem ad, om de udfører denne service. Ofte kan du få et uforpligtende tilbud, inden du beslutter dig. Husk, at også TV-inspektioner er omfattet af håndværkerfradraget uanset om du bor i Midtjylland eller Viborg.

Skriv en kommentar